Aktualno

Zbiramo prispevke za DZZŽPO, izdelke lahko naročite prek FB strani

    
   
Naravna ognjičeva in druga zeliščna mazila iz čebeljega voska so izdelali otroci OŠ Prestranek v sklopu projekta SKK.

Naravna zeliščna mazila

Spremenjena spletna stran: Zavetišče Postojna

Na obisku v Zavetišču Postojna

5. razred OŠ Prestranek je zbral denar za zavetiške živali. Učenke Polona, Samanta in Taja so nakupile hrane za cel voziček. Pasjo in mačjo hrano smo odpeljali v Zavetišče Postojna, kjer smo pocrkljali pse in mucko Mini ter vse poslikali, da bomo lahko v šoli izdelali plakat za posvojitve živali. Pse smo peljali na sprehod in njihove slike z opisom ter kontaktom smo objavili tudi na oglasni deski pred Zootic trgovino.
Psička Tara je 24. 1. 2014 že odšla v nov dom s Polono.  

Hvala 5. r. in vsem, ki ste prispevali čas in denar!

Veronika Švigelj


Izdelki otrok na ogled tudi na Festivalu prostovoljstva 

V Vrtcu Prestranek so otroci izdelali voščilnice in magnetke z živalskimi motivi kot prispevek za pomoč zapuščenim živalim. Izdelke skupin Mravljice in Ježki si boste lahko ogledali in tudi za simboličen prispevek kupili na tržnici v okviru Festivala prostovoljstva, Prostovoljci nosilci sprememb, ki bo v torek, 4. 6. 2013, od 16.00 ure dalje, na mestnem trgu pred hotelom Kras. Vljudno vabljeni k obisku. 
 V imenu DZZŽPO se vsem sodelujočim zahvaljujem za pomoč.
Veronika Švigelj

ANIMALIA na obisku

8. 5. 2013 so nas na OŠ Prestranek, OŠ Miroslava Vilharja, POŠ Hruševje in v Vrtcu Prestranek obiskali članici kluba študentov veterine (za pomoč živalim) - ANIMALIA. Organizator izobraževanja je DZZŽPO.

Mojca in Anja sta nam več povedali o pravilnem odnosu do hišnih živali. Veliko smo izvedeli o potrebah živali, o skrbnem lastništvu in primerni veterinarski oskrbi ter o pomembnosti kastracije in sterilizacije hišnih ljubljenčkov. Ob koncu so otroci lahko postavili vprašanja za bodoči veterinarki. 

Učenci so dobili tudi koledar Društva za zaščito živali Postojna in v zameno prispevali 1 EUR za zapuščene in poškodovane živali v Zavetišču Postojna.

Hvala klubu Animalia, otrokom, učiteljicam, vzgojiteljicam in članicam DZZŽPO za sodelovanje ter prispevek.


Veronika Švigelj
  Kunček Tačko na obisku v Vrtcu Prestranek
V sredo, 3. 4. 2013 je vrtčevske otroke obiskal kunček Tačko s seboj je pripeljal dve članici Društva za zaščito živali Postojna, ki sta nekaj več povedali o razliki med kunčki in zajčki. Tačko je lahko užival v naročjih otrok.
Otroci so prejeli koledar DZZŽPO v zahvalo za obisk pa je Tačko dobil nekaj za popotnico (prostovoljni prispevek). Prispevki se porabijo za oskrbo poškodovanih in zapuščenih živali v Zavetišču Postojna.

Hvala vaš prispevek in sodelovanje!

Veronika Švigelj in Ariana Jurca