-Tussen Vluchten (e-boek)

Dit boek is ook als paperback verschenen. Klik hier.

Verkrijgbaarheid

Reviews

fotoalbums

Gratis: 1 verhaal uit de bundel! Lees hier

Uitgever: Brave New BooksOmslag: Ducksingel ProductionsISBN: 9789402181692© Pim van Wel

Uitgebreide beschrijving

Tussen eind jaren ’80 en 2000 maakte Pim van Wel een stuk of tien wat toen nog ‘verre reizen’ heette. Meestal ging de vlucht naar Azië, altijd op de bonnefooi en met de rugzak om, en vaak samen met een reisgenoot. Maar hij maakte ook reizen alleen: naar India, Nepal en Vietnam. Die laatste reizen beschrijft hij in deze 14 verhalen: de soms overweldigende ervaringen, de bijzondere en vaak ongemakkelijke ontmoetingen en de diverse ‘culture shocks’ die hij te verwerken kreeg. De auteur trakteert ons op komische beschrijvingen, melancholieke overpeinzingen en vrolijke zowel als wrange situaties. En dat in een wereld die twintig of meer jaar geleden toch alweer zo anders was dan nu. Een wereld die nog geen smartphone en multimedia kende, een wereld waar Vietnam net de deuren naar het westen op een kier had gezet, waar Nepal nog lang geen aardbeving te wachten stond, en waar India nog niet als vrouwvijandig bekend stond.

De meeste verhalen schreef Pim van Wel pas in de afgelopen paar jaar. Hierdoor kon hij met meer afstand naar de reiservaringen en zichzelf kijken. In een laatste terugblik komt hij ook tot zijn eigen verrassing tot de slotsom dat hij eigenlijk helemaal geen reiziger is.

De auteur

Pim van Wel heeft inmiddels 3 e-boeken gepubliceerd: Op het Juiste Spoor (een ironische treinetiquette), Lexicon van de Goede Smaak (een nog ironischer naslagwerk) en het Groot Whisky Basisboek (niet ironisch, maar wel prettig leesbaar). Deze boeken zijn ook via deze site te bekijken. Bij elkaar zijn van deze publicaties duizenden exemplaren gedownload (Apple iBooks). Het gaat hier om interactieve, multimediale boeken. In de jaren '90 maakte hij een aantal ‘verre reizen’ zoals dat toen heette. Met rugzak en op de bonnefooi. Over de reizen die hij in z’n eentje maakte, schreef hij de 14 verhalen in deze bundel. En omdat het hier niet om ‘mixed-media’-teksten gaat, kon hij de bundel ook op papier beschikbaar stellen.

Pim heeft een jarenlange ervaring op het gebied van schrijven, eerst als journalist, en later als redacteur en eindredacteur bij een grote semi-overheidsorganisatie. Daarnaast schreef hij voor eigen plezier verhalen, blogs en webteksten. Aan de Grote Roman is hij echter nooit begonnen.