Koor

In 1985 werd door een kleine groep afgestudeerden vanuit het Leidse studentenkoor “Sempre Crescendo” een kamerkoor opgericht. Op het eerste concert werden o.a. drie liederen van Arnold Schönberg gezongen wat de aanleiding werd het nieuwe koor deze naam te geven. Ook op het concert bij het 12½ jarig bestaan werden deze liederen gezongen.

Op onze concertpagina is terug te lezen welke concerten we de afgelopen tijd hebben gegeven.

Het koor bestaat momenteel uit 22 leden in leeftijd tussen 25 en 60 jaar met zeer uiteenlopende achtergrond - werkzaam in de zorg, de overheid, het bedrijfsleven, als wetenschapper, kunstenaar, enz. - allen met de intentie als koor beter te gaan zingen.
De leden hebben naast het zingen ook belangstelling voor elkaar waardoor er een open en prettige sfeer is.

Graag zingen wij werken die goed op elkaar aansluiten, van componisten uit zeer uitlopende eeuwen, tussen 1500 en heden.

De repetities vinden plaats op woensdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in de Cultuurzaal van Grand Café Sijthoff aan de Doezastraat.

Tijdens de repetities wordt voornamelijk a capella gezongen.
Aan het begin van elke repetitie wordt bij het inzingen aandacht besteed aan techniek, klankkleur, intonatie, homogeniteit e.d.

Na afloop wordt er meestal nog wat gedronken en nagepraat.


Dirigent

Jonatan Alvarado, dirigent, zanger, luitist

Studeerde in Mercedes, Argentinië aan de School of Music gitaar en daarna aan de National University of La Plata compositie, koor- en orkestdirectie. In Nederland studeerde hij vanaf 2011 aan het Sweelick-conservatorium Amsterdam zang bij Maarten Koningsbergen en Xenia Meijer, als mede basso continuo met tokkelinstrumenten bij Fred Jacobs en Thérèse de Goede.

Jonatan is een enthousiaste dirigent met liefde voor renaissance- en barokmuziek, maar ook zeer geïnteresseerd in moderne muziek. Hij spreekt uitstekend Engels en kan zijn kennis van de te zingen muziek met verve en met humor aan het koor doorgeven.

Leden


Ons koor bestaat uit de volgende leden:

Sopranen: Colette Fleur, Korian Luykx, Louise Berkhout, Petra Leijdens, Milou Martinot, Sofie Dewulf

Alten: Anne de Lorme van Rossem, Charlotte Kindt, Mieke Mulder, Mirjam Albering, Roselle Servage, Annelieke Oort, Corinna van der Spek

Tenoren: Wilco Maas, Paul Janse, Kiri Paramore

Bassen: Martin Verwaal, Carsten Dominik, Dominic Doyle, Nelis van der Krogt, Dick Roukes