Albert Balanzà

Albert Balanzà (Barcelona, 1972) és periodista.  Des de l’any 2000 director de L'Independent de Gràcia, des del 2013 és professor associat a la Universitat Pompeu Fabra i treballa també a l’àrea de direcció del Servei Català de Trànsit.

Va ser Cap de Política/Cap de Ciutats del diari AVUI, Cap de Ciutats del Diari Ara i ha treballat també a l’ACN, al gabinet de premsa del departament d’Interior, a Ràdio Reus-SER, al Diari de Sant Cugat i a Ràdio Sant Cugat.

Va créixer a l’Hospitalet, al barri de Santa Eulàlia, on els seus pares hi viuen. Ha publicat fins ara l’estudi La Voz del Llobregat i l’Estaca: dos oasis per a dues èpoques en el desert de la premsa periòdica a l’Hospitalet de Llobregat (CEL’H, 2005) i ha col·laborat en els llibres Quimi Portet. Diari d’un astre intercomarcal (Comanegra, 2007) i Las bravas del bar Tomás (Printcolor, 2009).


És membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils i col·leccionista de discos de El Último de la Fila.https://twitter.com/albertbalanza

https://www.linkedin.com/pub/albert-balanz%C3%A0/94/b7a/747?trk=pub-pbmap

 Podeu llegir-lo al web: Albert Balanzà (mèdia.cat. Obsernvatori crític dels mitjans)
 
 
http://aladi.diba.cat/search~S23*cat?/aBalanza+i+Prim%2C+Albert/abalanza+i+prim+albert/-3%2C0%2C0%2CB/exact&FF=abalanza+albert&1%2C2%2C/indexsort=-

 

"L'H!”. Dins: Time out Barcelona. Barcelona: Sàpiens, 2014, n. 340 (novembre 2014), p. 12-16                

 
"Pròleg". Dins: Quimi Portet. Diari d’un astre intercomarcal. Barcelona: Comanegra, 2007.P. 9-10.


Boadella & cia. Els intents de crear un partit espanyolista a Catalunya. Badalona: Ara Llibres, 2006.
Teniu a les mans una rigorosa anàlisi periodística que explica els orígens i l’evolució —amb noms i cognoms, fets i dates— d’un moviment polític anomenat Ciutadans de Catalunya. Albert Boadella, Arcadi Espada o Francesc de Carreras, entre d’altres protagonistes menys «intel·lectuals», han escrit el guió dels últims vint-i-cinc anys en els intents, amb quatre conats registrats amb sort diversa, de crear un partit espanyolista a Catalunya. Aquesta és la seva història.


"La Voz del Llobregat i l´Estaca: Dos oasis per a dues èpoques en el desert de la premsa periòdica a l´Hospitalet".
Dins: Quaderns d'estudi L'Hospitalet de Llobregat: Centre d'Estudis, 1987- Núm. 19 (maig 2005), p. 33 - 59.

"La Costura" o el miracle possible a l'Alguer". Dins:
Europa de les nacions, Nº. 56, 2005, p. 39-40

Comments