Helena Bonals Barberà


Helena Bonals, (Manresa,1971), llicenciada en Filologia Anglesa amb menció en Filologia Catalana; Titulada en Disseny Gràfic a l'Escola Elisava. Treballa com a Tècnica Auxiliar de Biblioteca.


Des del 2007 fins l’actualitat ha anat emprenent quatre blocs, Anticànons, de novel·la catalana oblidada, Una cosa molt gran en una de molt petita, d'interpretació de poesia, D'allò bell, d'allò sublim, d'interpretació d'art, i En cada vers que has entès, de poesia personal.

 “Vaig néixer a Manresa i visc a l'Hospitalet des dels dos anys aproximadament. Sempre he estudiat i treballat fora, per això, ara que treballo en una biblioteca de la ciutat, me'n sento orgullosa. Tinc molts records de quan el tren del Carrilet passava per fora, i els meus avis l'agafaven per venir a veure'ns, a la Fabregada”.

2014, Helena Bonals

  

http://aladi.diba.cat/search*cat/?searchtype=a&searcharg=Bonals%2C+Helena&searchscope=23&submit=CercarLafebre, Vicenç [fotografies]. Jo em crec el que passa en una imatge: Vicenç Lafebre vist per Helena Bonals[Manresa]: [s.n.], 2016. 

"Darrere les imatge només et tinc a tu, diem parafrasejant de nou, com en el títol d'aquest llibre, Joan Margarit a Dona de primavera. A vegades les paraules i les imatges es complementen de manera gairebé màgica, tant que hem cregut que valia la pena d'editr-les juntes en aquest recull"
"Quatre imatges de GriFOLL interpretades amb poemes d'Helena Bonals". Dins:    Lo Càntich, n.  27, Anagrama, 2015, p. 96-99.

"Quatre poemes d'Helena Bonals seleccionats per Jordi Dorca". Dins: Lo Càntich, n. 26 Pleonasme, 2015, p. 95-98.           


“Poesia" i "Cafè cèntric amb nom exòtic". Dins: Quedem al Zurich?: Projecte bloguer. Valls: Quorum llibres, 2015,  portada i p. 114.

«El Zurich és més que un cafè cèntric de Barcelona.» Aquest és el motiu literari d’un col·lectiu de bloguers que s’han unit per reanimar literàriament aquest punt emblemàtic de trobada. Imaginació, autobiografia, records, amor, desamor, trobades i no trobades, històries negres, poemes, aquarel·les, il·lustracions, fotografies... Una explosió creativa conjunta. I és que al Zurich, com en els blogs, hi cap tot. Fins i tot, l’Ànima, que es passeja al llarg del llibre i té cura que les paraules surtin del cor i arribin al cor.

 

"Maria Vilanova i Vila-Abadal: petites històries del Mon". Dins: Lemúria#2 , desembre 2015, p. 24 – 27.


“Tot és possible... Paraules per l’esperança de Miquel Martí i Pol. Ressenya”. Dins: Lo Cantich. Revista deLiteratura, art i cultura. [disponible en línia], n. 22, gen- març 2014. p. 26 – 28.


"Quatre poemes d'Helena Bonals i la seva relacióamb la poesia i l'art". Dins: Lo Càntich, n. 25, Interludi, 2014, p. 99-102.


"Mens agitat molem". Dins: Paraula d'Espriu. [s.ll.] ARC, 2013, p. 64.

Llibre que recull les obres i il·lustracions seleccionades en la convocatòria literària, artística i solidària: "Paraula d'Espriu" en el centenari del seu naixement.

 

 

Comments