Dolors Juárez Vives


Podeu saber-ne més a EART

Dolors Juárez i Vives va néixer a l’Hospitalet de Llobregat el 1973. Des de 1997 treballa com a curadora, coordinadora, gestora i educadora de projectes artístics en diversos centres de Barcelona. Doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2005) al defensar la tesi “La formació de la cultura artística a l’àmbit local: El Taller de Pubilla Kasas de L’Hospitalet de Llobregat (1977-2002)”. Entre d’altres coses, ha participat en seminaris d’art, ha escrit diversos textos de presentació per a exposicions d’arts visuals i plàstiques, i ha exercit de jurat en diferents convocatòries artístiques.

Actualment és membre de l’equip gestor d'Experimentem amb l’art, convocatòria d’intervencions de joves creadors a l’espai públic “Mònica al Carrer”, fruit de la col·laboració entre Arts Santa Mònica, l’Agència Catalana de la Joventut i Transports Metropolitans de Barcelona.

Des del 1999, es vincula professionalment a l’Associació d’Amics de l’Art del Prat. Ha desenvolupat tasques de comissariat, coordinació i muntatge d’exposicions al Centre d’Art Torre Muntadas (Ajuntament del Prat de Llobregat), on hi ha fet diversos projectes i serveis educatius. Actualment combina aquestes tasques amb les funcions de Directora de l’Escola d’Arts del Prat. (2006-).

Entre el 2005 i 2007 va coordinar el projecte “El Camp de la Bota” de l’artista Francesc Abad, que va itinerar per diferents ciutats, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament del Prat i altres ajuntaments que van acollir l’exposició.

Cal destacar també la seva col·laboració en diversos projectes teatrals, realitzant les escenografies, disseny de vestuari i atrezzo. El 2010 cofunda la companyia Nozomi 700 teatre, i estrena al Grec, Anirem a les festes amb el pit ben armat, com a la guerra de Xavier G.Casas. Amb la companyia Teatre Kaddish, ha treballat als espectacles: U no és ningú de Joan Brossa, a l’Espai Escènic Joan Brossa (2000); El gos geomètric d’Agustí Bartra, a l’Espai Escènic Joan Brossa (2002); Els miracles de Francesc Pujols, de Xavier G. Casas, al Teatre Artenbrut (2004); Cabaret Voltaire, de Xavier G.Casas, al Museu Picasso de Barcelona (Barri Brossa 2008), a l’Espai Escènic Joan Brossa (2009), al Museu Es Baluard, Palma de Mallorca (2009), i a altres sales de la província de Barcelona (2008-2009); Manifest Groc, de Xavier G.Casas, al Museu Picasso de Barcelona (Barri Brossa 2009) i a l’Espai Escènic Joan Brossa (2010); The ten best tips ever in alphabetical order, d’Antonio Ortega, amb Rafel G. Bianchi, a Objectif exhibitions, Anvers, Bèlgica (2009), a la Cúpula Venus de Barcelona (2009), al Convent de Sant Agustí (Barri Brossa 2010) i dins del Festival Loop’10 als Cinema Maldà, Barcelona (2010).

Et. Al. Més enllà del binomi cultura i educació: aproximacions des de l’àmbit local. [Barcelona]: Diputació de Barcelona, 2018.

La publicació consta de catorze articles que aporten mirades diverses a les relacions entre la cultura, l’educació i el món local, amb la intenció de contribuir al debat sobre les necessàries relacions d’aquests àmbits, així com orientar als ajuntaments a l’hora de dissenyar les seves polítiques públiques de cultura i d’educació.

[et al.]. Gallum Gallum. Ajuntament del Prat de Llobregat. 2010.

Gallum Gallum és un projecte que posa en contacte creació artística i elements d'identitat local mitjançant un conjunt d'intervencions en l'espai públic que tenen en comú el pollastre pota blava. La proposta ha reunit creadors i continguts multidisciplinaris, i també col·lectius ciutadans que han treballat entorn aquest símbol identitari comú.

[et al.]. Sala d’Art Jove 2008/2009. Generalitat de Catalunya. Departament d’acció Social i Ciutadania. 2010. Vol.1, p. 110-111.

[et al.]. "Artistes de la Supervivència. Miquel Garcia". Dins: Global Kiosk. Sala d’Art Jove. Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Pàgina 3. 2009.

Mariona Moncunill . "L’ego alterat". Dins: Projecte amb el Centre d’Art la Panera de Lleida. Ajuntament del Prat de Llobregat. 2009.

[et al.]. “Redefinir els marges”. Dins: Les dones del Prat i la repressió franquista. El Prat de Llobregat: Ajuntament del Prat de Llobregat. 2006.

Ribas Boldú, Jordi.“Una nova i imprevisible experiència”. Dins: El Camp de la Bota. Francesc Abad, 2005. vol. 1.

"Projecció d´una cartografia artística a l'Hospitalet. El Taller de Pubilla Kasas (1977-2002)". Dins: Quaderns d'estudi L'Hospitalet de Llobregat: Centre d'Estudis, 1987- Núm. 19 (maig 2005), p. 115 - 181.

[et al.]. “Zones de contacte: una aproximació a la formació de la cultura artística en l’àmbit local”. Dins: Les estances de la metàfora. Creació contemporània a L’Hospitalet. L’Hospitalet de Llobregat. 2005.

[et al.]. "El Taller Pubilla Kasas y su contribución al cambio en la educación artística". Dins: V Jornades d'Historia Artística, 2004.

Nous espais generadors depatrimoni cultural a la ciutat: el cas del Taller Pubilla Kasas”. Dins: Museu d'Història de L'Hospitalet [Recurs electrònic], 2002, 164p. [inèdit]. [Consulta: 24 juny 2015].

¿Vols actualitzar la teva pàgina de L'H Escriu?

Utilitza aquest enllaç i envia'ns la informació omplint el formulari:

Darrera actualització: 25/03/2020