Xavier Marcé

https://es-la.facebook.com/xavier.marcecarol.3

Xavier Marcé, va neixer a l'Hospitalet el 17 d'octubre de1957. Llicenciat en ciències econòmiques. Va ser director de cultura de l'Ajuntament de L’Hospitalet (1985-1990), va dirigir el Mapa Cultural de Sabadell entre els anys 1991 i 1995.

Entre 1995 i 2001 treballa en l'Ajuntament de Barcelona com director de recursos de l'Institut de Cultura i, posteriorment, d'acció cultural. Ha estat director general d'estratègia de l'empresa Serveis de l'Espectascle Focus (2001 - 2004), i des del 2001 fins el 2007 va ser Director de l'Institut Català de les Indústries Culturals (Generalitat de Catalunya). Actualment és vicepresident per al Desenvolupament Empresarial de Focus S.A.

És professor associat de la Universitat Pompeu Fabra, ha coordinat el màster de gestió cultural de la Universitat de Barcelona i imparteix classes en cursos universitaris d'Espanya i Llatinoamèrica. Col·labora regularment en la premsa. Va publicar El perfil professional del gestor cultural a Espanya (1993).

Ha dirigit i presentat el programa Centros en Red TVE –la 2.

Destaca com a columnista de les revistes culturals Benzina Barcelona i El mundo del espectáculo teatral i articulista estable dels diaris El mundo i Ara.

http://aladi.diba.cat/search*cat/?searchtype=a&searcharg=Marce%2C+Xavier&searchscope=23

Políticas culturales en el entorno de una época en crisis”. Dins: Seminario Internacional: el sector cultural hoy. Oportunidades, desafíos y respuestas. Memorias. Bogotá: Universidad Tecnológica de Bolívar, Ministerio de Cultura de Colombia y Aecid, 2010

Este seminario, buscando constituir un espacio de discusión, tomó la iniciativa de configurar una hoja de ruta que guiase las decisiones de los responsables políticos y técnicos de las culturas representadas. Interpretar la cultura como respuesta a la crisis social, reconocer la diversidad cultural, interpretar los conceptos de economía y cultura, reafirmar identidades colectivas, integrar a las sociedades a partir de nexos culturales… han sido temas clave sobre los que ha girado este seminario.

Ramon Bosch. El Exhibicionismo del mecenas : reflexiones sobre actuación pública en el sector cultural en el siglo XXI . Lleida : Milenio, 2007