Startpagina

Deze experimentele website bevat gegevens over mijn voorouders en hun nakomelingen.

EEN DEEL VAN DE PAGINA'S OP DEZE WEBSITE ZIEN ER NIET ZO UIT ALS IK ZOU WILLEN. DAT IS TE WIJTEN AAN EEN UPDATE VAN GOOGLE SITES, WAARDOOR IK ALLE HONDERDEN PAGINA'S HANDMATIG MOEST CONVERTEREN. DAT PROCES IS NOG NIET HELEMAAL KLAAR. 

Uitgaande van een kwartierstaat (alle voorouders van een gegeven persoon) heb ik geprobeerd de parentelen (alle nakomelingen in mannelijke en vrouwelijke lijn) van al mijn voorouders in de zevende graad (dus van mijn 64 bed-bed-bed-overgrootouders) in kaart te brengen.

De site is als volgt opgebouwd: er is een eenvoudige kwartierstaat gemaakt. In de linkerkolom treft u de vier kwartierstaten van mijn grootouders aan (Klik zo nodig op de drie streepjes linksboven, naast 'Stambomen'). Van elk van de personen in de kwartierstaat zal een biografische pagina aangemaakt worden, met zoveel mogelijk bron-materiaal. Waar het bronmateriaal te omvangrijk is, zijn de bronnen in een pdf- of word-bijlage onderaan de web-pagina te vinden. Voor zover beschikbaar is er van de familieleden een foto opgenomen. Op de biografische pagina staan ook de genealogische gegevens van het gezin.

Deze website is gebouwd in de oude versie van google sites. In september 2021 heeft Google besloten dat de sites moeten migreren naar een nieuwe opmaak en lay out. Omdat ik geen genealogische software gebruik, maar alles handmatig invoer en dus ook moet wijzigen, kan het voorkomen dat wijzigingen op een pagina (nog) niet zijn doorgevoerd op een andere pagina. Zeker in het begin zal de navigatie en de lay out niet zo zijn als ik het zou willen.

Commentaar en vragen: fliptencate@hotmail.com

Historiën

Bij het samenstellen van deze kwartierstaten, die hier en daar tot ca 1550 getraceerd zijn, ben ik vele malen gestuit op notabele voorouders, bijzondere anecdotes, en verhalen die het vertellen waard zijn.
Eén van de voorouders was bijvoorbeeld lid van de groep rechters die Van Oldenbarneveldt veroordeelden, een ander was met prins Maurits lid van het dagelijks bestuur van onze toenmalige kolonie in Brazilië, iemand bezat een (inmiddels verloren gegaan) schilderij van Rembrandt, weer een ander was hagepreker en velen waren textielondernemer, arts, predikant of, natuurlijk, agrariër.

In onderstaande hoofdstukken haal ik een aantal van die verhalen naar voren.