הכרזות

צ'קליט ומתנאל (בי"ס שילה, חדרה)

"האחר הוא אני" סבתא שלי יודעת לצייר ובעצם ממנה למדתי לצייר ולכן סבתא שלי היא האחר שלי. הקשר ביני ובין סבתא שלי הוא מאוד חשוב לי משום שזה הדבר היחיד שמקשר בינינו.

דרורה ויובל (בי"ס ניצנים, ראשל"צ)

הכרזה שלי מראה שכולם היינו ילדים לא משנה באיזו תקופה ושיש שינוי בין התקופות.... לכן בחרתי בתמונות האלה כי הן מראות שפעם היה תמונות בשחור לבן והיום הכל כל כך צבעוני.

הכרזה שלי גם מתקשרת לנושא "האחר הוא אני" כי הכוונה בנושא זה, שצריך להתייחס לכל אחד כאילו הוא אני , להתייחס אליו איך שהיית רוצה שיתייחסו אליך או איך שמתייחסים אליך , ולהראות שכולם שווים ודומים באיזה שהוא אופן.

רון וסוניה (בי"ס ניצנים, ראשל"צ)

בחרנו את עיצוב התמונה שלי ושל סבתי כי היא משקפת את הקשר הרב דורי של שלושה דורות. התמונות שסביב התמונה המרכזית הן תמונות של בני משפחה מדורות שונים שאני הוא התוצר שלהם בימינו. הכרזה מביאה לידי ביטוי את הקשר הרב דורי וכן את הנושא "האחר הוא אני" מכיוון שדמויות שונות מהעבר המשפחתי שלנו מתחברות לסיפורי היום ולכל מה שהנני.

שי וציפי (בי"ס ניצנים, ראשל"צ)

אני מאוד אוהב את סבתא שלי ,יש בינינו קשר שקצת קשה להסביר. אני בן 11 וסבתא בת 63, יש הרבה דברים שסבתא חוותה בחייה לפני שנולדתי.

דברים שהיא הצליחה ללמוד ומנסה ללמד גם אותי. אני גם מנסה לעזור קצת לסבתא ואפילו ללמד אותה דברים שקצת קשה לה בהם, למשל איך להשתמש באיפון ובמחשב.

בחרתי בכרזה שקראתי לה "סוגרים את הפער". בכרזה צרפתי תמונות של סבתא מהינקות והילדות ועד היום יחד איתי. סידרתי את התמונות ברצף כרונולוגי אחת אחרי השנייה כמעין סרט צילום ובו רואים את התמונות משתנות על פי התקופות. משחור לבן לצבעוני, מה שמייצג את סגירת הפער עליו כתבתי.

סשה ודרורה (מתנ"ס נווה יוסף, חיפה)

הרעיון שבחרנו בו, מתמקד בנושא הנגשת הטכנולוגיה למבוגרים. השיקולים שלי ושל דרורה היו בעיקר מהעבודה שהמבוגרים מתקשים להתמודד עם הפער הטכנולוגי.

בעקבות כך החלטנו לבחור בכרזה "חייבים לגעת בשביל לדעת", כדי להמחיש שגם המבוגרים יכולים להתמודד עם האמצעים הטכנולוגים שיש כיום. המבוגרים צריכים להסיר את החשש שלהם וצריכים לנסות ולהתמודד עם האמצעים הטכנולוגיים שיש כיום.

זכה במקום ראשון

בית ספר הדרים (ראשון לציון)

באמצעות הכרזה ביקשה הקבוצה להציג את השגת המטרה של חיזוק מערכת הקשרים של הדור השלישי עם הילדים תוך יצירת חוויות משותפות לגדולים וגם לקטנים, בהן נמחקת השונות, ניכרת הדומות ומתחדד השוויון.

זכה במקום שני


עבד אל סמיע (מכין אחמד סאמח לבנים, ירושלים)

היום ההוא היה יום ייחודי בעבורי, התיישבנו במרחב הכיתתי במהלך שיעור סביב פרויקט גלוב, לפתע שמענו דפיקות בדלת, נכנס איש זקן עם מקלו והתחיל לספר על נושא האדמה והערך של השמירה עליה – הרמתי את עיניי ולתדהמתי מצאתי את סבי עומד מולי הרגשתי מבוכה וקיוויתי שיצא מהכיתה, אט אט משך את תשומת ליבנו אודות הבעיות הסביבתיות והנזקים הנגרמים כתוצאה, שמתי לב שסבא מתייחס לנושא השיעור דרך סיפוריו המרתקים , למרות שישבתי במרחב הכיתתי סיפוריו החזירו אותי למפגשים שלנו מתחת לעץ הזית- אך הפעם לא התחמקתי ממנו אך התגאיתי מול חבריי ומחנך הכיתה שהזקן הזה הוא כן סבי!

מוטקה ומאיה (הדר השרון, חרות מועצה אזורית לב השרון)

סבא שלי, מוטקה לויסון, מלווה את גן החיות בקלקיליה מיום הקמתו ועד היום בהתנדבות בגלל שהוא רואה חשיבות רבה בשיתוף פעולה בין האדם הפשוט לבין שכנו ללא התערבות פוליטיקאים למיניהם.

אני מאוד נהנתי מעצם העבודה עם סבא ומהנושא. אני למדתי שיש חשיבות רבה בקשרים בין היהודים לערבים. אני מאוד נהנתי בעיקר מהביקור בקלקיליה. והתפעלתי מהיחס שהם נותנים לסבא.

סבא: אני מאוד נהנתי מהביקור בקלקיליה עם נכדתי החמודה מאיה כדי להראות לה שגם מעבר לקו הירוק חיים אנשים עם צרכים דומים לצרכים שלנו ושניתן לשתף איתם פעולה ללא משוא פנים.

זכה בהצבעות כ"חביב הקהל"

כפיר ענתבי (הבילויים, גדרה)

נעם, שוש ונגה זמסקי (בית אור, קדרון)

בית ספר השחף (חדרה)

זכה במקום שלישי

בית ספר אדנים (חדרה)