Blazersensemble otto-e-mezzo

Blazersensemble otto-e-mezzo bestaat uit professionele musici en gevorderde amateurs. Het ensemble is in 2007 opgericht en staat onder leiding van Robert van Enschot.

In de basis is otto-e-mezzo een blaasoctet bestaande uit twee hobo's, twee klarinetten, twee hoorns en twee fagotten. Het ensemble wordt waar nodig uitgebreid naar de door het werk vereiste bezetting.

Doelstelling van het ensemble is om uitdagende kamermuziek voor blazers te spelen. Het ensemble geeft concerten bij toonaangevende kamermuziekseries, zoals De Azijnfabriek in Den Bosch, Lidwina in Concert in Best en de Hilvaria Studio's in Hilvarenbeek.

Het ensemble legt zich toe op de periode van het einde van de 18e eeuw tot en met de 20e eeuw. Het repertoire omvat werken van Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Antonín Dvořák, Richard Strauss, Gustav Mahler, Franz Joseph Haydn, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Claude Debussy, Maurice Ravel, Florent Schmitt, Svend S. Schultz, Jean Françaix, Johan Kvandal, Gordon Jacob, Pablo Escande, Jurriaan Andriessen en Willem van Otterloo.

Op 2 november aanstaande verzorgt otto-e-mezzo vanaf 20.15u een concert in het Hurns kerkje in Hurwenen. Kijk voor meer informatie onder Concertagenda.