Google lansere VR-briller som ikke krever mobil eller PC

posted 18 May 2017, 14:36 by Jon Hoem   [ updated 18 May 2017, 14:36 ]

Google opplyser at VR-plattformen deres, Daydream, snart vil støtte VR-briller som verken krever PC eller mobil. De nye brillene vil også bli utstyrt med en sporingsteknologi som kalles WorldSense. Denne løsningen gjør det mulig å registre hvor hodet ditt befinner seg i rommet. WorldSense skal takle høy presisjon og fungerer altså uten noen form for eksterne sensorer.

Ifølge Google er det foreløpig to produsenter som jobber med VR-briller basert på den nye Daydream-plattformen, nemlig HTC og Lenovo. De første enhetene skal visstnok komme senere i år.

Ti tips for bedre 360-video

posted 13 Mar 2017, 14:45 by Jon Hoem   [ updated 13 Mar 2017, 14:45 ]

Høsten 2013 begynte Teknisk Ukeblad med 360-/VR-produksjoner, etter å ha eksperimentert med 360-bilder i flere år tidligere. Men det var først i 2016 de virkelig satset, med innovasjonsstøtte fra Google og helt nye muligheter til å utforske VR-journalistikk som metode. Alle postene ligger under TUs VR-seksjon.

Et av hovedmålene med VR-prosjektet har vært å gjøre det mulig for en journalist å produsere en enkel VR-produksjon på én dag. Så mens noen få av oss har gått i dybden, har hver enkelt journalist i TU fått en meget enkel opplæring før de har tatt med seg et kamera ut på reportasje. Det har gitt oss en helt ny metode for å fortelle en historie.

Basert på disse erfaringene har de laget 10 tips for enkle VR-produksjoner.

VR-briller i klasserommet

posted 13 Mar 2017, 03:34 by Jon Hoem   [ updated 13 Mar 2017, 03:35 ]

Film fra Statped om hvordan Groruddalen skole har tatt i bruk VR-briller i klasserommet for å variere og tilrettelegge undervisningen.

Jakter på virtuelle virkeligheter

posted 13 Mar 2017, 01:53 by Jon Hoem   [ updated 13 Mar 2017, 01:53 ]

Virtuell virkelighet blant områdene der den teknologiske utviklingen går raskest og pengene flyter fortest for tiden. DN fikk en virtuell opplevelse hos et av Austins fremste oppstartselskaper innen VR, skriver Bjørn Eckblad i Dagens næringsliv.

Utstyret DN fikk teste heter Omni og er utviklet av Jan Goetgeluk og selskapet Virtuix. Det omtales som en 360 tredemølle, som kobles til annet tilgjengelig VR-utstyr:
DN tester ut en 360 tredemølle kalt Omni, som skal gjøre VR-opplevelsen enda bedre fordi man faktisk beveger seg fysisk i det virtuelle rommet. Omni er utviklet av Jan Goetgeluk og selskapet Virtuix. Foto: Marte Christensen

Forskningsleder Jan Håvard Skjetne ved Sintef Digital er på SXSW for å plukke opp de siste trendene fra digitale fronten. Prosjekter innen AR og VR er av stor interesse for Sintef.

– For at VR og AR skal ta av, må innholdet være bra nok og fremstillingen av det billig nok. Vi i Sintef ser særlig på mulighetene innen for eksempel trening og opplæring, medisinsk diagnostisering og opplæring, bygg og konstruksjon, og datavisualisering, sier Skjetne.

De store aktørene innen VR har så langt vært mobilprodusenten HTC, Google, Samsung og VR-brilleprodusenten Oculus, som Facebook kjøpte for to milliarder dollar i 2014. Facebook avsatt 250 millioner er dollar til å utvikle VR-innhold, penger som kommer på toppen av en like stor pott fra datterselskapet Oculus.

1-4 of 4