Arhiv

Oglejte si utrinke s fotografske razstave Gledati s srcem.

Oglej si članek.

OBVESTILO 

Društvo za zaščito živali Postojna obvešča, da je Občina Postojna zagotovila sredstva za sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških mačk prebivalcev občine Postojna. Občani lahko cenovno ugodnejše pogoje posegov izkoristijo od 1. avgusta 2012 do porabe sredstev pri enem od izvajalcev veterinarskih storitev v občini - Bolnica za živali Postojna ali Veterinarska postaja Postojna. Še posebej je treba poudariti, da je preprečevanje rojstev nezaželenih živali za lastnike obveza, ki izhaja iz določb 11. člena Zakona za zaščito živali, usmrtitev ali namerna zapustitev živali pa je kazniva.
Poseg sterilizacije ali kastracije je s strani lokalne skupnosti sofinanciran v višini 30 EUR, dodatno pa sta redne cene znižala tudi izvajalca. Lastnik tako plača samo 34,80 EUR za sterilizacijo mačke oziroma kastracijo mačka. Lastnikom, ki nimajo možnosti obiska veterinarja ali transporta živali, bomo na pomoč priskočili člani društva. Za dodatne informacije pokličite na tel. 031 513 506 ali pišite na dzzzpo@gmail.com .
Občane hkrati prosimo, da društvu sporočijo lokacije kolonij prostoživečih mačk v občini, saj jih bomo le na ta način lahko učinkovito registrirali in s tem prispevali k omejevanju nenadzorovanega razmnoževanja. Vabimo vas, da se novemu društvu pridružite in po svojih močeh pomagate pri našem poslanstvu. 

30.7.2012

DZZPO

DRUŠTVO ZA ZAŠČITO ŽIVALI ODSLEJ TUDI V POSTOJNI

V začetku junija je bilo v Postojni ustanovljeno društvo za zaščito živali in se tako pridružilo številnim, ki že leta delujejo po celotni državi. Namen društva se pravzaprav bistveno ne razlikuje od ciljev, ki jih imajo sorodna društva, saj je vsem, in tako bo tudi postojnskemu, prioritetna dobrobit predvsem tistih živali, ki jih je človek že pred tisočletji udomačil, da bi mu bile za družbo in v pomoč. Psi in mačke že dolgo sobivajo ob človeku in večina jih ima odgovorne in ljubeče skrbnike.

A ne vsi in ne vse... In zato smo ustanovili društvo, ki bo opozarjalo na nedopustno ravnanje lastnikov z živalmi in ga prijavljalo na pristojne inštitucije ter poskrbelo, da odvzete, zavržene in zapuščene živali dobijo novega, odgovornega skrbnika. Nanj bodo počakale v zavetišču, ki bo domovalo v delu stavbe Bolnišnice za živali Postojna, Cesta v Staro vas 20, kjer ima sedež tudi društvo.

Ena od nalog društva je tudi seznanjanje javnosti s področjem zaščite lastniških živali (sterilizacija, kastracija) in z različnim izobraževanjem ter vzgajanjem pravilnega odnosa do živali, predvsem najmlajših, da bodo postali odgovorni in ljubeči skrbniki psov in muc.

Društvo bo skušalo kar najbolje poskrbeti tudi za tiste živali, ki jih ni mogoče socializirati in jim najti dom (kolonije prostoživečih mačk); predvsem z odlovom, veterinarskim pregledom in oskrbo, sterilizacijo/kastracijo ter vrnitvijo v njihovo okolje.

Mahatma Gandhi, politik in borec za človekove pravice, je dejal: Stanje duha naroda se odraža v njegovem odnosu do živali!

Pridružite se nam – vaša vprašanja, vaše pobude, ideje in namigi so dobrodošli na naslovu: dzzzpo@gmail.com.


Comments