Opphold

Her kommer noen praktiske opplysniger og litt av det du kan oppleve ved et opphold i feriesenteret Panorama Dreams.

Fasiliteter i feriesenteret Panorama Dreams

Anlegget ble ferdigstillt i 2007, og består av 3 lavbokker bygget rundt et fantastisk bassengområde med 3 basseng og gratis solsenger og parasoler.

Senteret har butikk /supermarked, restaurant, cafèbar, bassengbar, tennisbane / ballbinge, treningssenter, massasje, internet, lege, parkeringsplasser, sykkelutleie og 24 timers vakthold. Det meste er betalingstjenester der tilbudet kan variere.


 
 


Anlegget har heis, er trygt og meget barnevennlig!


Restauranten på anlegget har god mat til en rimelig penge. Bulgaria har et behagelig prisnivå. F eks kan man en få en varm-lunsj fra 25 kr, og en middag til 50-lappen. Bulgaria er kjent for godt øl, som koster fra ca 7 kr for halvliteren, på uteplass!

For mer informasjon om anlegget, se hjemmesiden til selskapet Dreamville som har bygget og driver anlegget.

 


Dagene kan benyttes til bading og soling...

...og kanskje litt shopping

Anlegget har en attraktiv beliggenhet ca 100 meter fra sjøen, med gangavstand ca 500 m til badestrand, landsbyen Sveti Vlas mot øst og turistmagneten Sunny Beach mot vest. Dette kartet viser noen av etablissementene langs stranden, og beliggenheten til senteret Panorama dreams:Kart over Sunny Beach og beliggenheten til Panorama Dreams senteret 

Stranden i Sunny Beach

Om det skulle friste med en trimtur til fots er det turterreng i høydene over senteret. Veien oppover fra landsbyen Sveti Vlas som ligger rett over senteret, ender opp i stier gjennom litt bakker med vegetasjon og trær. Vi har ikke utforsket hvor alle stiene ender opp, så det kan være litt spennende å se hva man treffer på en slik tur. De fotturene vi har hatt i dette området gjorde vi tidlig på dagen, før det ble litt vel varmt for å bevege seg.Trimtur i høydene over landsbyen Sveti Vlas. Feriesentre og Sunny Beach i bakgrunnen.

Det er ca en mil inn til den kulturhistoriske byen Nessebar (fra tidlig middelalder) med sine sjarmerende brostenslagte gater, koselige restauranter og severdigheter. Nessebar står på UNESCO sin liste blandt verdens bevaringsverdige serverdigheter.


Pantokratorkirken fra 1300 tallet, i Nessebar

 

En annen utflukt som anbefales er å besøke Burgas. Det er en litt mer ”vanlig” by, med litt mindre turister, litt mer vanlige butikker osv. Sentrum er avstengt for biler (gågater), og er byen klassisk oppbygd som flere byene ved Svartehavet; høyblokker (av mer og mindre god standard) i utkanten, fin strand langs sjøen, og stort og velholdt grønt-areal/park rett ovenfor.

Gangveier knytter parken til gamlebyen/sentrum med fine fasader og etter hvert litt moderne arkitektur. Varna er visstnok tegnet av samme arkitekt, og vi la merke til at det var mye likt da vi besøkte begge byene i 2009. Men Burgas virket litt mer avslappet. Vi likte oss veldig godt der, og så er jo det ganske nærme Vlas og vårt feriesenter også da.

Vi tok buss til Burgas og det er jo en liten opplevelse i seg selv. Først fra Vlas til rutebilstasjonen i sentrum av Sunny Beach. Der fant vi fort ut at buss nr 10 og 11 går til Burgas. Disse bussene går med ca 20 min mellomrom, og har rutebilstasjonen i Burgas sentrum som endestasjon. Det er ved havna og jernbanestasjonen. Da er det bare et lite stykke å gå så er man i sentrum, parken eller standa. For returen er det bare å finne tilbake til rutebilstasjonen og ta buss motsatt vei, eller en drosje om noe haster. Ta med et Burgas-kart som ligger i leiligheten vår om dere vil prøve en slik tur. Vi synes vi fikk se og oppleve mye på en slik buss-utflukt, og dyrt er det heller ikke å ta buss der da.

Vil også anbefale å gå (eller ta taxi) en tur til Denevi Marinaen i nedre Vlas. Området preges av flotte nye bygg og luksus.

Det er flere agenter i sentrum av Sunny beach som tilbyr utflukter av forskjellige typer, både på sjøen og innover landet, med eller uten mat og drikke osv. Dersom man vil sikre seg seriøse tilbydere, er det en mulighet å kontakte reiseselskapet for info og bestilling av utflukt.

Om du vil se litt mer av landet, kan du f eks kjøre drosje eller leie bil å dra nordover mot Varna. 

Badeland, golf og uteliv er blandt andre aktiviteter som kan oppleves ved et opphold i feriesenteret Panorama Dreams. Bulgaria og området rundt Sunny Beach er i vekst og under oppbygging, så du må også regne med å se en del byggevirksomhet.

Bare 100 meter fra "Panorama Dreams" og leiligheten har utbyggeren Dreamville satt det nye senteret "Magic Dreams" i drift nå. Alle som bor i Dreamville sine anlegg har fri tilgang til alle anlegg, dvs dere kan gå opp i Magic Dreams-anlegget å bade dersom dere har lyst til å svømme i et enda lenger basseng. Ellers er det jo godt bare å ligge og sole seg også da.    

 

Telefon og internett

Telefonsamtaler er billigere med et lokalt kontantkort enn å ringe med mobiltelefon via Norge. Lokale kontaktkort kan du f eks kjøpe i lokale telefon kiosker. Har du i tillegg en gammel mobiltelefon du kan ta med deg hjemmefra som du kan sette et lokalt kontaktkort inn i, blir du fortsatt tilgjengelig på ditt vanlige telefonnummer.

Vår leilighet har installert Wifi, koden er notert på ruteren i stua. Ellers har kaffebaren i Panoramasenteret også trådløst internett, de gir kunder påloggings-info på forespørsel.  

 

Klesvask

Panoramasenteret tilbyr vask og rens. I tilfelle leverer du inn klærene i resepsjonen og fyller ut skjema. Prisen er pr plagg og avhenger av 5 t eller 24 t levering.

Et billigere alternativ er ”Public Laundry” f eks i Sveti Vlas, som leverer rent og tørt tøy etter 24 timer.

Renhold

Vask i leiligheten som inkluderer sengetøy- og håndkleskifte bestilles i resepsjonen etter eget ønske og koster ca 250 pr gang.

 


Comments