Resarö Båtklubb bildad 1972

resarobatklubb.se


För medlemmar

medlemssidorna finns information kring ditt medlemskap. Där kan du bl.a.

  • Boka båtvagn

  • Se vaktschema

  • Se båtplatsfördelning

  • Se koderna till lås

  • Bläddra i arkiv m.m.

Klubben fyller 50 år i år

2022-05-11

Vi har en festkommitté i klubben som just nu håller på med det enormt roliga arbetet att fixa fest för födelsedagsbarnet. Resarö Båtklubb fyller 50 år. Visst ska vi fira det tillsammans här på vår fina ö. Hur det ska gå till vet inte festkommittén ännu så därför går vi nu ut till dig som medlem och frågar om du har idéer och tips som kan förgylla denna fest.

Det kan vara vad som helst som har med båtklubbens historia att göra. Något som gör att vi kan göra en tidsaxel för klubbens liv från år 1972 till exempel.

Gamla bilder och berättelser eller gamla dokument. Ja, vad som helst som kan vara av intresse för festens firande. Kanske kan du sjunga och spela något eller framföra något annat roligt i klubbens anda. Varmt välkommen att höra av dig till festkommittén.

Sommarjobb på Resarö!

2022-05-05


Det finns mycket vi är stolta över på Resarö. En av de stora sakerna är vår seglarskola i Resarö Båtklubb.

Nu söker skolan ledare till i sommar. Är du eller någon du känner intresserad av ett sommarjobb utomhus i fantastisk miljö? Du behöver inte vara medlem i klubben (ännu).


Med din hjälp kommer barn och ungdomar att ta sina första kliv ut i båtlivet och lära sig grunderna för segling. Vi ser gärna att du är mellan 16-20 år och har ett genuint intresse för båtliv. Har du dessutom jobbat med barn och ungdomar tidigare är det ett plus. Du kommer att jobba tillsammans med 3 andra ledare och måste finnas tillgänglig perioden vecka 24, 25, 26 och 27.


Var med och gör skillnad och få ovärderliga erfarenheter.


Låter detta intressant kontakta.

Christoffer Hennings

seglarskolan@resarobatklubb.se

0735128789


Lär mer om seglarskolan...

Sommarplatser och vaktlistan för 2022
2022-04-02

Sommarplatser och vaktlistan för 2022 är nu publicerade. Observera att endast den hamn ni fått plats i framgår av listan. Nummer på båtplats hittar du på din faktura.

Ditt tilldelade vaktdatum avser då du går på ditt pass kl. 12.00 och passet pågår till kl. 12.00 efterföljande dag. Vaktpasset påbörjas i klubbstugan vid Badvikens hamn där nödvändig utrustning hämtas ut.


Ni hittar all information på medlemssidorna.

Besök i Ytterby Gruva
2022-03-27

Lördagens visning av Ytterby Gruva bjöd på strålande sol och fulltecknad grupp glada och trevliga människor. I Resarö Båtklubbs regi tog guiden Eric Thorslund oss runt både bildligt och bokstavligt i en historisk vandring om hur gruvan kommit till och verkat och så även i en framtida vision om hur den kan sätta sin prägel på Resarö och bidra till glans och storhet i all sin exklusivitet.

Guiden var storslagen. Duktigt, pedagogiskt, påläst och med stort engagemang bjöd han oss runt från storslagen vy över Kodjupet till långt in i gruvans innersta. Det var nog inte bara jag som kände en viss vördnad inför att äntligen få äntra dessa sedan länge med mystik omgärdade underjordiska gångar. Guiden Eric representerar föreningen Ytterby Gruva som arbetar med att bevara och synliggöra gruvan för omvärlden. Det finns planer på en utställning på platsen, en förbättrad hemsida, och guidade visningar för allmänheten. Men allt är såklart en fråga om ekonomi, så därför var det många idag som säkert går hem och blir medlemmar i föreningen. Skulle du vara intresserad så är årsavgift 250 kr och sätts in på Ytterby Gruvas kontonummer: 5330-1014380


Resarö Båtklubb tackar alla som kommit och visat så stort engagemang!

Vill du veta mer om Ytterby Gruva så finns all information på föreningens hemsida ytterbygruva.se

Resarö seglarskola 2022
2022-03-22

Välkomna till Seglarskolan på Resarö. I år anordnar vi fyra veckors seglarskola för barn i åldrarna 8-12+ år. Seglarskolan riktar sig både till nybörjare och till barn med större vana att segla. Under fem dagar lär vi oss segla, slå knopar, seglartermer, kapsejsning, sjövett, väjningsregler – och så har vi kul förstås! Nybörjarna tar det lite lugnare och seglar tillsammans två och två.

Läs mer och anmäl dig här >>>

Navigationskurser
2022-03-18

Hejsan alla glada!

Vi börjar få ordentlig ordning på vårt samarbete med Navigationsgruppen som håller i våra kurser som vi har för oss medlemmar.


Boka in dig på vårens kurser nu och här. Datumen har du förhoppningsvis redan lagt in i din kalender.


Väldigt välkommen ska du vara!

Boka här!


9 april:

Förarintyg inklusive båtpraktik för tjejer

10 april:

Säker ombord (för alla)

30 april:

Förarintyg inklusive praktik (för alla)

7-8 maj + 15 maj

Förarbevis för ungdomar (12 - 18 år) inkl praktik

Årsmöte
2022-03-07

Välkomna på årsmöte 23/3 2022 kl. 19.00 - 21.00

Mötet kommer att ske fysiskt på Resarö Kapell, Överbyvägen 1B.

Verksamhetsberättelse för 2021 samt dagordning för årsmötet finner ni på medlemssidorna.

Väl mött önskat styrelsen!


Årets bryggträff/städdag är lördagen den 14:e maj

2022-03-07

Lördagen den 14:e maj ses vi som har båtplatser vid respektive brygga för gemensam färdigställning för årets båtsäsong.

Städdag: 14 maj 2022

Tid: 10:00 - 13:00

Var: Den brygga du har båtplats på

Hallå gott båtfolk!
2022-02-25


Nu är det dags att kavla upp ärmarna och skriva in datumen till vårens roligheter.

Bokningen öppnar vecka 10. Först ut! Det kommer information både på mejl till medlemmarna och på Facebook när det är dags om hur du anmäler dig.

Kom ihåg att du kan vara medlem i båtklubben utan att ännu ha båt. (Medlemskapet checkas av vid anmälningstillfället.)

9 april:

Förarintyg inklusive båtpraktik för tjejer

10 april:

Säker ombord (för alla)

30 april:

Förarintyg inklusive praktik (för alla)

7-8 maj + 15 maj

Förarbevis för ungdomar (12 - 18 år) inkl praktik

Digital bokning av båtvagnar
2022-01-27

För dig som behöver låna en båtvagn för upptagning eller iläggning av båt (Max 7 meter och 1500 kg) har klubben 2 vagnar. Från och med 2022 inför vi digital bokning av båtvagnarna. Detta ersätter det gamla analoga med kalander. På det här sättet kan du, i lugn och ro, boka din vagn hemifrån upp till 30 dagar framåt i tiden. Lånet är kostnadsfritt och du har 4 timmar på dig. Bokningen hittar du under medlemssidorna.

Hamnarbete i Dyviken
2022-01-25

Under vecka 49 skedde det en del underhållsarbete i Dyvikens hamn. 16 y-bommar byttes. Arbetet gav förutom 4 st nya 6 meters bommar som ersatte de tidigare 4,5 meters också ett helt nytt helhetsintryck på hela hamnen. Alla bommar är nu av samma modell och har gånggaller.

Gällande båtplatser


Resarö båtklubb har en hög efterfrågan på båtplatser och det är många som hör av sig och undrar vad som gäller. Mot bakgrund av det vill vi informera om nuvarande tillgång till båtplatser och hamnordning. För att få båtplats behöver du för det första vara medlem i klubben. Som medlem kan du sedan söka båtplats och du hamnar då i båtplatskön. Tilldelning av båtplatser sker i mån av tillgång.

Båtklubben delar i första hand ut båtplatser till medlemmar som är skrivna på, eller har sommarbostad på, Resarö. Samtliga av klubbens 236 platser är för tillfället belagda, därtill kommer kön som för närvarande består av ~60 båtar.


Vi tillämpar också andrahandsuthyrning om ordinarie båtplatsinnehavare av någon anledning inte ämnar nyttja sin båtplats under säsongen. En andrahandsuthyrning sker endast genom klubbens omsorg och båtplats fördelas i första hand enligt båtplatsköordningen.


RBK är inte en stor marina som på bilden och innehavare av båtplatser brukar endast variera med några procent varje år. Kötiden kan därför vara flera år. I regel är kötiden något kortare för mindre båtar.

Information till båtplatsinnehavare

2021-08-19

Enligt årsmötesbeslut behöver en båtplatsinnehavare inte längre lämna in en ansökan varje år, utan ansökan görs när plats söks första gången. Dock måste båtplatsinnehavaren meddela om man vill säga upp sin plats eller om man bytt båt (oavsett om den nya båten är av samma storlek). Enklast informerar man respektive hamnkapten via e-post alternativt med formulär här på hemsidan.

Om detta inte görs kan Resarö Båtklubb inte garantera plats, och vid underlåtande att avsäga sig båtplats och fakturering sker är medlemmen betalningsskyldig för avgiften. Platsen kommer sedan erbjudas till medlemmar i kö enligt principen för andrahandsuthyrning, dvs att ordinarie innehavare får tillbaka 50% av det belopp som debiteras den som tar över platsen.

Båtbyte eller uppsägning av plats skall meddelas respektive hamnkapten senast 31 december varje år.