Hvalpe‎ > ‎

hvalpe dagbog Mocca

Drægtigheds og hvalpedagbog for Moccas kuld 2013/14.

Alle Moccas hvalpe er flyttet hjemmefra.
Rollo (jumper) bor hos Lissi og hendes familie, hvor han skal lære at være redningshund.
King (Zulu)  er flyttet til Elisabeth og Niels og skal være jagthund og familiehund.
Lille Polle (Walter) er flyttet til Jesper og Fanny og skal være jagt og familiehund hos dem.
Aya er flyttet til Frank og Cecilie og skal være jagt og udstillingshund.

Her lidt billeder af hvalpen efter de er flyttet.

Jumper var på DKK skue og blev bedste baby og Bedst in show 4. Flot tillykke.
 


Aya har apporteret sin første fugl med flot greb. Dygtig hund.Walter er dygtig til at træne og er allerede meget lydig.Zulu er også ved at blive trænet og han er også ved at være en dygtig hund.


Her skriver jeg løbende lidt om hvordan Moccas drægtighed går og hvordan det går med hvalpene når de er født og til de er ca 8 uger.


Så kom hvalpene endeligt. Lige som sidst valgte Mocca at begynde opblokningen på dag 63 efter 1 parring og lige som sidst der fødte hun sine hvalpe på dag 64. Men for det første snød hun mig med hvor mange jeg troede der var i hende. Da hun var lige så tyk som sidst hun fik hvalpe var jeg sikker på der var 8 eller 9 hvalpe i hende, men nej der var 6 hvalpe. Mocca fødte først 3 hvalpe uden problemer, men ved hvalp nummer 4 der blev hun ved med at presse og presse uden der kom nogen hvalp. Vi talte så med dyrlæge fra faxe dyrehospital og de ville gerne se hende. De kunne heller ikke føle nogen hvalp i hendes fødselsveje, så det blev besluttet at hun skulle have kejsersnit. Det viste sig at der lå en hvalp på tværs som var død. Heldigvis var der liv i de 2 hvalpe som var der, så Mocca har fået 5 hvalpe. Hvoraf 3 er hanner og 2 er tæver. Der er kun en der er sort/hvid og det er den ene tæve, det er også den mindste. Nu tror jeg at jeg og Mocca snart vil sove, for det har været en lang nat og en lang dag.

Her et billede af de 5 hvalpe hos deres mor bare nogle få timer gamle.3/1 2014
Så har Finn lavet en rigtig fin fødekasse til Moccas kommende kuld. Stort tak for hjælpen Finn. Så flot den er blevet. Så nu mangler vi bare at Mocca bestemmer sig for at ville føde. I dag er hun på dag 61 efter første parring. Tp er normal og hun spiser. Det tager dog noget længere tid at få spist, det ser ud som om hun ikke rigtigt synes der er plads i maven. Står lidt og venter og så spiser hun lidt igen, men hun får spist den mængde mad som hun skal have hver dag.


01.01.14
Mocca er nu på dag 59 efter 1 parring. Hun har det fint, spiser og render rundt som hun plejer, men er dog noget mere gumpetung og når hun spiser så går det langsomt, da det ser ud som om pladsen i maven er snævret noget ind på grund af den store mave. Hun spiser dog stadigt fint det som serveres.
Hun synes også det er varmt med den flok hvalpe i maven. Nu er nedtællingen begyndt til fødslen. Hvis hun føder som sidst hun fik hvalpe, som var på 64 dagen efter parringen så er det mandag hun føder, men reelt så kan hun føde fra nu af.


28.12.13
Mocca er nu knapt 8 uger henne i hendes drægtighed og hendes bugomfang er nu 84 cm. Præcis det samme som sidste gang hun var drægtig ved 8 uger. Så er det jo så spændende om der igen kommer 9 hvalpe.
Mocca synes nu det er temmelig tungt med den mave og hun ser ud som om hun har lidt svært ved at finde en god måde at sove på. Hun har stadigt god appetit og hver gang jeg rejser mig så springer hun op og ser ud som om hun tror der er mad på vej. Så det er ikke helt nemt at få et godt billede af hende.22.12.03
Mocca er nu 7 uger henne i hendes drægtighed.  Har målt hendes bugomfang til 77 cm i går. Alt går fint og Mocca spiser med god appetit. Hun har stadigt fart på ude i haven når hun løber. Spændende at se hvor mange hvalpe der er i hendes mave. Ved hendes første kuld der fik hun 9 hvalpe, 6 tæver og 3 hanner.


17.12.13
Mocca er nu lidt over 6 uger henne i drægtigheden. Det er tydeligt nu at hun er drægtig. Bare siden fredag er hun tiltaget meget i bugomfang og hun er nu helt gået over på hvalpefoder. Hun er nu begyndt at vralte lidt som en and når hun går og hvis hun vil springe op så skal hun nu tage tilløb til dette. Hun får mad 3 gange om dagen nu og det er hun glad for. Hun sidder stadigt vagt ved køleskabet og ved det skab hvor hundemaden er, for hvis nu der var et venligt menneske der ville give hende endnu et måltid mad. Og når nu disse temmelig uvidende mennesker hun bor sammen med ikke har forstået at man når man er en gravid tæve skal have mad mange gange i døgnet, så må man jo selv tage, feks sådan noget som en køkkenrulle, den kan man da godt spise synes Mocca. Om der så er så meget næring i dette det er så et andet spørgsmål.

06.12.13

Mocca er nu ca. 4,5 uger henne. I mandags var vi til dyrlæge med hende og hun blev konstateret drægtig. Så nu ved vi at der ca. den 5 Januar kommer en flok hvalpe.
Der er ikke så meget at se på Mocca endnu bort set fra at hun er blevet rigtig god til at vogte ved køleskabet og hvor deres hundemad er. Hun er sikker på at hun får alt for lidt mad. Lige fra vi var i Tyskland og hun blev parret og til nu har hun haft det godt. Nogle tæver får lidt kvalme og kan få madlede omkring de 3 uger  af drægtigheden. Men ikke Mocca. Det fik hun heller ikke sidst hun var drægtig. For Mocca der er det mad det gælder. Helst hele tiden og helst i rigelige mængder. Men fostrene i hendes mave er endnu så små at hun ikke har behov for ret meget mere mad endnu. Men hun er begyndt på mad fra Royal Canin som er specielt beregnet på drægtige tæver de første 6 uger af drægtigheden. Dette er rigtig mums mad skulle jeg hilse og sige fra Mocca og de andre hunde er meget misundelige over det mad Mocca får.
Comments