Privé Hondentraining

Persoonlijke aandacht voor hond begeleider

Zowel voor pups als volwassen honden. Wanneer u liever (nog) niet in een groep wilt trainen. Wanneer u liever 1 op 1 traint, waarbij alle aandacht er is voor u en uw hond.

Trainen op tijden die u uitkomen? Waarbij we specifiek werken aan een doel, of aan de samenwerking tussen uw kinderen en uw hond?

-Vijf daagse training hond en begeleider

Uit ervaring is gebleken dat het beste resultaat wordt behaalt, voor hond en zijn begeleider, wanneer wij zowel de hond, als de eigenaar intensief kunnen begeleiden.

Met een op maat gemaakt programma, waar wordt gewerkt aan de trainingsdoelen die u aangeeft (denk hierbij aan uitvallen naar anderen honden, trekken aan de lijn etc).

Daarom bieden wij een programma aan, van vijf dagen training achter elkaar. Waarbij twee maal per dag, met de hond en eigenaar getraind wordt.

Deze trainingen vinden plaats op Texel, waar u na de trainingen kunt genieten,van alles wat het eiland u te bieden heeft.

De trainingen bestaan uit zowel theorie stof als praktijk gerichte trainingen, gericht op de capaciteiten van de eigenaar en de hond.

Wil je echt het optimale uit je training halen, tot inzichten komen mbt het gedrag van je hond en je eigen gedrag, dan is dit echt een aanrader.

Er wordt gewerkt aan de basis commando's waarbij er ook aandacht wordt besteedt aan de karaktereigenschappen van uw hond. En hoe u het beste met bepaald gedrag van uw hond om kunt gaan.


-Privé training voor getraumatiseerde hond of hond met probleemgedrag

Een training op maat gemaakt voor een hond met probleemgedrag of voor een getraumatiseerde hond.

Er wordt ook hier gebruik gemaakt van een positieve training, waarbij de hond hond wordt beloond voor gewenst gedrag en het negatieve gedrag wordt omgebogen,

of waarbij de eigenaar en de hond op een andere manier leren omgaan met het ongewenste gedrag.

Algemene info omtrent de hondentrainingen

Alle trainingen bij Clinidogs worden op positieve wijze gegeven. Dit houdt in dat er nooit gewerkt wordt met correctie middelen, of met het straffen van de hond. Er wordt altijd gezocht naar gewenst gedrag, wat beloond kan worden en zich dan zal gaan herhalen.

Hierdoor creëert u een hond die open in het leerproces staat ipv bang te zijn voor de komende correctie. Goed of gewenst gedrag kun je nooit teveel belonen. Tijdens de cursus zal dit uitgebreid aan bod komen!

Belangrijk voor aanvang van de training:

-Bij voorkeur trainen we met een (aangemeten) tuig of een Annyx tuig.

-Gelieve geen slipketting (immers, we trainen op een positieve manier!).80

-Zorg voor een lijn waarmee u lekker kunt trainen. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar een lijn van minimaal 1. 80 meter.

-Neem lekkers voor u hond mee. Dit kunnen kleine stukjes kaas of worst zijn, of hondenkoekjes in brokjes. Het is de bedoeling de hond dit een ware traktatie vindt. Kleine brokjes zijn voldoende, want dan is het hap-slik-weg, en kunt u de training weer voortzetten.

-Gelieve minimaal 2 soorten beloning mee te nemen. Zo kunt u variëren.

Dan blijft het voor uw hond telkens spannend wat hij zal krijgen.

En dan zal hij meer gemotiveerd zijn om voor zijn beloning te werken.

-Mocht u hond niet zo houden van voertjes etc, neem dan zijn favoriete speeltje mee. Bijvoorbeeld een bal of flostouw.