Bine ati venit!
Grupa 1: Vlad David, Bădănac Matei, Lițoiu Andrei
Grupa 2: Popiniuc Silviu, Constantin Emilian, _____________________
Grupa 3: Craioveanu David, Mocanu David, Petcu Cosmin
Grupa 4: Radu Ungureanu, Popa Dan, _____________________
https://nextlab.tech/
Faza finala
========
Toti elevii calificati in faza doi care reusesc sa puna in functiune un rorbot nextlab.tech(MIRO sau TECNICUS) pot participa la faza finala care va avea loc la Romexpo in Bucuresti in 21-22 Noimebrie 2020. eelevii calificati trebuie sa confirme participarea la finala pana cel traziu in data de 15 Noiembrie 2020. Probele de concurs din faza finala sunt:
Line Follower Basic presupune parcugerea unui traseu cu ajutorul roboțelului MIRO. Câștigă robotul care termină mai repede traseul. Clasele III-VII. Este cea mai accesibilă probă. Pe platforma de adaptive learning NEXTLAB.TECH elevii vor găsi instrucțiuni, scheme, fișiere video, întrebări de verificare și o versiune inițială de cod. Elevii trebuie să imbuntateasca codul și să calibreze robotul pentru a câștiga;
Line Follower Advanced, traseul se parcurge cu robotul TECNICUS la fel ca la #1. Pentru elevi cu înclinaţii tehnice. Clasele IV-IX. Este un robot destinat elevilor cu înclinații tehice. Realizarea lui implică operații complexe și este mai pretențios. Elevii vor primi în cadrul kit-ului toate componentele hardware necesare. De asemenea, pe platforma de adaptive learning NEXTLAB.TECH elevii vor găsi instrucțiuni, scheme, fișiere video, întrebări de verificare și o versiune inițială de cod. Elevii trebuie să imbuntateasca codul și să calibreze robotul pentru a câștiga ;
Sumo, doi roboți MIRO se confruntă pentru a împinge adversarul în afara unui cerc predefinit. Necesită cunoștințe de programare. Clasele V-IX. Este o probă dificilă destinată elevilor care au cunoștințe de informatică. Fiecare echipă va trebui să proiecteze o extensie a robotului și să o printeze 3D. Numărul de echipe participante este limitat la 256. Pe platforma de adaptive learning NEXTLAB.TECH elevii vor găsi instrucțiuni, scheme, fișiere video, întrebări de verificare și o versiune initială de cod. Elevii trebuie să proiecteze 3D o extensie a robotului și să îmbunătățească semnificativ codul inițial pentru a câștiga
Vezi regulamenetele pentru detalii: line follower(BASIC si ADVANCED) si SUMO.
Mai multe detalii sunt disponibile în secțiunea Regulament.
Mentionam si ca, in paralel cu faza finala, la Romexpo sunt programate alte evenimente de interes dintre care amintim Targul de Carte Gaudeamus si GOODWINE(festival de vinuri).
Începând cu data de 15 Aprilie 2020 vom începe pregatirile pentru distribuirea kit-urilor gratuite de roboți oferite în cadrul concursului nextlab.tech. Elevii beneficiari ai kit-urilor gratuite vor fi selectați în urma unui test care va fi disponibil incepand cu 15 Aprilie 2020 orele 19.00. Aveți mai jos câteva răspunsuri la întrebările frecvențe cu privire la modul în care se va desfășura testul și procesul de distribuire a kit-urilor.
Cum se distribuie kit-urile gratuite?
In urma testului care va fi publicat în 15 Aprilie 2020, care include 10 exerciții și un eseu motivațional, elevii vor putea primi kit-uri gratuite de robotică.
Când se dă testul?
Pentru a fi eligibili pentru kit-urile gratuite elevii trebuie să susțină testul online în termen de 15 zile de la publicare(în intervalul 15-30 Aprilie 2020)
Unde se dă testul?
Acesta va apărea în platforma robo.nextlab.tech sub forma unui flux separat.
De câte ori se poate da testul?
De oricâte ori, însă rezultatul se afișează doar după închiderea sesiunii de testare pe 30.04.2020. Se ia în calcul ultimul rezultat.
Elevii se mai pot inscrie inainte de test?
Da, elevii se pot inscrie oricand pe platforma robo.nextlab.tech.
Cine se califică în faza doi?
Orice elev din Romania intre 8 si 16 ani care obține 70 de puncte (din întrebări+eseu) se califică în faza II.
Cine primește robot gratuit?
Există 500 de kit-uri oferite de BCR la scară națională. La acestea se adaugă două loturi de kit-uri gratuite promise pentru județele Argeș(120 buc) și Ilfov(250 buc). La acordarea kit-urilor se vor lua în calcul următoarele elemente: punctajul de la test, locația geografică a elevilor, vârsta elevilor și tipul școlii. Elevii beneficiari vor fi aleși ca să asigure o distribuție omogenă ca vârstă, locație geografică și tip de școală. Lista cu elevii care primesc kit-uri gratuite va fi afișată online.
Raspunsurile la intrebarile din lectiile pregatitoare de pe platforma robo.nextlab.tech conteaza in procesul de distribuire a kit-urilor?
Nu, aceste lectii au doar un caracter strict pregatitor.
Când vor fi date kit-urile?
Vor fi două loturi de trimitere a kit-urilor:
-Lot 1 - 300 de bucăți în luna Mai 2020(aprox. 15.05.2020).
-Lot 2 - 580 de bucăți în luna Iunie 2020(aprox. 10.06.2020)
Cum se vor transmite kit-urile?
Vor fi aduse la nivel local de către voluntari în robotică pregătiți de organizatori. Aceștia vor explica și modul cum se construiesc și vor indica maniera de utilizare a platformei online.
În cazul în care școlile nu vor fi deschise, se vor transmite kit-urile prin poștă sau curierat și se va face instructaj online.
Ce facem cu aceste kit-uri după ce le-am construit?
Elevii care au construit cu succes kit-uri funcționale vor fi invitați la faza finală a concursului nextlab.tech de la Romexpo din Noiembrie 2020 unde va avea loc un eveniment grandios. Detalii la www.nextlab.tech
Dacă nu obțin un kit gratuit, elevii pot să cumpere unul?
În limita disponibilului vor putea fi cumpărate kit-uri de către elevi. Fiind produse foarte specializate kit-urile se produc doar pe comandă și în cantități limitate. Începând cu 15 Mai 2020 se vor putea depune comenzi online, în limita capacității de producție. La concurs se poate participa DOAR cu kit-uri nextlab.tech. Nu cumpărați din altă parte kit-uri deoarece nu respectă specificațiile, nu sunt compatibile cu fluxurile de învățare, nu oferim suport pentru ele și pot avea probleme de calitate.
Elevii pot susține testul și după 30 Aprilie 2020?
Testul rămâne deschis până în Octombrie 2020 însă după 30.04.2020 elevii nu vor mai fi eligibili pentru kit-uri gratuite. În cazul în care un elev dă testul ulterior datei de 30.04.2020 și obține peste 70 de puncte, se va califica în faza doi și poate participa la concurs doar dacă achiziționează un kit sau intra intr-o echipa care are deja un kit.
Elevii vor fi ajutați să asambleze kit-urile și să le programeze?
Da, vor fi două sesiuni de roboajutor în Mai/Iunie și Octombrie 2020. În cadrul acestor sesiuni specialiști voluntari vor discuta cu elevii. Ne vom deplasa în școli în cazul în care nu vor fi restricții. În caz contrar se va discuta online. De asemenea, va funcționa un forum și un sistem de suport online.
Cum pot vedea rezultatele elevilor?
Începând cu 17 Aprilie 2020 vom deschide interfața cu rezultate pentru profesori și părinți. Vom face un training online de utilizare a interfeței pe 17 Aprilie 2020 la orele 12.00. În intervalul 17.04-10.05.2020 profesorii/parintii vor putea vedea doar dacă elevii au susținut sau nu testul. După data de 10.05.2020 fiecare profesor/părinte va putea să vadă și punctajul obținut. Nu vom publica niciun clasament pe site. Rezultatele elevilor vor fi vizibile doar pentru profesori și părinți. Vom publica online doar lista cu beneficiarii kit-urilor gratuite și cu elevii calificați în faza II.
Elevii pot forma echipe în Faza II?
Da, după calificarea în faza 2 elevii se pot asocia liber pentru a lucra în echipe. Se recomandă doi elevi pe echipă. Dimensiunea maximă a unei echipe este de 3 elevi. În Noiembrie 2020 va fi disponibilă o interfață de înscriere a echipelor la faza finală a concursului.
Se dau certificate profesorilor si elevilor?
Da, certificatele si adeverintele pentru portofoliul profesional al profesorilor vor fi transmise prin e-mail in Decembrie 2020.
Unde pot afla mai multe detalii?
La www.nextlab.tech