Turmuligheter finnes i umiddelbar nærhet av Brasøy Sjøcamping - nedenfor noen turforslag :

SVARTÅSEN

Har du lyst til å skue ut over øyriket, anbefales å gå en tur på Svartåsen. Herfra har du utsikt over Dønnamannen, De syv søstre, Vega, Træna og Lovund med mer. Turen er en rundløype på sti, og tar ca 30-45 min. Høyde over havet ca 50 m. På samme turløype kan man gå innom Risøya som er Prestøyas Nordligste punkt.

AUSTHOLMODDEN

Tursti til varden ved Indre Buøysundet. Turen går fra ferjekaiet nordover langs Brasøystraumen. Rundt Brasøy og Prestøy finner en også ulike strandsoner som egner seg godt til fotturer. Å vandre langs fjæra gir helt spesielle turopplevelser som passer for hele familien. Enkelte øyer like i nærheten kan en gå til på fjæra, men husk å returnere før floa kommer. Eksempel på en slik øy er Risøya like ved Brasøy Sjøcamping.

Det er også gode muligheter for terrengsykling på øyene i nærområdet, noen med oppgåtte stier, andre uten. Her er det bare å velge etter egne ferdigheter.

LEKEPLASS/GRILLPLASS

Veien mellom Brasøy Sjøcamping og butikken passeres en stor og god lekeplass. Her finner du skur med leker fra tidligere barnehage på øya. Det er også satt opp grill og benker klar til bruk på plassen. Der er også et grillhus som man kan leie.

HUSVÆR TURLØYPE

Rett over brua til naboøya Husvær er det satt opp skilt til en flott turløype.