2019-2020- Un an altfel

Au trecut doi ani de Eco-școala, ne apropiem de evaluare. Dar activitatea ecologică continuă! Vrem să trăim într-un mediu sănătos, noi și viețuitoarele care ne inconjoară!


  1. Începe un nou an școlar! Ne reamintim eco-codul - Toți pentru natură, natură pentru toți! Un copil educat și sănătos trăiește intr-un mediu sănătos, este responsabil de faptele sale și luptă să se autodepășească! De noi depinde asta, și de cei din jurul nostru!

2. Simpozionul Eco-școala 29 septembrie 2019. O experiență frumoasă în capitala tării, unde a fost repreentată și școala noastră prin coordonatorul proiectului Ecoschool, prof.înv.primar Morik Gabriela. Zeci de școli, din toată țara au fost premiate cu Steagul Verde sau placheta de Eco-școală, pentru activitatea depusă. Sperăm să ne bucurăm și noi de acest lucru, anul viitor.

3. 1 decembrie 2019 ! Și cei mai mici elevi ai școlii au dorit să omagieze Ziua Națională a României, după puterile lor.

4. Sărbătorile de iarnă alături de cei dragi! -atelier de confecționare de ornamente cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în atmosferă de colinde

5. Să îl cunoaștem pe Mihai Eminescu? - 15 ianuarie 2020, activitate a clasei pregătitoare, în cinstea marelui poet. Copiii au făcut cunoștință cu poezia eminesciană și au exprimat ceea ce au înțeles prin desen și plastelină, ascultând poezia ,,Somnoroase păsărele” de Mihai Eminescu

6. Să fim creativi! Activități cu materiale reciclabile, în cadrul orelor de abilități practice, cu scopul de a forma deprinderea de a fi economi și de a refolosi unele materiale, care poluează mediul.

7. Oltul -apa de lângă noi! Imaginea apei în literatură, muzică și artele plastice. Proiect coordonat de doamna prof. dr. Vieru Elena, care are ca scop formarea unor competențe lingvistice, sensibilizare și expresie culturală, personale, sociale și de-a învăța să înveți, competențe digitale . În cadrul proiectului s-au organizat deplasări în Rezervația Mlaștinile Hărmanului, au avut loc sesiuni de comunicare care au evidențiat legătura între disciplinele școlare și cum a fost privită apa în literatură, de către scriitori și poeți, în muzică și artă plastică. Pe tema apei s-a scris mult și încă se va mai scrie.

La activități au participat ca parteneri ,reprezentanți ai ISJ Brașov, reprezentanți ai Primăriei Hărman, invitați.

8. Grija pentru mediu continuă și de acasă! Un virus nevăzut poate schimba felul nostru de a trăi, ne poate influența viața, dar nu are voie să ne schimbe și să ne distrugă! Apropierea fizică între oameni a devenit interzisă, dar apropierea de natură este posibilă, mai mult ca niciodată! Acum putem cutreiera pădurile și locurile pe care înainte nu aveam timp să o facem, să observăm cum viața plantelor și animalelor își urmează cursul. Și totul este mai curat, dacă omul nu este prezent. Poate această pauză obligatorie din goana prin viață ne va trezi și ne vom face timp să privim mai mult în jurul nostru, atât adulții, cât și copiii.

Costume din materiale reciclabile

9. Cel mai bun prieten! ce înseamnă să fii responsabil, cum iți arăți dragostea față de animale

10. Ziua Pământului 2020 ! Pământul este planeta pe care trăim și pe care trebuie să o ocrotim. De acasă, elevii au sărbătorit această zi prin desene care să reflecte imaginea proprie despre planeta noastră

TOTUL VA FI BINE!


Eco-școala.mp4
Toţi pentru natură,natura pentru toti.pptx