Gent de Pau

L’any 1983, un grup d’amics del barri del Centre de l’Hospitalet van decidir formar una associació i dedicar una part del seu temps lliure a millorar la convivència al barri amb actuacions cíviques i culturals, bàsicament.

Les tradicions catalanes han merescut una atenció especial: l’ou com balla per Corpus; la mostra floral per Sant Jordi; el Carnaval; dijous gras; dimecres de cendra; Tots Sants; les cantades per Nadal, etcètera.

Una mostra visible de la seva activitat són les plaques ceràmiques col·locades al peu de molts arbres del barri. Les últimes es van instal·lar el mes de desembre al jardí de Ca n’Arús.


 

 

 

25 anys de Gent de Pau. L’Hospitalet: Gent de Pau, 2008.

L’any 2008, amb motiu de les noces d’argent de l’entitat, es van fer diversos actes populars i es va editar un llibre amb un resum de la seva història.

Aquest grup d’amics, la majoria dels quals provenen del món de l’excursionisme, en acostar-se l’edat de la jubilació van sentir la necessitat de dedicar part del seu temps a fer actuacions destinades a millorar la convivència en el seu entorn més immediat, el barri, i a treballar per la cultura catalana, sempre necessitada d’ajuda.

Així va néixer el grup Gent de Pau, el 1983. Primer, com un grup d’amics, i anys després es va constituir com a grup veïnal d’acció cívica i cultural. Aquest document recull les seves actuacions més destacades durant aquests 25 anys de vida.

 

Pregons de festa major: any 2002. [L'Hospitalet de Llobregat]: Gent de Pau, 2003.

Comments