Overzicht

Deze website bevat informatie over de freefly brevetten die voorgeschreven worden door het basisveiligheidsreglement (BVR), editie 2005.
Deze brevetten hebben als bedoeling de veiligheid te verbeteren, een houvast te bieden voor beginnende freeflyers en een leidraad te zijn voor freefly initiaties.

Ivm de veiligheid wordt erover gewaakt dat freefly enkel toegelaten wordt met materiaal dat daarvoor geschikt is. Nog voor men zijn eerste freefly sprong doet, dient men over een FF-A brevet te beschikken. Dit brevet geeft aan dat het materiaal in orde is.

Als logische freefly progressie is voorzien om eerst sitfly te leren (brevetten FF-A, FF-B en FF-C) en dan pas headdown (brevetten FF-C, FF-D en FF-E).

Voor elke nieuwe lichaamshouding geldt: eerst solosprongen (FF-A voor sitfly en FF-C voor headdown), dan 2-ways (FF-B voor sitfly en FF-D voor headdown) tot men klaar is om met grotere groepen te springen (FF-C voor sitfly en FF-E voor headdown).

Er zijn 5 gewone brevetten (FF-A tot en met FF-E) en 1 instructiebrevet (FF-F). Dit is tamelijk veel in vergelijking met wat in het buitenland gebruikelijk is. Toch vinden wij dit nodig. Een normale progressie in freefly bestaat nu eenmaal uit zoveel verschillende stappen.

Brevet Titel VoorwaardenBeperkingen/toelatingen 
 FF-A Sitfly beginner Materiaalcontrole + briefing Solo sitfly
 FF-B Sitfly intermediate Testsprong met video 2-way sitfly
 FF-C Sitfly experienced / headdown beginner Testsprong met video + briefing headdown Onbeperkt sitfly, solo headdown
 FF-D Headdown intermediate Testsprong met video 2-way headdown
 FF-E Headdown experienced Testsprong met video Onbeperkt sitfly en headdown
 FF-F Freefly initiator Aangeduid door VVP, examen briefing, examensprong Aftekenen freefly brevetten

Huidige brevethouders


Download de volledige beschrijving van de freefly brevetten als PDF

SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
Ċ
Weergeven Downloaden
  205k v. 1 15 apr. 2013 05:46 Mike Vogeleer
Comments