"האינטרנט של הדברים" (Internet of Things) או בקיצור IoT היא רשת של חפצים פיזיים, או "דברים", המשובצים באלקטרוניקה, תוכנה וחיישנים המאפשרים תקשורת מתקדמת בין החפצים ויכולות איסוף והחלפת מידע. רשת זו צפויה להוביל לאוטומציה בתחומים רבים, לדוגמא בפעילות של חברות, בתחומי "הבית החכם" ו"העיר החכמה". הגידול המהיר של ה- IoT ובמקביל הירידה בעלויות רכיבי IoT משנה את העולם והופכת את ה – IoT לנפוץ בכל מקום.
הקורס יורכב בגדול משלושה חלקים:
החלק הראשון יעסוק בהכרת טכנולוגית IoT ברמת מכשיר ה – IoT (רמת המיקרו): מהם רכיבי מכשירי IoT ועל מגמות עתידיות בתחום ואיך יוצרים ממשק בין העולם הפיזי לרכיבי ה – IoT , באילוצים השונים וביצירת הממשק בין העולם הפיזי לבין רכיבי ה – IoT, תוך היכרות עם תקשורת נתונים והאופן בין ניתן לחבר את הרכיבים לרשת.
בחלקו השני של הקורס, נעבור מרמת המכשיר לרמת מערכת IoT (רמת המאקרו): נעסוק בשיקולי עיצוב של מערכות מבוססות IOT, ארכיטקטורות של מערכות IoT ואיך ארגונים יכולים לנצל את המידע העצום (ביג דאטה) הנאסף ממגוון מכשירי IoT. בפרט נעסוק בפתרונות לניהול ביג דאטה.
בחלקו השלישי של הקורס, נתמקד בניתוח נתונים והפקת תובנות בהקשר של מערכות מבוססות IoT. נכיר טכניקות להתמודדות עם נתונים הנאספים ממכשירי IoT – לדוג', נתונים עיתיים, חסרים. נכיר כלי Process Mining שמאפשר לנצל נתונים הנאספים בארגון ביומיום לטובת ייעול תהליכים.