Resarö båtklubb bildad 1972

resarobatklubb.se

Resarö båtklubb bildad 1972 och med hemort på Resarö i Vaxholm, är en allmännyttig ideell förening och har till ändamål att lokalt främja båtsporten. Klubben skall verka för god sjösäkerhet, god miljö samt ett gott kamrat- och sjömanskap. I dagsläget har klubben drygt 950 medlemmar (familjemedlemmar inräknat) och i de 4 hamnarna finns totalt 236 båtplatser. Anläggningarna håller relativt hög standard med moderna bryggor och y-bommar på i stort sett alla platser. Det finns räddningstegar och gott om livbojar på samtliga bryggor.

Resarö - Vaxholm

Medlemsförmåner ger bl.a.

Det finns elstolpar med timer på samtliga bryggor och det finns tillgång till färskvatten i vår största hamn, Ytterbygård. Underhållet är löpande året runt och det utförs besiktningar och inspektioner av branschfolk enligt rutin.

Då klubben är förhållandevis liten till antalet medlemmar, så har vi en familjär atomsfär i klubben. Man pratar gärna med båtgrannen och tipsar om utflyktsmål och båtunderhåll. 

Så är du nyinflyttad skärgårdsbo och gillar båtliv? Då är det en bra början att gå med i en båtklubb. Välkommen att ansöka till Resarös!

Logga in för:

Nyheter

Miljö och brandskyddsutrustning

Publ. 2024-05-07

Som ni kanske redan noterat har vi satt ut oranga lådor märkta ”Miljö och brandskyddsutrustning” vid våra fyra hamnar. Lådorna har hänglås och är låst med vår vanliga kod.


I lådorna hittar du:

Vid incident se till att begränsa skadan. Kan du inte sanera klart själv kontakta hamnkapten. Vid allvarligare incident kontakta räddningstjänsten på 112!

Läs mer om miljö här.

Vaktlistan för 2024

Publ. 2024-04-15

Vaktlistan för 2024 är nu publicerade. Ditt tilldelade vaktdatum avser då du går på ditt pass kl. 12.00 och passet pågår till kl. 12.00 efterföljande dag. Vaktpasset påbörjas i klubbstugan vid Badvikens hamn där nödvändig utrustning hämtas ut.


Ni hittar all information på medlemssidorna.

Årets bryggträff/städdag är lördagen den 27:e april 2024

Publ. 2024-04-13

Lördagen den 27:e april ses vi som har båtplatser vid respektive brygga för gemensam färdigställning för årets båtsäsong. 

Städdag: 27 april 2024

Tid: 10:00 - 13:00

Var: Den brygga du har ordinarie båtplats på

Välkommen till årsmöte

Publ. 2024-03-07

Årsmötet hålls måndag 25/3 2024 kl. 19.00 - 21.00
Mötet äger rum i Kapellet, Överbyvägen 1B. Verksamhetsberättelse för 2023 samt dagordning för årsmötet finner ni på medlemssidorna.

Väl mött önskar styrelsen!

Resarö båtklubbs seglarskola 2024

Publ. 2024-03-05

Välkomna till Seglarskolan på Resarö. I sommar erbjuder vi fyra veckors seglarskola för barn i åldrarna 8-12+ år. Seglarskolan riktar sig både till nybörjare och till barn med större vana att segla. Under fem dagar lär vi oss segla, slå knopar, seglartermer, kapsejsning, sjövett, väjningsregler – och så har vi kul förstås! Nybörjarna tar det lite lugnare och seglar tillsammans två och två. Här leker vi in reglerna och testar på att segla optimisten själva. Målet är att man ska känna säkerhet i båten. 

Mer vana seglare seglar mest själva och vi fokuserar på att ha roligt och finna tekniken i båten. Självklart blir det en hel del bad och lekar också. 

Läs mer här >>

Allt för sjön 2024 - Båtmässan

Publ. 2024-03-04

Här börjar båtsäsongen!

Välkommen till en värld av inspiration, kunskap, nyheter och möjligheten att slå till på just din drömbåt – vare sig det är en kajak, segeljolle eller en motorbåt.

7-10 mars & 14-17 mars 

Torsdag 10:00 -20:00

Fredag 10:00-18:00

Lördag 10:00 - 18:00

Söndag 10:00-18:00

Som båtklubbsmedlem får du 20% rabatt på entré!

För snabbast och smidigast inpassering rekommenderar vi att ni förköper er biljett online

Köp biljett här ➔

Läs årets mässtidning här!

Båtmotorer stulna i Roslagen

Publ. 2023-10-13

Båtsäsongen börjar lida mot sitt slut och fler och fler båtar tas upp på land. Tyvärr så startar en annan säsong och det är den för båttjuvarna. Båtar- och båtmotorer har börjat rapporteras stulna i Roslagen. Framförallt är det de större japanska motorerna som tas men självklart gäller det även andra märken. Även små motorer försvinner. De är lätta att hänga av och det får plats många i en skåpbil menar polisen.

Det rekommenderas inte att ingripa även om ni tar de på bar gärning. Många gånger är det yrkeskriminella som begår dessa brott och de drar sig inte för att något för att komma undan. Däremot kan ni göra er närvaro tydlig. Tuta eller blinka med bilens helljus, låt hunden skälla, vifta med en ficklampa eller liknande. Ring sedan polisen som då t.ex. kan spärra av Vaxholmsvägen. Ser ni att hamnen redan har haft besök så meddela respektive hamnkapten eller klubbens säkerhetsansvarig. Då samkörs rapporterna och vi har EN röst mot polis/kustbevakning.

Tjuvarna återkommer i regel inte till samma hamn under året. De "flyttar" istället till nästa hamn eller båtklubb på deras "turné". Klubbarna varnar varandra ömsesidigt. 

Så se till att ni inte har eller blir drabbade! Har ni båten fortfarande i vattnet så se till den ofta. Har ni redan tagit upp så titta till den ändå, det är nog så viktigt! Även om ni har båten på tomten så ger det ingen extra trygghet. Det försvinner drev, underhus och hela motorer även här och det går snabbt! Proffsen kan kapa lås, häkta av och försvinna iväg på endast några minuter. 

Rapportera gärna in om ni gör observationer som ni anser var avvikande från de normala i hamnarna. Skriv hellre upp ett registreringsnummer för mycket än inget alls. Även om ni inte för stunden ser något misstänkt, så kan det ändå hjälpa polisen i sina spaningar. 

Titta gärna på polisens filmer för tips om vad du kan göra för att skydda din båt och motor.

Efterlysning - klubben söker en ny kassör

Publ. 2023-08-09 Läs mer...

Äntligen finns det en ledig plats i styrelsen på Resarö Båtklubb! Från nästa årsmöte, våren 2024, behöver vi en ny kassör.

Som kassör är det viktigt att du har viss ekonomisk kunskap/erfarenhet samt att du gillar ordning och reda. Du har koll på utgifter och intäkter och är den som löpande rapporterar om ekonomin till övriga styrelsen. 

Du bistår i att lägga en ekonomiskt plan/budget och ser till att styrelsen nedtecknar alla viktiga ekonomiska beslut i styrelseprotokollen. Du ansvarar för föreningens bokslut, men det är styrelsen som helhet som har det yttersta ansvaret för vad kassören gör och för föreningens ekonomi och bokslut. Till din hjälp anlitar klubben en redovisningskonsult samt revisor för att underlätta arbetet kring redovisning, skattedeklaration, löneadministration, osv. 

Som kassör får du en unik inblick i Resarö Båtklubbs verksamhet och blir en viktig medspelare i ett härligt styrelse- och funktionärsgäng. Styrelsearbetet är också ypperligt för att bredda sitt nätverk på Resarö. Förutom styrelse- och klubbmöten medger rollen i regel en stor frihet kring när och var man vill sköta sina åtaganden. 

 

För frågor kontakta vår ordförande

 

Hans “Hugo” Oljemark 

ordforande@resarobatklubb.se

072 241 12 60 

Incident i Dyviken

Publ. 2023-07-02 Läs mer...

Under lördagen 1/7 inträffade en olycka i Dyvikens hamn. Ett par hade just sjösatt sin ribbåt på 6,5 m och skulle ut på första turen för sommaren. Den ena i sällskapet väntade i båten, utanför den stora bryggan, medan den andra skulle köra bort bilen till parkeringen. Det ligger vind på från sjön och båten behöver ”parera för att ligga still” under tiden. När vinden börjar driva båten mot bryggan och de andra båtarna uppstår oro/panik. 

Troligtvis blir motorreglaget tryckt åt fel håll, framåt istället för bakåt. Till följd kolliderar båten med två av de förtöjda båtarna vid bryggan. Skadorna på alla de tre inblandade båtarna är relativt stora och kommer kräva reparationer på varv. Skadan på anläggningen är troligtvis inte så stor. Fören på båten kom upp på y-bommen och tryckte därmed ner flytkroppen under ytan. Möjligtvis kan plasten ha spruckit. Som tur är blev ingen person skadad vid olyckan, föraren blev dock både chockade och skärrad. Det fanns badande personer i närheten och det kom som tur är, inte till skada, men de vittnade olyckan och hela händelseförloppet. Olyckan är anmäld till försäkringsbolagen.


Det som är ännu tråkigare i den här historien är att ägaren/ägarna till båten inte är medlemmar i Resarö Båtklubb. De hade alltså inte rätt att nyttja klubbens anläggning över huvud taget och borde därför inte ha sjösatt sin båt i Dyviken. Det är INTE TILLÅTET att ”låna ut” sin nyttjanderätt eller ge ut koder till våra lås till grannar, vänner eller bekanta som "bara ska sjösätten en liten båt". 

Anläggningarna sköts och underhålls av helt ideell arbetskraft och bekostas av intäkterna från klubbens medlemmar. Det betyder att nyttjandet av dessa är enbart till våra medlemmar, punkt slut!


Hamnkapten Dyviken

Anders Jacobsson

Förtöjningsguide från Svenska Sjö

Publ. 2023-06-20

Ta del av denna fina förtöjningsguide som försäkringsbolaget Svenska Sjö bjuder på. Det kan aldrig vara fel att repetera, eller ta till sig ny kunskap då och då. 

Klicka på bilden så kommer du till guiden.


Tips! Ladda ner guiden till din telefon så har du med dig den nästa gång du behöver färska upp minnet! 

Bottenfärgsinventering

Publ. 2023-05-20

Under våren hade vi en miljöinspektion av Södra Roslagens miljö- och hälsokontor.  Vi fick ett antal punkter att åtgärda, den mest akuta är en inventering av våra båtar och dess bottenfärger. Vi ber nu dig som båtplatsinnehavare att snarast registrera dina uppgifter om din båt inklusive bottenfärg. 

Se filmen om du vill ha tips på att slippa bottenfärg helt och hållet.

Det tar endast några minuter att fylla i dina uppgifter och du gör det här på hemsidan. Formuläret hittar du under rubriken Miljö där du även kan läsa vår nuvarande miljöpolicy. Notera att du ibland kan få lite hjälp med alternativ vid respektive fråga. 

Kom ihåg att trycka på Skicka i slutet av formuläret! Det är viktigt att du gör detta så fort som möjligt.

Tack på förhand från Styrelsen genom Vice ordförande, tillika miljöansvarig

Information om seglarskolan

Publ. 2023-04-16

Hejsan i vårvärmen!

Tråkigt budskap idag från seglarskolan. Ledarna har fått förhinder sista veckan (v. 28) och därför ställs den veckan in.

Nu passar seglarskolan också på att efterlysa dig som tycker det skulle vara roligt att framöver engagera dig i skolans verksamhet.

Du är varmt välkommen att höra av dig. Du saknas hos oss!

Glad sommar önskar vi på Resarö båtklubbs seglarskola!

Nu startar vaktpassen i våra hamnar

Publ. 2023-04-05

Just idag är det typiskt aprilväder ute och båtsäsongen känns kanske lite långt borta! Men snart så är våren här på riktigt och då vill vi få i våra båtar. Dessvärre är det fler som har vårens sjösättningar i fokus och det är båttjuvarna. Vi ber er vara extra observanta när ni passerar bryggorna. Om ni ser en bil som ni inte känner igen eller kanske människor som ser ut att "promenera" lite väl långsamt på bryggorna. Då kan det vara klokt att notera det i telefon, kanske även en bild och registreringsnummer. Allt är av intresse för polisen om något skulle hända. Klockslag och dag kan vara en stor hjälp för att ringa in tidsspannet för brottet.

Enligt polisen rör det sig ofta om proffs som jobbar i grupp. Alla har sin givna uppgift i teamet och det går väldigt fort. På endast några minuter kan de ha kapat lås, förstört akterspeglar och häktat av motorer. De jobbar både från sjön med flyktbåt men också från land. Då tar de in båtarna på grundare vatten och "jobbar med dem" sen lägger de in motorerna i en skåpbil och drar iväg. Sticker tjuvarna med bil så finns det chans att polisen kan stoppa de längs vägen. Det finns ju egentligen bara en väg från Resarö. Så här kan varje minut göra skillnad! Nu får vi ändå hoppas att ingenting händer denna säsong. Men var observanta och speciellt ni som har japanska utombordare av lite nyare modell. De ligger högt på önskelistan för ligorna. 

Läs mer om att vad det innebär att vara båtvakt. Vaktlistan hittar ni på medlemssidorna.

Arbete på Ytterbygårds bryggor

Publ. 2023-03-30

I helgen som var deltog ett glatt gäng medlemmar och funktionärer i arbetet med att färdigställa bryggorna inför säsongen. Arbetet bestod av att montera nya y-bommar och flytta runt lite platser mellan bryggorna. Som ni kan se på bilderna så var det kanske inte det mysigaste båtvädret, men till våren kan vi glädjas åt arbetet och den nya och förbättrade hamndispositionen. Med hjälp av en flytbrygga/arbetspråm istället för att jobba på en obefintlig is, så gick arbetet betydligt snabbare än vad hamnkapten Richard Linde hade räknat med. Allt som allt tog arbetet mindre än 4 timmar, bra jobbat!

Årets bryggträff/städdag är lördagen den 29:e april 2023

Publ. 2023-03-27

Lördagen den 29:e april ses vi som har båtplatser vid respektive brygga för gemensam färdigställning för årets båtsäsong. 

Städdag: 29 april 2023

Tid: 10:00 - 13:00

Var: Den brygga du har ordinarie båtplats på

Resarö Seglarskola 2023

Publ. 2023-03-24

Välkomna till Seglarskolan på Resarö. I år anordnar vi fyra veckors seglarskola för barn i åldrarna 8-12+ år.


Seglarskolan riktar sig både till nybörjare och till barn med större vana att segla. Under fem dagar lär vi oss segla, slå knopar, seglartermer, kapsejsa, sjövett, väjningsregler – och så har vi kul förstås! 

Nybörjarna tar det lite lugnare och seglar tillsammans två och två. 

Nya styrelsemedlemmar i RBK

Publ. 2023-03-22

Vid dagens årsmöte valdes tre nya medlemmar in i styrelsen. Som ordförande valdes Hugo Oljemark in i fyllnadsval på 1 år. Som vice ordförande, Åke Sätterström på 2 år. Åke är ett bekant namn, då han har ingått i styrelsen tidigare. Ivan Taborsak valdes som suppleant på 1 år. Vi tackar även våra suppleanterna Claes Westerdahl och Claes Nylander för sin tid. Styrelsen efterlyser någon som skulle kunna ta en ytterligare suppleantplats! Tyvärr så lyser valberedningen forfarande med sin frånvaro. Om någon känner att det skulle var en uppgift som kan tänkas åtagas, så hör gärna av er till styrelsen!

Från vänster: Fredrik Åman avg. vice ordf., Hugo Oljemark ny Styrelseordförande, Christer Fredriksson avg. ordf. samt Ivan Taborsak som suppleant. Fattas på bilden gör Åke Sätterström ny vice. ordf.

Vi vill också rikta ett stort tack för de hårda arbete både, Christer och Fredrik har lagt ner under sin tid i styrelsen. Men också ett lite extra tack för Christers engagemang i seglarskolan och Fredriks tunga arbete med Projekt Badviken.

Erbjudande - Förarintyg med 15% rabatt

Publ. 2023-03-16

Värmen börjar så smått tina upp våra båtskrov där de ligger under täcke och väntar och vi börjar så smått drömma om de där första sjötimmarna för 2023! Såklart är det inom båtklubbens önskan att så många som möjligt av våra medlemmar känner sig trygga till sjöss. Därför kommer här ett spännande erbjudande.

Är det kanske i år som ni säkerställer att flera i familjen har den båtteori som ökar möjligheten för att känna sig trygg på sjön. Eller kanske det frestas att pruta ner försäkringen en aning som följa att ni äntligen tagit det där beviset, eller ska ni hyra båt och uthyraren kräver detta intyg. Kanske ni vill fräscha upp era kunskaper och samtidigt passa på att hänga med härliga klubb-kompisar. Eller varför inte som present till den där mannen/frun/respektive som redan har allt.

Vad: Förarintyg

När: 22-23 April

Var: Bygdegården

Vem: Först till kvarn

Nya numrets av Båtliv ute nu

Publ. 2023-03-09

Som medlem i Resarö båtklubb, är du också del av Svenska Båtunionen, som ger ut medlemstidningen Båtliv. Tidningen ingår i ditt medlemskap och kommer ut med 6 nummer/år. I senaste numret beskrivs bl.a. hur man byter impeller på en utombordare.

Dags för båtmässa

Publ. 2023-03-09

Båtmässan Allt för sjön slår upp sina dörrar idag. Stockholmsmässan i Älvsjö håller som vanligt oss båtentusiaster inspirerade inför säsongen. Ta med dig familj eller vänner och låt er frestas med det senaste inom båtar och båttillbehör. 


Entré 220:- per dag/vuxen eller gå i grupp om 5 eller fler så blir priset endast 180:- per dag/vuxen! Barn 7-14 går in gratis.

Öppettider

Första helgen 9-12 mars:

Supertorsdag 15:00-21:00

Fredag 10:00-18:00

Lördag 10:00-18:00

Söndag 10:00-18:00

Andra helgen 16-19 mars:

Supertorsdag 12:00-21:00

Fredag 10:00-18:00

Lördag 10:00-18:00

Söndag 10:00-18:00

Välkommen till årsmöte

Publ. 2023-02-24

Årsmötet hålls onsdag 22/3 2023 kl. 19.00 - 21.00
Mötet äger rum i Kapellet, Överbyvägen 1B. Verksamhetsberättelse för 2022 samt dagordning för årsmötet finner ni på medlemssidorna.

Väl mött önskar styrelsen!

Båtplatser 2023

Publ. 2023-02-24

På grund av att vi fått stänga en av bryggorna i Badviken (se bilder), då vi inte kan garantera säkerheten på den gamla anläggningen, har vi nu hamnat i en situation där vi har brist på båtplatser.

Hamnkaptenerna är i full färd med att fördela båtplatserna och de gör vad de kan för att försöka placera om båtarna till andra hamnar. I klubben finns 236 båtplatser men av dessa får vi nu räkna bort de dryga dussinet. Det innebär också att ingen av de drygt 60 personerna som står i kö för båtplats inte heller kommer kunna tilldelas under 2023. Vi tror och hoppas att vi med er hjälp kan lösa det mest akuta innan säsongen börjar.

Då RBK sedan ett par år har gjort om rutinen för båtplatsansökan vill vi ändå påminna om hur viktigt det är att de uppgifter vi har om just er båt är korrekta. Den senaste båtplatsansökan ni gjorde gäller alltså nu löpande. Det innebär att om ni eventuellt har bytt båt måste detta meddelas klubben omgående. Det gäller oavsett om ni bytt till större-, mindre- eller båt i motsvarande storlek som tidigare. 

De uppgifterna som behöver framgå är; 

OBS! Vid byte av båt kan inte båtplats garanteras! 

Om ni av någon anledning inte avser nyttja er plats i år så kan vi hyra ut den i andra hand och på så sätt kanske ”lösa problemet” för säsongen. Ni mister inte er båtplats pga. detta, utan den lånas ut till annan medlem för en säsong i taget. Detta kan göras maximalt två år i följd, därefter mister man sin plats och placeras på kölistan. 

Om en andrahandsuthyrning kan administreras redan nu innan säsongen startar kommer ni endast faktureras medlemsavgiften och ingenting för båtplats. När säsongen väl är i gång och vi eventuellt får till en andrahandsuthyrning är avräkningen lite annorlunda. Ni får då endast tillbaka 50% av båtplatsavgiften för de kvarvarande månaderna. 

Vi i styrelsen och funktionärsgruppen hoppas att vi nu med er medlemmars hjälp, tillsammans kan lösa den olyckliga situation som uppstått. 


Med hopp om er förståelse önskar vi er en fin båtsäsong!


Har ni kvar samma båt sedan föregående säsong behöver ni INTE göra något och kan bortse från denna vädjan.

Läs utdrag från hamnordningen för Resarö Båtklubb 

Punkt 4. Båtplats och 5. Tillfällig uthyrning av båtplats

4. Båtplats

a. Båtplats uthyres endast till medlemmar och får ej utnyttjas för kommersiell verksamhet.

Båtplatsinnehavare som flyttar ut från kommunen, och ej heller har sommarbostad på Resarö, kommer inte tilldelas plats inför kommande säsong.

b. Skriftlig ansökan ska inlämnas när en medlem söker plats första gången och när byte av båt sker. I och med den skriftliga ansökan anses sökande ha ingått avtal att följa anvisningar och bestämmelser och övriga villkor som framgår av hamnordningen eller anvisas av hamnkapten.

c. För optimalt utnyttjande av bryggorna förbehåller sig RBK rätten att inför ny säsong tilldela en annan hamn/brygga och båtplats.

d. Medlem som inte utnyttjar tilldelad båtplats under två säsonger i följd, oavsett uthyrning, förlorar tilldelad plats till nästkommande säsong.

Om tilldelad båtplats inte avses utnyttjas under säsongen ska detta snarast meddelas till hamnkaptenen. RBK förbehåller sig rätten att hyra ut platsen till annan medlem under säsongen. Ursprunglig båtplatsinnehavare har alltid kvar sin vaktskyldighet.

e. All uthyrning sker genom RBK. Båtplats får inte överlåtas, lånas ut eller hyras ut i andra hand. Därvid förverkar båtplatsinnehavaren omedelbart sin rätt till båtplats.

f. Generellt får båtar inte vara förtöjda vid bryggan under vintertid, perioden 15 nov – 15 april. Undantag från detta ska godkännas av hamnkapten.

g. Tilldelning av båtplatser sker i mån av tillgång. En förutsättning är att alla avgifter är betalda, anvisningar och bestämmelser har följts och att förekommande arbetsplikt och vakttjänst är utförd.

Följande principer skall vara vägledande vid tilldelning av båtplatser:


h. Medlem som önskar säga upp båtplats skall göra detta senast 31/12, vid senare uppsägning av plats debiteras kommande säsongs avgift.


5. Tillfällig uthyrning av båtplats

Om båtplatsen kommer att vara outnyttjad under en längre tid kan klubben hyra ut platsen tillfälligt. Hyran sätts till 1/6 av säsongshyran för varje påbörjad månad. Om uthyrning kommer till stånd får ordinarie båtplatsinnehavaren tillbaka 50% av hyresintäkten för den tillfälliga uthyrningen.

Den ursprunglige båtplatsinnehavaren har alltid kvar ansvaret för att utföra vakttjänst.


Reviderad Hamnordning

Publ. 2022-10-16

Som medlem i Resarö Båtklubb förbinder man sig att följa båtklubbens stadgar, ordningsregler och fattade beslut. Under höstens planeringsdag där styrelsen samt funktionärer samlas, för att planera nästkommande säsong, har bl.a. Hamnordningen blivit reviderad.  Den nya hamnordningen finns i sin helhet att läsa här. I korthet gäller det små justeringar under punkterna;

3. Fordonstrafik och parkering

4. Båtplats d. g. samt en ny punkt h.

6. Förtöjning

8. Försäkring

9. Elanvändning

10. Sjösättningsramper

11. Sjösättningsvagnar

19. Vinteruppställning


Övergiven båt - Ägare efterlyses

Publ. 2022-11-18

Båten på bilderna ligger i Breviks Båtsällskaps hamn på Lidingö men tillhör inte någon medlem utan har olovligen förtöjts vid en av bryggorna där. Båten har inte rapporterats som stulen. Det finns inga ägaruppgifter i båten. Eftersom den inte är förberedd att vinterförvaras i sjön utgör den en möjlig miljöfara som klubben måste ta ansvar för. Därför efterlyser vi ägaren som måste ta hand om båten innan det är för sent. Båten är en Bayliner 2550 Saratoga från 1978. Skrovnummer US-BCBA19S10778.

Om du vet något kontakta: kassor@bbslidingo eller ordf@bbslidingo.se.

Saltsjön-Mälarens Båtförbund

Elisabeth Eng Åkerlund

E-post: kansli@smbf.org

Mobil: 076-943 15 88

Badviken - akut meddelande om stängning 

Publ. 2022-09-30

Se bilder från Badviken

Vi måste tyvärr meddela att vi tagit beslutet att stänga Badvikens så kallade ”stora brygga” med anledning av att vi ej kan garantera säkerheten. Under det extrema lågvatten som nu råder så avslöjades och dokumenterades hur dåligt skick bryggan dessvärre är i. Det saknas bärande element under stora delar av de tre stora betongfundamenten som är själva ryggraden för bryggan. Vårt antagande är att vinterns höga isläge har förvärrat bryggans skick. RBK:s styrelse har därför beslutat att stänga bryggan. De båtar som ligger där idag behöver därför flyttas. Säsongen lider ju mot sitt slut och vi vore tacksamma om de som kan ta upp sin båt från denna brygga gör det så fort det går. 

Om ni inte kan ta upp båten nu, så hör av er till hamnkapten i Badviken för att undersöka möjligheten till omplacering.  

Denna åtgärd kommer tyvärr påverka flera än Badvikens medlemmar. Det är i skrivande stund oklart om en ny brygga kommer kunna vara på plats till nästa år. Om en ny brygga inte kommer vara på plats så är det troligt att de berörda platserna i Badviken behöver omfördelas till andra platser i RBK:s anläggningar. Alla hamnkaptener i RBK har ombetts att vänta med att fördela nya platser för nästa år tills vi fått klartecken i denna fråga.   

Det här är såklart en tråkig situation som vi gör allt för att få klarhet i hur vi löser kortsiktigt och långsiktigt på bästa sätt. 

Klubben fyller 50 år i år

Publ. 2022-05-11

Vi har en festkommitté i klubben som just nu håller på med det enormt roliga arbetet att fixa fest för födelsedagsbarnet. Resarö Båtklubb fyller 50 år. Visst ska vi fira det tillsammans här på vår fina ö. Hur det ska gå till vet inte festkommittén ännu så därför går vi nu ut till dig som medlem och frågar om du har idéer och tips som kan förgylla denna fest.

Det kan vara vad som helst som har med båtklubbens historia att göra. Något som gör att vi kan göra en tidsaxel för klubbens liv från år 1972 till exempel.

Gamla bilder och berättelser eller gamla dokument. Ja, vad som helst som kan vara av intresse för festens firande. Kanske kan du sjunga och spela något eller framföra något annat roligt i klubbens anda. Varmt välkommen att höra av dig till festkommittén. 

Sommarjobb på Resarö!

Publ. 2022-05-05

Det finns mycket vi är stolta över på Resarö. En av de stora sakerna är vår seglarskola i Resarö Båtklubb.

Nu söker skolan ledare till i sommar. Är du eller någon du känner intresserad av ett sommarjobb utomhus i fantastisk miljö? Du behöver inte vara medlem i klubben (ännu).


Med din hjälp kommer barn och ungdomar att ta sina första kliv ut i båtlivet och lära sig grunderna för segling. Vi ser gärna att du är mellan 16-20 år och har ett genuint intresse för båtliv. Har du dessutom jobbat med barn och ungdomar tidigare är det ett plus. Du kommer att jobba tillsammans med 3 andra ledare och måste finnas tillgänglig perioden vecka 24, 25, 26 och 27.


Var med och gör skillnad och få ovärderliga erfarenheter.


Låter detta intressant kontakta.

Christoffer Hennings

seglarskolan@resarobatklubb.se

0735128789


Lär mer om seglarskolan...

Sommarplatser & vaktlistan för 2022

Publ. 2022-04-02

Sommarplatser och vaktlistan för 2022 är nu publicerade. Observera att endast den hamn ni fått plats i framgår av listan. Nummer på båtplats hittar du på din faktura. Ditt tilldelade vaktdatum avser då du går på ditt pass kl. 12.00 och passet pågår till kl. 12.00 efterföljande dag. Vaktpasset påbörjas i klubbstugan vid Badvikens hamn där nödvändig utrustning hämtas ut.


Ni hittar all information på medlemssidorna.

Besök i Ytterby Gruva

Publ. 2022-03-27

Lördagens visning av Ytterby Gruva bjöd på strålande sol och fulltecknad grupp glada och trevliga människor. I Resarö Båtklubbs regi tog guiden Eric Thorslund oss runt både bildligt och bokstavligt i en historisk vandring om hur gruvan kommit till och verkat och så även i en framtida vision om hur den kan sätta sin prägel på Resarö och bidra till glans och storhet i all sin exklusivitet. 

Guiden var storslagen. Duktigt, pedagogiskt, påläst och med stort engagemang bjöd han oss runt från storslagen vy över Kodjupet till långt in i gruvans innersta. Det var nog inte bara jag som kände en viss vördnad inför att äntligen få äntra dessa sedan länge med mystik omgärdade underjordiska gångar. Guiden Eric representerar föreningen Ytterby Gruva som arbetar med att bevara och synliggöra gruvan för omvärlden. Det finns planer på en utställning på platsen, en förbättrad hemsida, och guidade visningar för allmänheten. Men allt är såklart en fråga om ekonomi, så därför var det många idag som säkert går hem och blir medlemmar i föreningen. Skulle du vara intresserad så är årsavgift 250 kr och sätts in på Ytterby Gruvas kontonummer: 5330-1014380


Resarö Båtklubb tackar alla som kommit och visat så stort engagemang! 

Vill du veta mer om Ytterby Gruva så finns all information på föreningens hemsida ytterbygruva.se

För er som inte fick chans på visningen av Ytterby gruva, kanske finner filmen nedan intressant.

Resarö seglarskola 2022

Publ. 2022-03-22

Välkomna till Seglarskolan på Resarö. I år anordnar vi fyra veckors seglarskola för barn i åldrarna 8-12+ år. Seglarskolan riktar sig både till nybörjare och till barn med större vana att segla. Under fem dagar lär vi oss segla, slå knopar, seglartermer, kapsejsning, sjövett, väjningsregler – och så har vi kul förstås! Nybörjarna tar det lite lugnare och seglar tillsammans två och två.

Läs mer och anmäl dig här >>>