12/7: Foto impressie boottochtje naar Alkmaar toegevoegd.

Irish Folk Music groep

Riddles

Zondagmiddag

26 augustus 16:00 - 18:00

Het Oude Gemaal haalt graag leuke en zeker ook muzikale evenementen in huis.

En is dan ook blij met het aankomende optreden van de Irish Folk Music groep Riddles. Dat kan alleen maar gezelligheid troef worden.

Kaartverkoop aan de zaal € 5. Zaal open om 15:45

Vrijwilligers zijn onmisbaar!

Wil je je enthousiasme en tijd delen op deze unieke locatie? Zelf nu dan toch maar eens vrijwilliger worden? Wij willen namelijk meer open zijn, maar dat kan alleen maar met meer vrijwilligers om het museum te bemensen tijdens openingsuren......

Wij zoeken altijd nieuwe vrijwilligers voor:

  • Het ontvangen en begeleiden van bezoekers (en verkoop in onze museumwinkel)
  • Het ondersteunen van publieksactiviteiten en evenementen
  • Het ontvangen en begeleiden van schoolgroepen
  • Het onderhoud van de gebouwen, terrein en aanlegsteiger en ondersteuning voor de inrichting van het museumgedeelte
  • Het beheer van de museuminventaris

Dus: Wil je je inzetten en beschik je over voldoende belangstelling en tijd? Meld je dan nu aan via: info@poldermuseumheerhugowaard.nl

Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u ook bellen naar Emiel Piek: 072-5715476

Stichting „Den Huygen Dijck” Het Oude Gemaal – Poldermuseum Heerhugowaard

Openingsweekend groot succes!

Met een zeer tevreden, voldaan en trots gevoel kijken we terug op ons openingsweekend. Wat een opkomst en wat een enthousiasme hebben we mogen ervaren! Namens het Bestuur van het Poldermuseum heel hartelijk dank aan iedereen die deze dagen tot een succes hebben gemaakt! Iedereen achter de schermen en voor de schermen, maar vooral U de bezoeker die de moeite heeft genomen om het resultaat van de noeste arbeid van het afgelopen jaar te willen bewonderen. Dank daarvoor. Zonder publiek, geen voorstelling....

Rabobank clubkas actie

Via de Rabobank clubkas actie hebben we een mooi bedrag van € 1.573,44 mogen ontvangen. Namens het bestuur hartelijk dank voor de gegeven stemmen voor ons museum en natuurlijk de bank voor de gift.

Nieuwe naam Poldermuseum!

In totaal mochten wij meer dan 200 namen ontvangen. Daaruit hebben wij uiteindelijk een keuze gemaakt. Het is een duidelijke en eenvoudige naam die heel goed vertelt waar het om gaat én een naam die pakkend is en makkelijk blijft hangen.

Het Oude Gemaal

Poldermuseum Heerhugowaard

De winnaar van deze inzending is tijdens het openingsweekend van het museum bekend gemaakt en kreeg uiteraard een present om onze dank te tonen.

Facebookpagina is nu https://www.facebook.com/HetOudeGemaalHeerhugowaard

Website is nu (ook) http://www.hetoudegemaalheerhugowaard.nl

Mooie oude foto's op onze Facebook pagina en in ons museum.

Via onze Facebook pagina tonen we wekelijks foto's die het oude Heerhugowaard terug uit de vergetelheid halen. Volg ons ook en laat ons doorgroeien naar ongekende hoogten!

Plm. 1914: Station Heerhugowaard.

Let op het bord op het stationsgebouw. Er staat: Huco-Waard ( een c in plaats van een g ).

Dit filmpje geeft een mooi overzicht van de omgeving en.......hoe het OUDE nu verbouwde Poldermuseum er eerst van binnen uitzag. Ook historisch relevant dus ;-))

Kom ook weer eens een keertje langs en ontdek de grote bouwkundige verschillen. Ook de tentoonstelling is gemoderniseerd.

Dijkgraaf dhr. van Langen (100) overleden

Op 16 januari 2018, op de bijzondere leeftijd van 100 jaar, is de dhr. van Langen overleden. De heer Van Langen was in de jaren 1967 – 1979 dijkgraaf van de polder Heerhugowaard. Op 1 januari 1980 fuseerde de polder met 16 andere waterschappen tot één groot waterschap, het Groot- Geestmerambacht.

Dat betekende meteen dat Van Langen de laatste dijkgraaf in functie was van de polder Heerhugowaard. Het Poldermuseum heeft vanwege die historische betekenis in 2016 een geschilderd portret laten maken wat nu een blijvende herinnering in het museum is en naast de allereerste dijkgraaf Adriaan van Veen hangt. Inderdaad die van de van Veenweg....

We zullen deze markante Heerhugowaardse persoonlijkheid zeker niet vergeten!