Sudenpentujen ryhmät

Oravat, johtajinaan Tanja Lumiala-Huokuniemi ja Jouni Pääaho
· 13 poikaa, kokoontuu Kirkonkylän kololla keskiviikkoisin klo 17:30 – 19:00

Feenix, johtajina Erkki Hietakangas, Jaakko Ollikka ja Taru Ollikka
· 11 poikaa, kokoontuu keskiviikkona 18:00-19:15 Ruutanassa

Sudet, johtajina Marjo Karanka, Erja Lensu, Johanna Suvanto
· 10 poikaa, kokoontuu tiistaina Kirkonkylän kololla 17:30 – 19:00
Sudenpennut 7-9 v.

Sudenpennut ovat 7–9 -vuotiaita partiolaisia, joiden ryhmää kutsutaan laumaksi. Laumaa johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, akela.

Leikit, seikkailut ja tarinat ovat sudenpentutoiminnassa tärkeitä. Viikottaisissa laumailloissaan lauma oppii juttuja, joita ei koulussa opeteta. Lisäksi sudenpennut tapaavat toisiaan retkillä ja muissa partiotapahtumissa kuten kesäleirillä ja sudenpentujen partiotaitokilpailuissa.


Seikkailijoiden ryhmät

Ketut, johtajinaan Taru Järvenpää ja Lassi Kuusela
· 9 poikaa, kokoontuu Kirkonkylän kololla tiistaisin klo 18:00 – 19:30

Hirvi, johtajinaan Mika Rantanen, Markku Salo ja Ari Hännikäinen
· 10 poikaa, kokoontuu Kirkonkylän kololla torstaisin 17:00 – 18:30

Kotkat, johtajinaan Sören Friis ja Jussi Lahdenniemi
· 12 poikaa, kokoontuu Kirkonkylän kololla maanantaisin klo 17:30 – 19:00
Seikkailijat 10-12 v.

Seikkailijat ovat 10–12-vuotiaita partiolaisia. Seikkailijoiden ryhmä on 10–15 hengen joukkue, joka jakaantuu kahteen tai kolmeen vartioon. Seikkailijajoukkuetta johtaa tehtävään koulutettu aikuinen, sampo. Kukin seikkailija saa vuorollaan opetella johtamista eli toimia vartionjohtajana tilanteissa, joissa toimitaan pienryhmissä eli vartioissa.

Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja ja retkeilevät paljon. Lisäksi seikkailijajoukkueiden ohjelmaan kuuluu taitomerkkejä sekä partiotaitokisoihin osallistumista. Seikkailija matkaa tutkimusmatkailijan lailla: retkikeittimet, ensiapu, rakentelu ja solmut tulevat seikkailijoille tutuiksi!

Tarpojien ryhmät

Saukot, johtajinaan Visa Mäntyneva, Niko Kujala, Aaro Yli-Äyhö, Osmo Laukkanen
· 9 poikaa, kokoontuu Kirkonkylän kololla torstaina klo 18:15 – 19:45

Toukka, johtajina Matias Virta, Joona Jokilampi, Hermanni Halonen, Lari Maijala, Eemeli Lehtimäki
· 14 poikaa, kokoontuu Kirkonkylän kololla maanantaisin 18:30 – 20:00
Tarpojat 12-15 v.

Tarpojiksi kutsutaan 12–15-vuotiaita partiolaisia. Tarpojat toimivat viikoittain kokoontuvissa vartioissa, tytöt ja pojat omissaan. Vartiossa on 4–12 tarpojaa. Tarpojavartiota johtaa samoaja, jonka tukena toimii aikuinen, luotsi.


Samoajien ryhmät

?
Samoajat 15-17 v.


Samoajat ovat 15–17-vuotiaita partiolaisia. He jakautuvat sukupuolen mukaan 4–12 samoajan vartioihin. Vartiot kokoontuvat viikoittain. Samoajien vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vertaisjohtaja. Tehtävään koulutettu aikuinen johtaja, luotsi, suunnittelee toimintaa yhdessä vartionjohtajan kanssa, tukee vartionjohtajaa tehtävässään ja huolehtii tämän osaamisesta.

Samoajien ohjelmaan kuuluu olennaisena osana ryhmänohjaajakoulutus ja johtamisharjoittelu. Samoajat toimivat tarpojaikäisten vartionjohtajina.
Vaeltajien ryhmät

?
Vaeltajat 18-22 v.

Vaeltajat, 18–22-vuotiaat, toimivat projektien mukaisissa ryhmissä tai oman tai naapurilippukunnan vaeltajien kanssa kaikki yhdessä. Vaeltajaryhmä, vartio, on yhteisryhmä, jossa on 3–5 vaeltajaa. Vaeltajat kokoontuvat kerran tai kaksi kuussa.

Vaeltajavartion vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vaeltaja. Ikäkauden aikuinen, luotsi, ohjaa vaeltajan henkilökohtaisen kehityssuunnitelman eli vaelluskartan tekemistä ja toteutumista.