Architectuurguide Nesselande Waterwijk

Post date: Jan 15, 2012 12:43:39 PM

Architectuurguide Nesselande Waterwijk

Onder redactie van Martijn Heil, uitgave Martijn Heil Fotografie, ISBN: 978-94-90846-06-0, €9,95, te bestellen via www.architectuurguide.nl of gratis te downloaden.

Dit fotoboekje is grotendeels gevuld met presentaties van architecten en bouwers die graag een opdracht voor één van de nog te bebouwen kavels zouden willen hebben. Het geeft een breed beeld van bouwstijlen en mogelijkheden. Verreweg de meeste afgebeelde huizen staan niet in de Waterwijk, en zoals de zorgvuldig samengestelde begeleidende tekst al aangeeft, zijn de ontwerpen niet aan door door de gemeente vastgestelde randvoorwaarden getoetst.

Het boekje levert wel een - zij het heel beperkte - bijdrage aan het documenteren van de architectuur in de Waterwijk. Negen huizen zijn gefotografeerd, en zes van de architecten die huizen in de Waterwijk ontworpen hebben, namelijk Cees Bongers (Aper Bouwmankade), Arno van der Padt (Andries Fyandijk), Vasco da Silva (Jannetje Merbiskade), Chris Manintveld (Neeltje Breedveldkade), Paul Tesser (Reinier Honthorstdijk) en Tom Olde Dubbelink (Agata de Bruynkade) formuleren hun visie op de relatie tussen de architect en de particulier opdrachtgever.