Competència digital

Transversalitat

En construcció i adaptació al nou currículum.

El 29 de desembre de 2020 es va aprovar la Llei Orgànica 3/2020, de 29 de desembre, per la què es modifica la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació. (LOMLOE). A partir de la publicació d’aquesta llei totes les comunitats autònomes disposen d'un calendari d'aplicació amb un termini de dos anys per aprovar els decrets que la desenvolupen. 

Optatives

DECRET 175/2022, de 27 de setembre, d'ordenació dels ensenyaments de l'educació bàsica.

Article 9. 

5. Els centres han d'oferir una Segona Llengua Estrangera amb continuïtat al llarg dels tres cursos i també Cultura Clàssica, Emprenedoria i Robòtica i Programació en algun dels tres cursos. Cada centre completa l'oferta amb optatives pròpies amb la finalitat de desenvolupar el seu projecte educatiu.

Al SiX les optatives que treballen continguts transversals de l'àmbit digital són les següents:

2n ESO

Creació de videojocs 

3r ESO

Creació de videojocs

Robòtica i programació

Projectes de franja

Les matèries optatives, al nivell de 4t d’ESO, es desenvolupen al llarg del curs a través dels projectes de franja. Són projectes transversals on es treballen continguts tant de les matèries optatives (economia, visual i plàstica, física i química, i informàtica) com de les competències personal i social i digital.


La competència digital es treballa a partir de diferents tasques i productes finals de cada projecte. Aquesta competència digital es desenvolupa de manera individual o en treball de grup, col·laboratiu.


Com a exemple del treball de la competència digital es pot destacar el següent:


A partir d’aquests objectius es treballen diferents competències digitals, que junt amb les treballades a altres matèries del curs porten al desenvolupament global d’aquesta competència al nivell de 4t d’ESO.