Openingstijden in de zomer 2018

Vanaf 1 augustus is café de Pomp met terras en bootjes verhuur 7 dagen per week geopend! Voorlopig nog van 11:00 tot 18:00 doordeweeks en tot 19:00 op zaterdag/zondag. Reserveren bootjes of ontvangst grote groepen kan via de Kraak in Alkmaar, 072- 5125840.

Gewoon even langskomen voor koffie of een andere versnapering kan natuurlijk altijd.....

Het museum is nu 7 dagen in de week open van 11:00 - 17:00 en tegen betaling te bezoeken.

Voor tarieven zie bezoekersinfo.

Open Monumentendag 8 en 9 september

In het weekend van 8 en 9 september 2018 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Het Oude Gemaal is dan ook geopend van 11:00 - 17:00 op beide dagen. De voorbereidingen voor een mooi programma zijn reeds in de maak. (zie oa onze evenementen agenda)

Vrijwilligers zijn onmisbaar!

Wil je je enthousiasme en tijd delen op deze unieke locatie? Zelf nu dan toch maar eens vrijwilliger worden? Wij willen namelijk meer open zijn, maar dat kan alleen maar met meer vrijwilligers om het museum te bemensen tijdens openingsuren......

Wij zoeken altijd nieuwe vrijwilligers voor:

  • Het ontvangen en begeleiden van bezoekers (en verkoop in onze museumwinkel)
  • Het ondersteunen van publieksactiviteiten en evenementen
  • Het ontvangen en begeleiden van schoolgroepen
  • Het onderhoud van de gebouwen, terrein en aanlegsteiger en ondersteuning voor de inrichting van het museumgedeelte
  • Het beheer van de museuminventaris

Dus: Wil je je inzetten en beschik je over voldoende belangstelling en tijd? Meld je dan nu aan via: info@hetoudegemaalheerhugowaard.nl

Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u ook bellen naar Emiel Piek: 072-5715476

Stichting „Den Huygen Dijck” Het Oude Gemaal – Poldermuseum Heerhugowaard

Irish Folk Music groep

Riddles

Zondagmiddag

26 augustus 16:00 - 18:00

Ierse liedjes bevatten veelal alle ellende die een mens maar kan overkomen, treurigheid ten top, maar op de een of andere manier roepen zij juist een sfeer van vrolijkheid op. Concerten van Riddles worden dan ook al gauw een feestje.

Kaartverkoop aan de zaal € 5. Zaal open om 15:45.

Evenementen agenda 2018


In samenwerking met "Vrienden van het poldermuseum"

8 september - Adinde Broersen

9 september - Deborah van Langen & friends

23 september - Duo Kluts & Kwijt

7 oktober - The Visitors

28 oktober - An Foy

10 november - Bunch of Barrels

20 december - Neva Ensemble uit St Petersburg

Evenementen agenda 2019

27 januari - SimoneZ

Ontvangen giften

We hebben van 3 fondsen inmiddels giften mogen ontvangen t.b.v de verbouwing, presentatie Polder Experience of verdere inrichting. Ook gulle gever worden? Meld u per mail en we zoeken contact.

Mooie oude foto's op onze Facebook pagina (600 volgers inmiddels!) en in ons museum.

Via onze Facebook pagina tonen we wekelijks foto's die het oude Heerhugowaard terug uit de vergetelheid halen. Volg ons ook en laat ons doorgroeien naar ongekende hoogten!

1984

Het gemaal en toen ook al tevens met poldermuseum functie (vanaf 1979) met daarnaast de toenmalige en nu verdwenen woning van machinist C. Zonneveld.

Het Oude Gemaal

Poldermuseum Heerhugowaard

De winnaar van deze inzending voor onze nieuwe naam is gekozen uit 200 inzendingen en is tijdens het openingsweekend van het museum bekend gemaakt en kreeg uiteraard een presentje om onze dank te tonen.

Facebookpagina is nu https://www.facebook.com/HetOudeGemaalHeerhugowaard

Website is nu (ook) http://www.hetoudegemaalheerhugowaard.nl

Openingsweekend groot succes!

Met een zeer tevreden, voldaan en trots gevoel kijken we terug op ons openingsweekend. Wat een opkomst en wat een enthousiasme hebben we mogen ervaren! Namens het Bestuur van het Poldermuseum heel hartelijk dank aan iedereen die deze dagen tot een succes hebben gemaakt!

Iedereen achter de schermen en voor de schermen, maar vooral U de bezoeker die de moeite heeft genomen om het resultaat van de noeste arbeid van het afgelopen jaar te willen bewonderen. Dank daarvoor.

Zonder publiek, geen voorstelling....

Dit filmpje geeft een mooi overzicht van de omgeving en.......hoe het OUDE nu verbouwde Poldermuseum er eerst van binnen uitzag. Ook historisch relevant dus ;-))

Kom ook weer eens een keertje langs en ontdek de grote bouwkundige verschillen. Ook de tentoonstelling is gemoderniseerd.

Dijkgraaf dhr. van Langen (100) overleden

Op 16 januari 2018, op de bijzondere leeftijd van 100 jaar, is de dhr. van Langen overleden. De heer Van Langen was in de jaren 1967 – 1979 dijkgraaf van de polder Heerhugowaard. Op 1 januari 1980 fuseerde de polder met 16 andere waterschappen tot één groot waterschap, het Groot- Geestmerambacht.

Dat betekende meteen dat Van Langen de laatste dijkgraaf in functie was van de polder Heerhugowaard. Het Poldermuseum heeft vanwege die historische betekenis in 2016 een geschilderd portret laten maken wat nu een blijvende herinnering in het museum is en naast de allereerste dijkgraaf Adriaan van Veen hangt. Inderdaad die van de van Veenweg....

We zullen deze markante Heerhugowaardse persoonlijkheid zeker niet vergeten!