Blazersensemble otto-e-mezzo

Blazersensemble otto-e-mezzo bestaat uit professionele musici en gevorderde amateurs. Het ensemble is in 2007 opgericht en staat onder leiding van Robert van Enschot.

In de basis is otto-e-mezzo een blaasoctet bestaande uit twee hobo's, twee klarinetten, twee hoorns en twee fagotten. Het ensemble wordt waar nodig uitgebreid naar de door het werk vereiste bezetting.

Doelstelling van het ensemble is om uitdagende kamermuziek voor blazers te spelen en deed dat reeds in concerten bij toonaangevende kamermuziekseries, zoals Podium De Azijnfabriek in Den Bosch, 'Nacht van de Kunsten' in Tilburg, ‘Noten op de Noen’ in Helvoirt, Kasteel Doornenburg en de Hilvaria Studio's in Hilvarenbeek.

Het ensemble legt zich toe op de periode van het einde van de 18e eeuw tot en met de 20e eeuw. Het repertoire omvat werken van Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Antonín Dvořák, Richard Strauss, Gustav Mahler, Franz Joseph Haydn, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Claude Debussy, Maurice Ravel, Florent Schmitt, Svend S. Schultz, Jean Françaix, Johann Kvandal, Gordon Jacob, Pablo Escande, Jurriaan Andriessen en Willem van Otterloo.

Op 23 december aanstaande verzorgt otto-e-mezzo samen met koperensemble Brazzled! om 15:00u een kerstig concert in de Waalse Kerk, Catharinastraat 83 in Breda. Hierbij werken we weer samen met sopraan Tamar Niamut, die onder meer de Seis Imagenes de Navidad van Pablo Escande met ons zal vertolken. Kijk voor meer informatie onder Programma's.