עבודת מחקר

פרופ' גבריאל הוא חבר סגל באוניברסיטת תל אביב.

פרופ' גבריאל מעביר הרצאות מזה שנים לסטודנטים לרפואה של האוניברסיטה בתל אביב כמרצה וכמנחה הקבוצה. בתוך כך, הוגדר מספר פעמים כמרצה מצטיין מטעם האוניברסיטה וכמנחה מצטיין. כמו כן הינו שותף פעיל כמעריך במבחני הכניסה למועמדים לביתי הספר לרפואה באוניברסיטת ת"א והטכניון.

פרופ' גבריאל סוקר איכות מטעם עיתוני א.א.ג בין לאומיים מובילים (The Laryngoscope, Otolaryngology Head and Neck Surgery, Dysphagia ), סוקר של אחד מהעיתונים הרפואיים הדרמטולוגיים הבינלאומיים המובילים בעולם מטעם האיגוד האירופאי, סוקר של עיתון של איגוד רפואת הילדים האמריקאי (Pediatrics), ומשמש ח עיתונים רפואיים בינלאומיים. 3 בר מערכת ב

כחבר סגל באוניברסיטת ת"א, פרופ' חיים גבריאל פעיל מאוד בביצוע מחקרים, שמטרתם לקדם ולשפר את יכולת הטיפול בחולים עם בעיות אף אוזן מחקרים בעיתונות הרפואית הבינלאומית, העביר קורסים והציג עשרות מחקרים בכנסים בארץ ובעולם. 50 וגרון. פרופ' גבריאל פרסם מעל

האף והסינוסים – במספר מחקרים נבדקו מאפיינים של סיבוכים של דלקת מערות הפנים בעיקר בילדים עם הצעות לטיפול בהם. לאחרונה פורסם מחקר מהגדול מסוגו בישראל המציג את מאפייני הסיבוכים בניתוחים מסוג זה בארץ. כמו כן ניבדק הקשר בין זיהום במערות הפנים לבין סחרחורת סיבובית (ורטיגו).

פרופ' גבריאל היה שותף פעיל בביצוע מחקר שבו נוסה בהצלחה שתל מיוחד לסגירת פער הנוצר מחסר עצם בין האף למוח לאחר ניתוחי אף מורכבים.

מספר רב של מחקרים, בהם היה מעורב פרופ' גבריאל, בדק את האבחון של והטיפול בסיבוכים עיניים ומוחיים של דלקת מערות הפנים.

הפה והלוע – בוצעו מספר רב של מחקרים הבודקים יכולת ניטור של כאב בסוגים שונים של מחלות באזור הפה והלוע בעזרת שימוש ב EMG. כמן כן נבדקו סוגי החיידקים בדלקות גרון חריפות עם סיבוכים, וההשלכות על ההחלטה על טיפול ניתוחי במבוגרים ובילדים.

גרון ובליעה - פורסם מחקר המציג טיפול כירורגי חדשני בהפרעות בליעה קשות לאחר הקרנות לאזור הראש והצוואר.

צוואר ובלוטת המגן – מספר מחקרים בדקו את יכולת הניבוי של בדיקות שמטרתן לתת הערכה לגבי סוג הגידול בבלוטת המגן, ואת משמעות הכריתה של בלוטה זו לטווח הארוך.

גידולים ממאירים של ראש וצוואר - פרופ' גבריאל הוביל מחקר בו נבחנה המשמעות של מתן טיפול מונע לפקקת ורידים עמוקה למטופלים לאחר ניתוחים מורכבים באזור הראש והצוואר. במחקר נוסף נימצא כי גידולים סרטניים של העור יהיו אגרסיביים יותר בחולים עם CLL (לויקמיה כרונית לימפוציטית)

אוזניים – בוצע מחקר ראשוני בחיות המוכיח יכולתו של החומר Leupeptin במניעת פגיעה בשמיעה לאחר חשיפה לרעש, ומחקרים נוספים שמטרתם לייעל את הטיפול העתידי בנוזלים באוזן תיכונה בילדים.

לאחרונה פורסמה עבודה המציגה את הניסיון של הקבוצה בסגירת חורים בעור התוף במיקום שנחשב קשה לסגירה בעזרת טכניקה ייחודית שהשימוש בה מעלה משמעותית את סיכויי הסגירה של החור.

א.א.ג ילדים - פורסמו מספר מחקרים בתחומים שונים כולל בדיקת היעילות של כריתה חלקית של השקדים במקרים של נחירות ללא דלקות גרון חוזרות, משמעות הטיפול בשיתוק עצב הפנים בדלקת כרונית או חריפה של אוזן תיכונה, וכן נבדק השימוש באמצעי הדמיה במקרים של מורסות בחלל הלוע.

פרופ' גבריאל ממשיך לבצע מספר רב של מחקרים לטיוב הטיפול במטופלים.


קביעת תור 053-9956570