Gastronomia

En aquesta plana podeu escollir entre receptes de plats senzills i bons; o bé podeu triar la plana de còctels.

Menjar, un plaer per degustar

El menjar és una necessitat per sobreviure fins a un punt. Un cop tenim saciada la necessitat es converteix en un plaer i quasi en un vici. Des de sempre el menjar s’ha tractat com un acte social, i és així, opinen els especialistes, com ha de ser.

En l’actualitat, han sorgit molts trastorns alimentaris. Pot ser, els més coneguts són l’anorèxia i la bulímia, però hi ha una infinitat de trastorns: ortorèxia, vigorexia, obesitat... S’ha de tractar amb rapidesa si es detecta algun símptoma d’algun trastorn, ja que si no el desenllaç pot ser horrible.

En l’acte de menjar s’ha de seguir un “ritual” a ser possible. Aquest es tracta de:

Menjar sempre a les mateixes hores, l’estómac aprèn a reservar les energies de digestió en aquelles hores, produint l'eliminació del símptoma de la migdiada.

Menjar amb variabilitat, no tan sols en les menjades d’un dia per l’altre, sinó que també amb una mateixa menjada, millor menjar una mica de tot que no pas menjar molt d’una sola cosa.

Menjar en un lloc confortable i a temperatura ambient, has d’estar còmode sense sentir-te cohibit. El clima normal de bon ambient és d'humitat baixa, temperatura entre els vint i vint-i-dos graus...

Menjar amb companyia. Gaudir d’una xerrada entre menjada i menjada, afavoreix l’absorció dels aliments i la captació de la sacietat, és a dir, ajuda a controlar el que ingerim i per tant a poder dir prou.