Anna Simó Castelló

Anna Simó i Castelló va néixer als Alamús (Segrià) el juliol de 1968. El 1973 la família es desplaça a viure a l'Hospitalet de Llobregat. A l'Hospitalet arrela i participa en la vida associativa del barri: el Quadre Escènic del Centre Catòlic, el Centre d'Estudis, Òmnium, Grup d'Opinió Tres Quarts per Cinc Quarts.

Després de fer el batxillerat a l'Institut Mercè Rodoreda, estudia filologia catalana mentre treballa a Xarxa Cultural i al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). En acabar els estudis, fa un Postgrau de Planificació Lingüística a la Universitat de Barcelona. És membre de diverses entitats culturals i cíviques, entre elles del Centre d'Estudis de l'Hospitalet. Ha estat presidenta d’Esquerra Republicana a l’Hospitalet del 1996 al 2002. A les eleccions municipals del maig de 2003 encapçala la candidatura d'Esquerra a l'Hospitalet. Després de 12 anys de treballar al CPNL en diverses responsabilitats a Sabadell i a Barcelona, n'agafa l'excedència per prendre possessió de l'acta de regidora a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat el juny de 2003. L'Anna descriu el dia que va sortir escollida regidora de l'Hospitalet com un dels més feliços de la seva vida.

El 22 de desembre de 2003 és nomenada consellera de Benestar i Família, fins al maig del 2006 en què són cessats els consellers i conselleres d'Esquerra al Govern. Diputada des del novembre de 2006, adscrita territorialment al Baix Llobregat i, des del març de 2008, al Vallès Occidental. Portaveu del Grup Parlamentari al Parlament de Catalunya des del març de 2008.

Número 3 de la candidatura d'Esquerra a la circumscripció de Barcelona a les eleccions al Parlament de Catalunya del 28 de novembre de 2010.

"Coneixement, usos i actituds sobre la llengua catalana a l'Hospitalet". Dins: Quaderns d'estudi L'Hospitalet de Llobregat: Centre d'Estudis, 1987- Núm. 19 (maig 2005), p. 183 - 225.

En els darrers vint anys s'han esmerçat recursos importants per obtenir dades sobre els coneixements lingüístics de la població de Catalunya, però tot i això, l'evolució de la competència lingüística és només una part de la realitat, i potser no la més important. En una llengua, el més important és l'ús que se'n fa. I sobre això, les dades de què disposem són fragmentàries i no ens ofereixen una panoràmica prou completa. Per aquest motiu, un grup de persones que treballen al Consorci per a la Normalització Lingüística, es van plantejar dur a terme un estudi en el marc del Principat de Catalunya. En aquest article, es fa una anàlisi dels resultats més remarcables d'aquest estudi (realitzat al 2001) a la població de l'Hospitalet i es comparen amb els d'altres enquestes territorials.

¿Vols actualitzar la teva pàgina de L'H Escriu?

Utilitza aquest enllaç i envia'ns la informació omplint el formulari:

Darrera actualització: 04/09/2019