Joan Perelló


Joan Perelló és fill de la ciutat, va néixer l’any 1928 i va morir el 2011. 

Va  treballar amb olis i greixos al Poble Nou durant més de 40 anys com a director d'una empresa química. Va ocupar l'Alcaldia de l'Hospitalet del 1977 al 1979. De l'any 1980 al 1986 va presidir la Junta de Govern de l'Hospital de la Creu Roja i de la seva Assemblea Local.

Va publicar un llibre sobre el carrer on va viure tota la vida. És el tercer llibre que va escriure, tots ells dins la col·lecció La Medusa de l’Ateneu de Cultura. L’any 1993 va ser Un bocí de l’Hospitalet, un temps, una gent  i l’any 1998 en companyia de Matilde Marcé i Ramon Morales, Tres hospitalencs s’expliquen.


http://aladi.diba.cat/search*cat/?searchtype=a&searcharg=Perell%C3%B3+i+Masllorens%2C+Joan+&searchscope=23


Passejant pel carrer Enric Prat de la Riba
. L’Hospitalet: Ateneu de Cultura Popular, 2004.

Llibre de records i vivències sobre història local ambientat en el carrer d'Enric Prat de la Riba, on Perelló va néixer. El dibuix de la coberta  és de Valentí Julià i el pròleg de Carles Farrés i Pinós.

“Seria ingenu per part meva intentar presentar l’amic Joan Perelló ... si us endinseu en la lectura del llibre ... ben aviat tindreu una idea claríssima del seu tarannà, de la seva personalitat, del seu bon fer, de la seva cordialitat, de l’evident sinceritat.

Llegint aquest passeig pel carrer Prat de la Riba m’ho he passat molt bé, l’interès no decau mai, la manera de dir és espontània, acurada i plena de girs nostrats, molt de casa. És un text sense artificis, molt ben escrit, que té la virtut de fer un retrat exacte d’una gent, d’uns fets, d’un món que per a molts ja només existeix en els racons de la memòria. I és explicat amorosament, amb espurnes d’ironia o d’humor sàviament dosificades”.

 

De la presentació del llibre l’abril del 2004 a càrrec d’en Francesc Marcè Sanabra.

 

"Els valors que de manera tant notòria el van guiar sempre, i de manera molt particular en aquella ocasió, en la qual va optar per posar els interessos de la col·lectivitat, de la ciutat, per sobre dels propis interessos personals i familiars".

"la manera com va exercir la seva funció d'Alcalde, en un moment tant difícil i en les circumstàncies tan dures de soledat en la qual es va trobar".

"per nosaltres sempre ha estat un exemple de generositat i de servei als altres, sense poder-ne esperar gaires recompenses, com de fet així ha sigut. Això sol parla de la seva categoria humana i personal i de la solidesa dels seus valors, que posteriorment hem pogut anar comprovant, en unes circumstàncies més normals".

Fragments de la carta adreçada a la família de Joan Perelló el 19 de març 2011.
Jaume Botey; Ma Pilar Massana; Centre d'Estudis l'Hospitalet.Comments