Resarö Båtklubb

resarobatklubb.se

Aktuellt

Hejsan tjejer!

Vilket gäng glada tjejer det var som klev av vid bryggan efter dagens kurs i hur man lär sig manövrera båt i många olika situationer. Det var en bra dag i typ 17 meter per sekund i byarna ute på fjärdarna, enligt SMHI.

Instruktören Christoffer, från Navigationsgruppen, som vi i klubben har avtal med, lotsade gänget genom alla utmaningar på ett alldeles enastående pedagogiskt och fint sätt.

Resarö båtklubb har en vision om att det ska sprida sig hur duktigt sjöfolk vi kvinnliga klubbmedlemmar är.

Så, du som delar visionen eller bara vill bli bättre, anmäl dig till nästa kurstillfälle som kommer lördagen den 30 oktober. Du är sååå välkommen. Du möts där just du är och det betyder alla nivåer från inget kunnande alls till att vilja fila på praktiken.

Du anmäler dig genom att trycka på blå länken nedan.

Pris: 1.995 kr/person ( ordinarie pris 2.495 kr)

Rabattkod som medlem i klubben: RBKBATPRAKTIK

Plats: Ytterby Brygga (Resarö Båtklubb)

Underbart välkommen ska du vara!

www.navigationsgruppen.se


Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Hamnarbete i Dyviken och Ytterbygård
2021-06-11

Under vecka 24 kommer det ske en del underhållsarbete både i Dyviken och vid Ytterbygårds hamn. Onsdagen den 16 juni, kommer det vara en hel del aktiviteter i hamnarna. Körplåtarna i Dyviken och Ytterbygård kommer bytas då de gamla inte längre är tillräckligt stabila. Under arbetet kommer ramperna inte kunna användas så bäst är att ni som planerar sjösätta eller ta upp båtar undviker den dagen.

Vidare kommer de nya vågbrytarna i Ytterbygård levereras. Förhoppningen är att arbetet kan slutföras under en dag, men det kan bli en del arbete också på torsdagen. Vi räknar inte med att arbetet ska innebära några större begränsningar för er med plats i hamnen, men så klart kan viss störning uppstå. Överenskommelsen med leverantören är att de gamla kan få ligga kvar utanför de nya under en kortare tid, men vi hoppas de transporteras före leverans av de nya.

Stadgar och Hamnordning är uppdaterad!
2021-05-06

Vid årsmötet klubbades ett par ändringar i våra stadgar som i sin tur påverkade hamnordningen. Du kan ta del av det nya uppdaterade dokumenten på respektive sida. Stadgar för Resarö Båtklubb och Hamnordning

Exklusivt erbjudande för medlemmar!
2021-05-03

Vi har fått möjligheten att till ett mycket förmånligt pris utbilda oss i navigationskurser via webben just nu.

Läs mer om erbjudandetmedlemssidan!

Extra medlemsmöte

2021-04-19

Styrelsen kallar till extra medlemsmöte via Zoom onsdag 5 maj 2021 kl. 19:00.

På grund av formaliamisstag där 2021 års budget och styrelsens förslag för finansiering av moderniseringen av anläggningen i Badviken saknades bland materialet som tillgängliggjordes i samband med att kallelsen till det ordinarie årsmötet skickades ut kallar styrelsen till extra medlemsmöte. Övriga beslut på ordinarie årsmöte är inte uppe till omröstning på detta möte.

Mötet kommer att ske, som vid årsmötet, digitalt via appen ZOOM. Länken har skickats ut via mejl och finns även tillgänglig via medlemssidorna. Klicka på länkarna för att ladda ner appen. Zoom finns till PC/Mac, Chromebook, Android och iOS. Det fungerar även direkt på webben. Vi rekommenderar dock den installerade appen. Testa din kamera, mikrofon och högtalare i god tid innan mötet börjar!

Årets bryggträff/städdag är lördagen den 8:e maj

2021-04-16

Lördagen den 8:e maj ses vi som har båtplatser vid respektive brygga för gemensam färdigställning för årets båtsäsong. I och med den pågående pandemin ber vi er vidta försiktighetsåtgärder. Vi önskar endast en representant per familj och vi håller avstånd till varandra. God handhygien gäller och känner du dig vissen på morgonen så stanna hemma! RBK kommer inte heller i år bjuda på någon förtäring men ni får självklart ta mer er eget fika. Vi ser gärna att bryggorna är oljade redan innan städdagen så anmäl ert intresse för det så kan vi dela upp arbetet och därmed deltagande på en alternativ dag.

Städdag: 8 maj 2021

Tid: 10:00 - 13:00

Var: Den brygga du har båtplats på

RBK lanserar en modernare hemsida

2021-03-31

Hemsidan som hade några år på nacken har nu fått ett nytt utseende. Medlemssidan når du som vanligt med Användarnamn och Lösenord. Klicka på Logga in i menyn.

Avi för medlems- och båtplatsavgift 2021

2021-03-25

Nu har årets avier skickats ut. Håll utkik i din inkorg. På fakturan ser du även båtplatsnumret.

Årsmöte

Välkomna på årsmöte 24/3 2021 kl 19.00 - 21.00

Mötet kommer att ske digitalt via appen ZOOM. Länken har skickats ut via mejl och finns även tillgänglig via medlemssidorna. Klicka på länkarna för att ladda ner appen. Zoom finns till PC/Mac, Chromebook, Android och iOS. Det fungerar även direkt på webben. Vi rekommenderar dock den installerade appen. Testa din kamera, mikrofon och högtalare i god tid innan mötet börjar!

Sommarplatsfördelningen

Sommarplatsfördelningen och vaktlistan för 2021 finns nu under medlemsidan. Båtplatsnumret syns inte i listan utan anges på fakturan.


Gällande båtplatser


Resarö båtklubb har en hög efterfrågan på båtplatser och just nu är det många som hör av sig, mot bakgrund av det vill vi informera om nuvarande båtplatstillgång och hamnordning.


Båtklubben delar i första hand ut båtplatser till medlemmar som är skrivna på Resarö. Samtliga 236 platser är för tillfället belagda, därtill kommer en båtplatskö som för närvarande består av ~50 båtar. Vi tillämpar också andrahandsuthyrning som fördelas i första hand enligt båtplatsköordningen.


RBK är inte en stor marina som på bilden och innehavare av båtplatser brukar endast variera med några procent varje år. Kötiden kan därför vara flera år.

Badviken


Ta gärna del av information om projektet med att byta ut bryggorna i Badviken.


Information om projektet kommer att uppdateras löpande och till en början publicerar vi en text nedan som ger en översikt av vad som har hänt i projektet och vilket skede det är i nu. Texten är ursprungligen skriven som ett inlägg på Facebook.Läs dokumentet >>>

2020-05-15 Information om Badviken.pdf
Förslag Badviken Årsmöte 20210324

Båtmotorstölder

Tråkigt men aktuellt ämne är stölder av båtmotorer. Ta gärna del av information nedan med tips om hur vi kan skydda oss mot stölder. Informationen kommer från Larmtjänst och Polisen via försäkringsbolaget Svenska Sjö.

Larmtjänst - poddavsnitt.pdf
Polisen - Information till båtägare.pdf

Hantering av personuppgifter

Resarö Båtklubb har uppdaterat medlemsvillkoren i enlighet med den nya den dataskyddsförordningen GDPR. Information om hur behandling av personuppgifter sker hittar du här bredvid.

RBK Personuppgiftsbehandling.pdf

Genom att fortsätta vara medlem efter den 25 maj 2018 anses du som medlem ha tagit del av och godkänt de nya medlemsvillkoren. Du behöver alltså inte göra någonting om du har för avsikt att fortsätta vara medlem även efter den 25 maj 2018.

Information till båtplatsinnehavare

2021-08-19

Enligt årsmötesbeslut behöver en båtplatsinnehavare inte längre lämna in en ansökan varje år, utan ansökan görs när plats söks första gången. Dock måste båtplatsinnehavaren meddela om man vill säga upp sin plats eller om man bytt båt (oavsett om den nya båten är av samma storlek). Enklast informerar man respektive hamnkapten via e-post alternativt med formulär här på hemsidan.

Om detta inte görs kan Resarö Båtklubb inte garantera plats, och vid underlåtande att avsäga sig båtplats och fakturering sker är medlemmen betalningsskyldig för avgiften. Platsen kommer sedan erbjudas till medlemmar i kö enligt principen för andrahandsuthyrning, dvs att ordinarie innehavare får tillbaka 50% av det belopp som debiteras den som tar över platsen.

Båtbyte eller uppsägning av plats skall meddelas respektive hamnkapten senast 31 december varje år.