Koor

In 1985 werd door een kleine groep afgestudeerden vanuit het Leidse studentenkoor “Sempre Crescendo” een kamerkoor opgericht. Op het eerste concert werden o.a. drie liederen van Arnold Schönberg gezongen wat de aanleiding werd het nieuwe koor deze naam te geven. Ook op het concert bij het 12½ jarig bestaan werden deze liederen gezongen.

Op onze concertpagina is terug te lezen welke concerten we de afgelopen tijd hebben gegeven.

Het koor bestaat momenteel uit 22 leden in leeftijd tussen 25 en 60 jaar met zeer uiteenlopende achtergrond - werkzaam in de zorg, de overheid, het bedrijfsleven, als wetenschapper, kunstenaar, enz. - allen met de intentie als koor beter te gaan zingen.
De leden hebben naast het zingen ook belangstelling voor elkaar waardoor er een open en prettige sfeer is.

Graag zingen wij werken die goed op elkaar aansluiten, van componisten uit zeer uitlopende eeuwen, tussen 1500 en heden.

De repetities vinden plaats op woensdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in de Cultuurzaal van Grand Café Sijthoff aan de Doezastraat.

Tijdens de repetities wordt voornamelijk a capella gezongen.
Aan het begin van elke repetitie wordt bij het inzingen aandacht besteed aan techniek, klankkleur, intonatie, homogeniteit e.d.

Na afloop wordt er meestal nog wat gedronken en nagepraat.

Dirigent


Sopraan Marion Dumeige valt op door haar mooie, krachtige stem, haar gevoelige artistieke talent en haar muzikale veelzijdigheid in repertoire dat spant van de Barok tot moderne muziek.

 

In het seizoen 2017-2018 heeft Marion Schönbergs Pierrot Lunaire uitgevoerd in een concertour door Amsterdam, en heeft ze verschillende recitals gezongen met zowelFranse, Spaanse als Duitse liederen. Dit laatste deed ze in samenwerking met pianist Aarón Ormaza.

 

Als lid van het Young Artist Program bij het Festival Lyrique de Belle-Ile en Mer, heeft Marion de rollen gezongen van Violetta en Manon in een gedeeltelijke uitvoering van Verdi’s La Traviata en Massenets Manon. Ze heeft ook de rol van La Baronne gezongen in Offenbachs La Vie Parisienne en Catherine in zijn opera Pomme d’api.

 

Op het concertpodium heeft Marion de sopraansolo’s gezongen van Vivaldi’s Gloria, Stravinsky’s Mass, Mozarts Requiem, Faurés Requiem, Dvořáks Te Deum and Rheinbergers Stabat Mater.

Marion heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Cean en het Conservatorium van Rennes. In juni 2018 behaalde ze haar bachelor diploma aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Don Marazzo. Op dit moment studeert ze aan de Dutch National Opera Academy waar ze Tigrane zal zingen in Händels Radamisto. Haar volgende to zal die zijn van The Countess of Dunmow in A Dinner Engagement van Berkeley.


Aan de verschillende muziekacademies waar zij haar opleiding volgde, kreeg zij de kans koordirectie te studeren onder Jean-Louis Barbier, Séverine Plançon, Régine Théodoresco en Jacob Slagter.

Ze zong zelf in professionele en semi-professionele koren in Frankrijk, als Opus 14, Diakhrôma or Le Madrigal de Condé.

Sinds maart 2019 is zij de vaste dirigent van het Arnold Schönberg Kamerkoor te Leiden.

Leden


Ons koor bestaat uit de volgende leden:

Sopranen: Colette Fleur, Korian Luykx, Louise Berkhout, Petra Leijdens, Milou Martinot, Sofie Dewulf

Alten: Anne de Lorme van Rossem, Charlotte Kindt, Mieke Mulder, Mirjam Albering, Roselle Servage, Corinna van der Spek, Mijke Vankan

Tenoren: Wilco Maas, Wilan Tiggelaar, Kiri Paramore

Bassen: Martin Verwaal, Carsten Dominik, Dominic Doyle, Nelis van der Krogt, Dick Roukes