M. Pilar Massana


Neix a Solsona el 1951. Diplomada en Treball Social i Llicenciada en Història. S’ha caracteritzat pel seu compromís amb la millora dels Serveis Socials a Catalunya. Des de 1973 treballa a l’Hospitalet. Al final de la dictadura franquista va iniciar-se en el treball comunitari al barri de Can Serra, i des de 1979  als Serveis Socials de l’Ajuntament amb el primer Ajuntament Democràtic. Amb tants anys, ha treballat a tots els barris de la ciutat, excepte als de la Florida i Gornal. Coneix bé la ciutat. Regidora de l’Hospitalet, de 1995 a 1999 per la llista d’Iniciativa per Catalunya i després per la d'Esquerra Unida i Alternativa.

Dins i fora de la feina, Pilar Massana és una activista social per la Pau, feminista, compromesa com a ciutadana amb el seu entorn “per un altre món possible”. L'any 1984 participa activament en el Referèndum ciutadà contra l’entrada d’Espanya a l'OTAN. Viatja a Nicaragua, als camps de refugiats saharahuis, a l’Irak, a Bolívia, en missions de solidaritat i de pau.  Vinculada de manera molt directa a la Plataforma Aturem la Guerra. En els últims anys, molta gent l’hem coneguda com una de les portaveus d’aquesta plataforma.

Sòcia fundadora del Centre d’Estudis des de 1983, i presidenta del Centre del 2007 fins el 2010. Actualment ocupa el càrrec de vicepresidenta.

Ha estat guardonada amb la Medalla d'Or del Treball Social 2013, per la seva trajectòria de 40 anys en defensa dels drets socials.


https://www.facebook.com/mpilar.massana?fref=ts

Podeu saber-ne més a   Som L'H

Vegeu en  3 min.


http://sinera.diba.cat/search*cat/?searchtype=a&searcharg=Massana+i+Llorens%2C+Maria+Pilar&searchscope=23&submit=Cercar


"Presentació". Dins: Quaderns d'estudi L'Hospitalet de Llobregat : Centre d'Estudis, 1987- Núm. 22 (novembre 2009), p. 7- 11.

[et al.] Plataforma per l’aixecament de les sancions a l’Irak”. Dins: El Moviment per la Pau a Catalunya. Barcelona: Generalitat de Catalunya, 2007.

El Moviment per la Pau a Catalunya
. És un recull de les intervencions de les jornades  Moviment per la Pau a Catalunya que van tenir lloc  el febrer de 2006 a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Aquestes jornades van suposar un reconeixement a la trajectòria del moviment per la pau a Catalunya des que l’any 1953 es va fundar  Pax Christi, a Barcelona, fins als nostres dies..

Catalunya és un país de pau, on la cultura de pau està fortament arrelada a la societat. La riquesa i pluralitat del moviment pacifista català han fet que gaudim de molt diverses entitats com és PASI (Plataforma per l’Alliberament i la Sobirania de l’Iraq / Plataforma per l’Aixecament de les Sancions  a l’Iraq ) del que és membre la Ma Pilar. En aquest article ens dona a conèixer la trajectòria del PASI, les principals campanyes, idees, alternatives, estratègies d’acció.


[et al.]. “L’atenció social primària a L’Hospitalet. 1975-1989.” Dins:   Els serveis socials d’atenció primària. Recull de documents 1980-2000. Barcelona:  Diputació de Barcelona, 2003.

 

 
 
Comments