DANTE ALIGHIERI UTRECHT

Italiaanse Taal & Cultuur in de Domstad


Welkom bij Dante Alighieri te Utrecht!

Onze vereniging biedt eenieder die geïnteresseerd is in de Italiaanse taal en cultuur een grote verscheidenheid aan cursussen Italiaans en Italië gerelateerde activiteiten. Wij organiseren vijf à zes keer per jaar lezingen over onderwerpen als Italiaanse kunst, geschiedenis, architectuur, de Italiaanse keuken en actualiteit, proeven samen wijn en bezoeken Italiaanse films. Ons culturele seizoen loopt van september tot en met augustus.

De Società Dante Alighieri is een Italiaanse culturele vereniging, opgericht in 1889, met een centrale vestiging in Rome en meer dan 400 afdelingen ('comitati') over de hele wereld. De vereniging is genoemd naar de beroemde Florentijnse dichter Dante Alighieri (1265-1321). In Nederland zijn 15 afdelingen actief, elk met een eigen programma. 

Het jaarlidmaatschap bij Dante Alighieri Utrecht kost 24,- voor individuele leden en 30,- voor twee leden binnen een gezin. Het studententarief bedraagt 10,-. 

Wil je lid worden van Dante Alighieri Utrecht? Meld je dan aan! (De pagina opent in een nieuw venster.)

Taalcursisten Italiaans van Babel te Utrecht genieten, na aanmelding via bovenstaande link, voor de duur van de cursus automatisch de voordelen van het lidmaatschap van Dante Alighieri Utrecht.

Wil je Italiaans leren? Ga dan naar deze pagina.

Ben je op zoek naar een Dante vestiging die dichter bij jou in de buurt is? Kijk dan even op de landelijke website.

FacebookInstagramElders in Nederland


Tot en met 11 juni in Rijksmuseum Twenthe: Sofonisba Anguissola 


Belangrijke data
Komende activiteiten Dante Alighieri Utrecht 

Il Comitato di Dante Alighieri Utrecht presenteert eind augustus zijn programma met activiteiten voor het seizoen 2023/2024. 

Wie heeft er ideeën voor onze bijeenkomsten het komende seizoen? We zijn op zoek naar inspirerende onderwerpen én belevingen soortgelijke sprekers/sters. 

Laat het ons weten via secretaris@danteutrecht.nl 

Meer Italië-nieuws