Muusikkona toimiminen

Artistina toimiminen

Jukka Perko

Muusikko

Jukka Perko kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1987 ja hänellä on opintoja Sibelius-akatemiassa vuodesta 1988 alkaen. Soittouransa Perko aloitti vuoden 1985 Pori Jazz -festivaaleilta ja vuonna 1987 hän soitti The Dizzy Gillespie 70th Anniversary Bandin riveissä kaksi vuotta kiertäen Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Vuoden 1989 alussa Perko liittyi UMO Jazz Orchestraan ja sai loppuvuodesta Yrjö-palkinnon.

1990-luvun alussa Perkolla oli Jukka Perko Quartet, johon kuuluivat hänen lisäkseen vibrafonisti Severi Pyysalo, basisti Eerik Siikasaari ja rumpali Marko Timonen. Vuoden 1989 ensilevytys oli nimeltään Portrait by Heart, jolla Perkon lisäksi soittivat pianisti Kirmo Lintinen, basisti Eerik Siikasaari ja rumpali Marko Timonen.

Vuonna 1993 Perko perusti Severi Pyysalon kanssa yhden uuden jazz-sukupolven merkittävimmistä ja menestyneimmistä suomalaisista jazz-yhtyeistä: Perko-Pyysalo Poppoon. Samana vuonna Perkosta tuli Finland Festivalsin vuoden nuori taiteilija ja Perko-Pyysalo Poppoon Garden of Time -levy palkittiin Jazz-Emmalla.

Vuonna 2001 Perko sai toisen Jazz-Emmansa nyt Hurmio-orkesterin levystä Music of Olavi Virta. Kyseessä oli Blue Note Finlandin ensimmäinen julkaisu.

Virsiä sisältänyt ja Virtuosi Di Kuhmo -ryhmän kanssa soitettu "Kaanaanmaa" julkaistiin joulumarkkinoille 2002 ja se myi jazz-levyksi hyvin: yli 20 000 kappaletta. Perkon kolmas Blue Note -albumi "Kuunnelmia" julkaistiin loppuvuodesta 2004. Jukka Perkon kokoelmalevy Retrospective ilmestyi 2006. Vuonna 2008 Perko toteutti yhdessä Mikko Kuustosen kanssa albumin Profeetta jonka innoittajana toimi samanniminen Kahlil Gibranin kulttiteos.

Robin Packalen

Artisti ja laulaja

Robin Packalen on tunnettu turkulainen on poplaulaja. Vain 13-vuotiaana hän sai laajaa huomiota alkuvuonna 2012 julkaistulla ensimmäisellä singlellään Frontside Ollie, joka levisi sosiaalisessa mediassa. Kappaleen musiikkivideo saavutti muutamassa päivässä yli miljoona näyttökertaa, ja myöhemmin yli 18 miljoonaa näyttökertaa YouTube-palvelussa.

Robinin esikoisalbumi Koodi julkaistiin helmikuussa 2012 ja se myi päivässä triplaplatinaa eli 60 000 kappaletta. Sen jälkeen Robin on julkaissut neljä studioalbumia, remix-albumin ja kokoelmalevyn. Vuoteen 2015 mennessä Robinin levyjä on myyty yli 550 000 kappaletta.

Robinin musiikkivideoita on katsottu videopalvelu YouTubessa yli 90 miljoonaa kertaa ja hänen kappaleitaan on toistettu musiikkipalvelu Spotifyssa yli 100 miljoonaa kertaa vuoteen 2017 mennessä. Robin on palkittu uransa aikana neljällä Emma-palkinnolla ja MTV Europe Music Awards -palkinnolla vuonna 2012.

Aili Ikonen

Freelancemuusikko, säveltäjä ja sanoittaja

Aili Ikonen on jazzlaulaja, -säveltäjä ja sanoittaja. Oman yhtyeensä lisäksi hän on työskennellyt muun muassa kokoonpanoissa Herd, Korpi Ensemble, Kvalda, Ikosen Siskot, Tribute to Ella ja Panu Savolainen Proprius.

Korpilahdelta kotoisin oleva Ikonen kasvoi aloitti viuluopinnot viisivuotiaana, mutta teinivuosina laulu tuli etusijalle. Vuonna 2001 hän aloitti konservatorio-opinnot Jyväskylässä. Vuonna 2014 hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta pääaineinaan jazz ja kansanmusiikki. Ikonen voitti Kvalda-yhtyeensä kanssa Scandinavian Young Nordic Jazz Comets -kilpailun vuonna 2004.

Ikonen on tehnyt lukuisia levyjä omista sävellyksistään sekä mm. teemanaan 1950- ja 60-luvun jazziskelmät. Hän on esiintynyt Svenska Teaternin musikaalissa Kristina från Duvemåla sekä virtuaalioopperassa Lovers of Mankind. Ikonen on tällä hetkellä Hectorin yhtyeen viulisti sekä Rajaton-lauluyhtyeen vakituinen jäsen.

Viivi Saarenkylä

Harmonikkataiteilija, artisti ja freelance-muusikko

Savonlinnan kasvatti Viivi Maria Saarenkylä on Kultainen harmonikka -palkittu haitaristi, jonka opintie on käynyt Savonlinnan Taidelukiosta Savonlinnan Musiikkiopistoon ja sieltä edelleen Joensuun konservatorioon. Lopulta hän valmistui Helsingissä Pop & Jazz Konservatoriosta ammattimuusikoksi keväällä 2016.

Kultainen harmonikka -kilpailun voitto vei Viivi Marian Sveitsiin vaihto-oppilaaksi Renzo Ruggierin oppilaaksi vain 17-vuotiaana. Hän opiskeli viisi vuotta Ruggierin ohjauksessa ja kiersi lukuisissa kilpailuissa maailmalla tuona aikana.

Opinnot jatkuvat edelleen Sibelius Akatemiassa maailmanmusiikin parissa ja VILDÁ-duonsa kanssa hän kiertää maailmaa konsertoimassa. Studiotyösktentely on myös tuttua, samoin erilaiset yhtye- ja teatteriprojektit.

Facebook:
www.facebook.com/viivimariasaarenkylaofficial
www.facebook.com/vildaduo

Iiro Rantala

Muusikko, säveltäjä, pianisti

Iiro Rantala on jazzyhtye Trio Töykeiden perustaja ja on säveltänyt muun muassa pianokonserton sekä musiikkia useisiin musikaaleihin sekä elokuviin. Rantala on myös juontanut televisio-ohjelmia.

Rantala aloitti musiikkiharrastuksen Cantores Minores -poikakuorossa seitsemänvuotiaana. Piano-opintonsa hän aloitti Käpylän musiikkiopistossa ja pääsi opiskelemaan Oulunkylän Pop & Jazz -opistoon vuonna 1983. Vuonna 1988 Rantala pääsi opiskelemaan Sibelius-Akatemian jazzmusiikin osastolle. Samana vuonna perustettiin Trio Töykeät. Trio voitti perustamisvuotenaan Jazz Hoeilaart -yhtyekilpailun Belgiassa. Vuonna 1989 yhtye teki ensimmäisen ulkomaankiertueensa, ja seuraavana vuonna se julkaisi ensimmäisen albuminsa Päivää.

Vuosina 1990-93 Rantala opiskeli Yhdysvalloissa, New Yorkin Manhattan School of Musicissa klassista pianoa. Vuonna 1992 New Yorkissa Rantala perusti yhdessä harmonikansoittaja Gil Goldsteinin kanssa Tango Kings -yhtyeen, joka julkaisi osittain Rantalan sävellyksistä koostuvan debyyttialbuminsa vuonna 1995

Trio Töykeät on julkaissut seitsemän albumia, joista lähes jokaista on myyty yli 10 000 kappaletta. Yhtye on esiintynyt yli 2 000 kertaa 43 maassa ja toiminut UNICEFin hyvän tahdon lähettiläänä vuodesta 1993.

Angelika Klas

Sopraano ja yrittäjä

Angelika Klas on virolaissyntyinen suomalainen oopperalaulaja. Klas asui lapsena Turussa aloittaen 17-vuotiaana opinnot Turun konservatoriossa. Hän opiskeli myöhemmin Sibelius-akatemiassa, josta valmistui vuonna 2002. Lisäksi Klas on opiskellut stipendiaattina Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa. Hän on laulanut oopperan lisäksi kamarimusiikkia ja musikaaleja sekä esiintynyt muun muassa Kansallisoopperassa ja Savonlinnan oopperajuhlilla.

Klas on tulkinnut myös argentiinalaisen Astor Piazzollan tangoja. Vuonna 2012 hän julkaisi Tanguedia Quintet -yhtyeen kanssa albumin Kohtalona tango.

Angelika Klas toimii tangomusiikkiin erikoistuneen Kotaja Quintetin solistina. Hän on julkaissut useita levyjä: Tango Querido (2010), Kohtalona Tango (2013), Tähtisumua (2017) ja Tango Piazzolla (2018).

Anna Hanski

Laulaja

Anna Hanski on suomalainen laulaja ja näyttelijä. Hän on julkaissut 10 albumia ja ollut mukana lukuisilla kokoelmilla. Hanski julkaisi ensimmäisen albuminsa "Anna Hanski" vuonna 1989, joka myi platinaa. Seuraava levy "Syksyiset unet" myi kultaa ja neljäs levy "Jos et sä soita" myi tuplaplatinaa Hanski on näytellyt muun muassa Rauman kaupunginteatterissa, Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa ja Taaborinvuoren kesäteatterissa.

DJ:nä toimiminen

Osku Mykkänen & Anselmi Kuusisto

DJ

Osku Mykkänen aloitti levyjen soittamisen yläasteella limudiskoissa ja nuorisotaloilla, josta siirtyi lukiobileisiin. Lukion jälkeen Osku aloitti kouvolalaisen tapahtumatuotantoyrityksen listoilla soittamisen ja jatkaa siellä yhä.

Anselmi Kuusisto on kouvolalainen pitkän linjan DJ ja tapahtumatuottaja. Uransa alusta asti Anselmin vahvuus ja ”liikeidea” soittamisessa on ollut monipuolisuus ja musiikillisten elämysten tuottaminen. Hän aloitti vuonna 1993 ravintoloissa soittamisen ja vuodesta 1999 hän on tehnyt dj:n työtä ammatikseen.

Anselmi on ollut mukana tuottamassa kymmeniä klubi- ja bilekonsepteja, soittanut sadoissa yksityisissä tapahtumissa ja teemabileissä. Soittanut kesäistä, sielukasta housea Ibizan rantabaareissa ja tanssittanut vuosien aikana tuhansia ja taas tuhansia opiskelijoita, GOOM- ja Abiristeilyillä. Hän on vuoden 2000 tiskijukkien SM-voittaja.

Numeroina tarkasteltuna, viimeiseen kahteenkymmeneen vuoteen on kertynyt kaikkiaan noin 4000 DJ-keikkaa eli keskimäärin 250 keikkaa vuodessa. Noin 300 erilaista discoa, yökerhoa, clubia sekä muuta keikkapaikkaa. Satoja hotelliöitä ja muutama ”hotellikuolema”. Satojatuhansia kilometrejä lennettyjä, junailtuja ja autoiltuja keikkamatkoja.

Freelancerina tai muusikkoyrittäjänä toimiminen

Lenni-Kalle Taipale

Muusikko

Lenni-Kalle Taipale on jazzpianisti ja -säveltäjä. Hänen päätyönsä ovat tv-tuotannot. Hän on johtanut omaa trioaan vuodesta 1995 sekä soittanut monissa muissa kokoonpanoissa sekä ollut mukana monissa televisiosarjoissa ja elokuvissa. Parhaillaan hän työskentelee jo 11. kauttaan Voice of Finlandin orkesterinjohtajana.

Soitettuaan 9. luokalle asti viulua, hän siirtyi pianon pariin ja käytyään Tapiolan musiikkilukion pääsi Pop & Jazz Konservatorion muusikkolinjalle vuonna 1995.

Urallaan Lenni-Kalle on voittanut useita palkintoja, mm. Espoon kaupungin taidepalkinnon, Vantaan kulttuuripalkinnon, Kilpailuviraston Kilpailija-palkinnon ja hänelle on myönnetty Espoo-mitali sekä hänet on valittu Pori Jazzin Vuoden Taiteilijaksi.

Hän on levyttänyt lukuisia kokopitkiä levyjä, joista Lenni-Kalle Taipale Trion ensimmäinen levy Nothing to Hide saavutti ensimmäisenä suomalaisena jazzalbumina kultalevyn myytyään tähän päivään mennessä yli 30 000 kappaletta.

J-P Piirainen

Kansanmuusikko, säveltäjä, tuottaja, pedagogi, valmentaja

J-P Piirainen on Joensuun kasvattama kitaristi ja säveltäjä. Kitaravirtuoosiksi tunnustettu Piirainen on vienyt kitaran soittamisen uusiin äänimaailmoihin ja hänen musiikkiaan on kuvailtu uniikiksi seokseksi pohjoismaista kansanmusiikkia ja modernia kitaramusiikkia. Häntä on kuultu pienissä klubeissa ja isoissa konserttisaleissa Suomessa ja Piirainen konsertoi myös ulkomailla.

Viime aikoina hän on tehnyt yhteistyötä mm. Frigg -yhtyeen, beatboxaaja ja laulaja Venla Ilona Blomin (Tuuletar), kitaristi Petteri Sariolan, pianisti Timo Alakotilan ja Tallari-yhtyeen kanssa.

Facebook: www.facebook.com/JPPiirainen.music
Instagram: @jppiirainen

Max Zenger

Saxofonisti, puupuhaltaja

Max Zenger (synt. 1988) on kotonaan niin perinteisen kuin kokeellisemman jazzin parissa. Zenger kehittää jatkuvasti omaa soundiaan improvisoijana, saksofonistina sekä säveltäjänä ja on onnistunut luomaan tunnistettavan soundin ja tyylin.

Hän on Turun konservatorion ja Sibelius akatemian alumni, joka työskentelee sekä omien yhtyeiden kanssa että vierailena solistina eri yhtyeissä, kuten UMO Helsinki Jazz Orchestrassa ja Turku Jazz Orchestrassa.

Zenger on palkittu vuoden 2017 Pori Jazzin Nouseva kyky -palkinnolla sekä hänet valittiin Turku Jazz Festivalin Vuoden artistiksi 2018. Jazz in Marciac -festivaalilla Ranskassa hänen yhtyeensä Zenger Globus voitti EBU:n Paras kokoonpano -kilpailun.

Facebook: www.facebook.com/maxzengersax

Tuomas SalMinen

Laulaja, haitaristi, musiikkiteknologi

Tuomas Salminen on vuoden 2017 SMORK-voittaja ja sekä saman vuoden tangofinalisti. Hän on tanssiyhtye Kaihon keulahahmo ja on toiminut SM-orkesterikilpailun seremoniamestarina Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Salminen opiskeli Turun konservatoriolla vuosina 2015-2017 musiikkiteknologiaa, haitarinsoittoa ja popjazz-laulua ja työskentelee nyt ammattimuusikkona.

Facebook: www.facebook.com/tuomassalminenofficial

MArja Ahlsved

Musiikintekijä, muusikko (AMK), musiikkipedagogi (YAMK)

Marja Ahlsved on säveltäjä, sovittaja, muusikko ja musiikinopettaja. Hän on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta rytmimusiikin teoriaopettajaksi sekä säveltäjä-sovittajaksi. Opintoja on takana myös Pop & Jazz Konservatoriossa, jossa hän toimii nykyään opettajana yhtye- ja hahmotusaineissa sekä pianonsoitossa.

Ahlsved myös toimii taiteilijana säveltäen musiikkia omille yhtyeilleen kuten Arosa Ensemblelle, joka esittää Edith Södergranin ruotsinkielisiin runoihin sävellettyä musiikkia. Muita projekteja ovat mm. synapopyhtye Musta Tulevaisuus ja wordflow/spoken word -projekti MAHLS. Lisäksi Ahlsved toimii aktiivisesti freelance-muusikkona studiossa ja keikoilla eri kokoonpanoissa kuten bilebändi Likka ja Anna Kokkonen.

Marja Ahlsved Spotify

Marja Ahlsved Instagram

Tero Lindberg

Trumpetisti

Tero Lindberg on yksi Suomen johtavista trumpetisteista. Hän on soittanut lukuisilla maamme eturivin artistien levyillä ja kiertueilla sekä useissa tv-ohjelmissa (mm. MTV3:n Tähdet Tähdet, Saturday Night Live Suomi ja TanssiiTähtien Kanssa). Hän on myös kiertänyt viime vuosina Eurooppaa niin Sunrise Avenuen, Leningrad Cowboysien kuin Jimi Tenorinkin kanssa. Vakituisesti hän soittaa tällä hetkellä mm. Dallapéssa, Paula Koivuniemen ja Mikko Leppilammen orkestereissa ja 1. trumpettia Espoo Big Bandissa ja Turku Jazz Orchestrassa. Vuoden 2018 alusta Tero on toiminut myös Turku Jazz Orchestran taiteellisena johtajana.

Tero Lindberg julkaisi ensimmäisen soololevynsä “Kultaisen Trumpetin Paluu” loppuvuodesta 2015. Vuonna 2017 ilmestyi kolmen kappaleen “Kultaisen Trumpetin Joulu” EP ja toinen soololevy “Kultainen Trumpetti Iskee Jälleen” ilmestyi 2018, jolle Helsingin Sanomat antoi levyarvostelussaan 27.2.2019 täydet viisi tähteä.

Lindberg toimii aktiivisesti myös omalla"The Golden Trumpet" YouTube -kanavalla. Seuraajia kanavalla on yli 7000 ja musiikkivideoita on streamattu yli kaksi miljoonaa kertaa. Teron omaa sävellystä ja videota “The Return Of The Golden Trumpet” on streamattu kansainvälisesti pian jo miljoona kertaa. Tero on toiminut viime vuosina myös tuntiopettajana Pop & Jazz Konservatoriolla, Sibelius Akatemian jazz- ja nuoriso-osastoilla ja on tuttu opettaja Imatran BigBand Campilta ja Lieksan Vaskiviikoilta.

Mikael Konttinen

Freelance-muusikko

Mikael Konttinen on harrastanut musiikkia ja laulamista pienestä pitäen ja opiskellut Metropolian ammattikorkeakoulun pop/jazz-musiikin koulutusohjelmassa.

Vuonna 2006 Konttinen lauloi Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalissa. Varusmiespalvelusaikanaan hän esiintyi solistina useissa Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan esityksissä, ja tätä kautta hänet löydettiin laulamaan Suomen itsenäisyyspäivän linnanjuhliin vuonna 2006. Hän teki tällöin vaikutuksen linnan kutsuvieraisiin ja noin kahteen miljoonaan televisionkatselijaan. Juhlien jälkeen Konttinen sai levytyssopimuksen, ja hänen debyyttialbuminsa ilmestyi keväällä 2008.

Konttisen musiikkityylissä on elementtejä iskelmästä ja popmusiikista, ja häntä kiinnostaa vanha tanssiorkesteritraditio. Kaksi jo julkaistua singleä Pilvet ja Kerran ovat menestyneet radiokanavilla hyvin.

Konttinen oli mukana vuoden 2008 Euroviisu-karsinnoissa Kerkko Koskisen säveltämällä kappaleella ”Milloin”. Hän pääsi alkukarsinnoista Suomen finaaliin, muttei tullut valituksi loppukilpailuun Belgradiin.

Konttinen on myös ryhtynyt lauluntekijäksi, sillä osa soolotuotannon kappaleista on Mikaelin säveltämiä. Lisäksi hän on säveltänyt joitakin kappaleita myös Gugille.

Lisäksi Mikael on tehnyt yhteistyötä myös naisartistien kanssa, esimerkiksi Mikaelilla oli oma musiikkisarja nimeltään Mikaelin Naiset, jossa eri naisartistit esittävät Mikaelin kanssa itselleen tärkeitä kappaleita.

Harri Lehtonen

Freelancemuusikko

Harri Lehtonen on alunperin porilainen rumpali ja säveltäjä, joka soittaa mm. Mamba-yhtyeessä.

Hän aloitti rumpujen soittamisen jo 3-vuotiaana ja opiskeli lukion jälkeen vuoden Yhdysvalloissa Musician's Institute of Technology PIT:ssä vuosina 1993-1994.

Palattuaan Suomeen hän liittyi laivaston soittokuntaan, jonka jälkeen hän opiskeli Pop & Jazz Konservatoriolla. Vuodesta 1995 hän on toiminut pääasiallisesti freelancemuusikkona.

Hän opettaa rumpujen soittoa omalla kotistudiollaan Kirkkonummella, jossa hän myös säveltää musiikkia muille artisteille.

Ville Pynssi

Freelance-rumpali

Ville Pynssi on kokkolalainen jazz-rumpali, joka on esiintynyt ympäri maailmaa useiden kansainvälisesti arvostettujen artistien ja yhtyeiden, kuten Avishai Cohenin, Seamus Blaken, Phil Markowitz’n, Rick Margitzan, Lauri Porran, Severi Pyysalon, Jukka Perkon, Jarmo Savolaisen ja UMOn kanssa.

Pynssi opiskeli vuodet 2000-2003 Turun konservatoriossa ja työskenteli samalla Turun ruotsalaisessa teatterissa ja kesäisin Samppalinnan kesäteatterissa.

Vuosina 2005-2006 Pynssi vietti vaihto-opiskeluvuotensa opiskellen Pariisissa, Ranskassa Conservatoire National Superiour de la Musique’ssa useiden alan huippujen, kuten Riccardo Del Fra’n ja Daniel Humair’n ohjauksessa. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian jazzosastolta vuonna 2010.

Hän työskentelee rumpalina myös monien suomalaisten poptähtien kiertueilla, kuten Vesala, Ellinoora, Sami Saari, Emma Salokoski ja Katri Helena.

Kanttorina toimiminen

Marko Hakanpää

Kanttori

Marko Hakanpää on kanttori ja urkuri. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 1996 ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon 1998 opettajanaan Kari Jussila. Opintojaan hän on täydentänyt mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla.

Hakanpää on nauhoittanut yli 600 urkuvideota Youtubeen, jonne hän on tehnyt videoituja sovituksia tunnetuista elokuvasävelmistä, kuten Tähtien sota, Kadonneen aarteen metsästäjät, Poliisiopisto ja Jurassic Park. Hakanpää on säveltänyt toistakymmentä urkuteosta.

Vuodesta 1998 Marko Hakanpää on toiminut Turun Mikaelinseurakunnan kanttorina, vuodesta 2010 johtavana kanttorina.

Suomen Kanttori-urkuriliitto valitsi Hakanpään vuonna 2017 vuoden kanttoriksi. Samana vuonna hän sai director musices -arvonimen.

Kotisivut: www.hakanpaa.net
YouTube:
www.youtube.com/mhakanpaa


Hanna LEhtonen

Kanttori

Musiikin maisteri Hanna Lehtonen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta kirkkomuusikoksi, jossa on myös suorittanut laulun A-kurssitutkinnon, syventäen samalla laulupedagogin opintojaan, joksi valmistui Turun AMK:sta vuonna 2005.

Lehtonen on toiminut Paraisilla (Väståbolands svenska församling) kanttorina vuodesta 2012 ja toimii myös laulunopettajana kansalaisopisto Kombissa sekä opettaa liturgista laulua Åbo Akademissa.

Julia Tamminen

Kanttori

Valko-Venäjällä syntynyt cembalisti ja urkuri Julia Tamminen opiskeli urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa professori Olli Porthanin ja Markku Hietaharjun johdolla sekä cembalonsoittoa Anssi Mattilan, Elina Mustosen ja Assi Karttusen johdolla. Sen lisäksi hän opiskeli musiikkitiedettä Pietarin Rimski-Korsakovin konservatoriossa. Suomen Kulttuurirahaston tukemana Tamminen on täydentänyt urku- ja cembalo-opintojaan Amsterdamin konservatoriossa ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2008.

Tamminen on menestynyt urkukilpailuissa ja konsertoinut solistina ja kamarimuusikkona sekä Suomessa että ympäri Eurooppaa. Hän toimii perustajajäsenenä vanhan musiikin Un’altra ondata -yhtyeessä ja soittaa eri vanhan musiikin kokoonpanoissa. Tällä hetkellä Tamminen toimii cembalo-opettajana Turun konservatoriossa ja musiikkiopistossa sekä kanttorina Turun Martinseurakunnassa.

Tero Niemi

Kanttori

Tero Niemi on Turun Maarian seurakunnan johtava kanttori ja kuoronjohtaja.

Terolla on pitkä kuoroura ja vankka kokemus sekä laulunopetuksesta että solistitehtävistä. Laulamisen Tero aloitti Kempeleen nuorisokuorossa 10-vuotiaana ja soittoharrastuksen 8. luokalla. Mullistava kokemus oli Madetojan lukio. Siellä musiikin maailma avautui voimalla ja pianon lisäksi hän soitti urkuja ja huilua. Käänteentekevää oli lukion innostavat laulunopettajat Aki Alamikkotervo ja Esko Jurvelin. Jurvelinin ja Peter Lindroosin johdolla hän jatkoi lauluopintoja Sibelius Akatemiassa. Koulutukseltaan Tero on musiikin maisteri kirkkomusiikin osastolta Sibelius Akatemiasta ja äänialaltaan hän on tenori.

Anu Åberg

Kanttori, Turun Tuomiokirko

Anu Åbergin ura musiikin parissa sai alkunsa rippikoulussa ja jatkui seurakuntanuorten toiminnassa. Hän opiskeli Sibelius-Akatemissa, josta valmistuttuaan musiikin maisteriksi hän siirtyi Turun Tuomiokirkkoseurakuntaan kanttoriksi ja kuoronjohtajaksi. Hänelle on myönnetty Director cantus -arvonimi.

Teatterimuusikkona toimiminen

Kimmo Gröhn

Teatterimuusikko

Kimmo Gröhn on soittanut Turku Jazz Orchestran riveissä orkesterin perustamisvuodesta 2012 lähtien. Gröhn tunnetaan jazzin lisäksi myös monien teatteriorkesterien sekä iskelmäartistien luottomuusikkona.

Hän työskenteli vuosia mm. Arja Korisevan ja Kirkan yhtyeissä kiertäen ympäri Suomea. Musiikkiteatterin ystävät eivät ole voineet välttyä kuulemasta Kimmo Gröhin soittoa, sillä monipuolinen muusikko on soittanut 2000-luvulla jopa yli kolmessakymmenessä eri musikaalissa. Parhaillaan hän on mukana Turun kaupunginteatterin Cabaret-musikaalissa, jossa orkesteri nähdään näyttelijöiden kanssa myös lavalla.

Ensimmäiset sävellyksensä Gröhn teki alle kymmenvuotiaana. Säveltäminen ja myös sanoittaminen ovat jatkuneet siitä asti, ja musiikkia on syntynyt mm. useisiin tv- ja radio-ohjelmiin sekä big band- musikaaliksi asti. Gröhnin oman KG and the B -bluesbändin albumi All Kinds of Blues ilmestyi viime vuonna, ja tuolla levyllä monilahjakkuus Gröhn soittaa pääasiassa kitaraa.

Sami Laakso

Freelance- ja teatterimuusikko

Jo 16 vuoden ajan Kouvolan teatterissa soittanut Sami Laakso sai ensimmäisen rumpusettinsä, kun hän täytti viisi vuotta. Isän rumpalikaverit näyttivät aluksi peruskompit, mutta melko pian tie vei Pohjois-Kymen Musiikkiopistoon. Ensimmäiset keikat Laakso teki isäni perustamassa tanssiorkesterissa noin kymmenvuotiaanaa ja hän valmistui muusikoksi Pop & Jazz Konservatoriosta vuonna 2014.

Laakso soittaa Kouvolan teatterin lisäksi Hilland Playboys -yhtyeessä sekä tekee keikkoja eri artistien ja yhtyeiden kanssa. Uran huippuhetkiin lukeutuu mm. kiertueet Dannyn ja Remun kanssa.

Orkesterimuusikkona toimiminen

Riikka Repo

Alttoviulisti

Riikka Repo on työskennellyt Ruotsin radion sinfoniaorkesterin alttoviulun vuorottelevana äänenjohtajana ja Tukholman kuninkaallisen filharmonisen orkesterin jäsen Repo on ollut vuosina 2008-2013.

Revon instrumentti on Maggini-alttoviulu, jonka omistaa ruotsalainen Järnåkerfonden. Riikka Repo vierailee säännöllisesti useissa eurooppalaisissa yhtyeissä ja orkesterityön lisäksi Repo on intohimoinen kamarimuusikko.

Hän soittaa vakituisen jousikvartettinsa Vamlingbo-kvartetin lisäksi monissa erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa ja on arvostetun The Chamber Orchestra of Europen jäsen.

Repo on valmistunut Sibelius-Akatemiasta vuonna 2008 erinomaisin arvosanoin, ja hän on opiskellut sen lisäksi The Guildhall School of Music and Dramassa ja Edsbergin kamarimusiikki-instituutissa.

Ilana Gothoni

Viulisti, äänenjohtaja

Ilana Gothóni opiskeli Turun konservatoriolla Alexander Vinnitskin ohjauksessa ja hän osallistui Kuhmon viulukouluun Ilja Grubertin, Zinaida Gilelsin ja Pavel Vernikovin johdolla. Hän myös opiskeli Itävallassa Yair Klessin ja Helsingissä Kaija Saariketun johdolla.

Gothóni työskentelee Turun filharmonisen orkesterin kakkosviulujen äänenjohtajana. Hän on aktiivinen kamarimuusikko muun muassa Turku Ensemblessä, ARTSOPPA-yhtyeessä ja Aratro-kvartetissa.

Kati Eriikka Arikoski-Johnson

Konserttipianisti

Kati Eriikka Arikoski-Johnson on suomalainen konserttipianisti. Hän on opiskellut Turun ammattikorkeakoulussa, Grazin musiikkiyliopistossa Itävallassa ja Tanskan kuninkaallisessa musiikkikonservatoriossa pianonsoiton opettajaksi, musiikin maisteriksi ja konserttipianistiksi.

Arikoski-Johnson sijoittui kolmanneksi Leevi Madetoja -pianokilpailussa vuonna 2006. Hän voitti ensimmäisen palkinnon Royal Danish Academy of Musicin kamarimusiikkikilpailussa ja toisen sijan pianotrionsa kanssa. Solistina hän on esiintynyt vuonna 2004 Turun filharmonisen orkesterin kanssa sekä Sigyn Sinfoniettan kanssa 2006.

Arikoski-Johnson toimii pianonsoiton ja Swing -tanssin opettajana Yhdysvalloissa ja hän soittaa myös kamarimusiikkiyhtye Elokuu -ensemblessa.

Kotisivut: music.arikoski.com
Facebook:
www.facebook.com/KatiPianist

Sari Vaittinen

Huilisti, äänenjohtaja, Laivaston soittokunta

Sari Vaittinen toimii Laivaston soittokunnan huilun äänenjohtajana sekä soittokunnan työpaikkaohjaajana.