Mireia Mascarell

L’autora, Mireia Mascarell i Llosa va néixer a l'Hospitalet l'any 1973. És antropòloga especialitzada en la història local de l’Hospitalet, ha realitzat la recerca de fotografies i documentació, i ha redactat els continguts de tot el llibre. En aquest procés ha comptat amb la col·laboració d’un Consell Assessor format per diverses persones, totes elles estudioses i bones coneixedores del passat de la ciutat. Però el veritable motor del volum ha estat l’extraordinària participació de més de 300 famílies que, durant dècades, han sabut guardar la historia familiar i de la ciutat en els seus àlbums de fotos particulars.

Forma part de l'equip humà Barcelona Media - Centre d'Innovació. És un centre tecnològic que es dedica a la recerca aplicada en l'àmbit de la comunicació o dels mèdia, i a la transferència de coneixements i de tecnologia a la indústria d'aquest sector.

És coautora, juntament amb Xavier Roigé i Adela Garcia, del llibre Antropologia del parentiu. La diversitat cultural de les relacions familiars editat per Icària el 1998.

"La Patum, primera declaracióde Patrimoni Immaterial de la UNESCO a Catalunya, deu anys després" [Recurs electrònic]. Dins: Revista d'etnologia de Catalunya [s.l.] : Generalitat de Catalunya, 2014 2014-6310 Núm. 39 (2014), p. 134-141.

Requejo Alonso, Ana Belén; Parés i Burgués, Narcís. ”Descubriendo el patrimonio a través de la comunicación interactiva”. Dins: RdM. Revista de Museología: Publicación científica al servicio de la comunidad museológica, ISSN 1134-0576, Nº. 44, 2009 , pags. 35-46

“Estrategias familiares y acceso a la vivienda”. Dins: Roigé i Ventura, Xavier. Familias de ayer, familias de hoy : continuidades y cambios en Cataluña, Barcelona: 2006; pags. 195-218.

"Familia y poder a la sombra de Barcelona: las buenas familias de L'Hospitalet de Llobregat (siglos XIX-XX)." Dins: coord. por Francisco A. Chacón, Xavier Roigé i Ventura, Esteban Rodríguez Ocaña. Familias y poderes: actas del VII Congreso de la ADEH. [1-3 abril 2004].Granada, 2006, pags. 347-364.

L’abans. L’Hospitalet de Llobregat. Recull gràfic 1890-1965. El Papiol: Efadós, 2003

“L’Abans és una col·lecció de volums sobre la fisonomia dels pobles de Catalunya i les vivències de la seva gent. En el volum dedicat a l’Hospitalet, podem mirar enrere i aturar-nos en el passat per conèixer i assaborir la saviesa popular, rica en vivències tan senzilles com complexes, i fins i tot aprendre’n coses. Els records que s’hi expliquen provenen dels testimonis vius de la història, avis i àvies que han experimentat un progrés accelerat de l’època que visqueren. Les experiències particulars són acompanyades en el llibre de fotografies històriques, la majoria d’aquestes anònimes i inèdites. Hi podem trobar temes, ordenats segons el calendari festiu de l’any, dedicats a les entitats i el folklore, vistes de carrers i panoràmiques de la població, edificis arquitectònicament destacats, esdeveniments històrics locals, festes majors, celebracions de festes de barri, fires, col·legis religiosos i laics, oficis avui perduts (baster, carreter…) i altres de transformats (boter, sabater, pagès…), comerços, personatges rellevants locals i indrets. El seu conjunt teixeix, gradualment, la història del poble. “

2003. Mireia Mascarell

"La casa: un afer de família a l'Hospitalet dels noranta". Dins: Quaderns d'Estudi .Centre d'Estudis de l'Hospitalet. nº 18 maig 2002

Marta Rico Iñigo.Qui es queda amb què? L’habitatge en els processos de separació Conjugal. Dins: Revista Catalana de Sociologia, 12 (2000), p. 41-64

¿Vols actualitzar la teva pàgina de L'H Escriu?

Utilitza aquest enllaç i envia'ns la informació omplint el formulari:


Darrera actualització: 03/09/2019