Välkommen till
Montessori Vaxholm

Vi arbetar för att varje barn ska känna glädje och bli motiverad att lära sig nya saker varje dag.


Bild på Montessoriskolans baksida

Om oss

Montessoriskolan Vaxholm är en friskola där vi har barn från 1 år upp till och med årskurs 6. Vi jobbar utifrån Montessoripedagogiken som utgår från tanken att alla barn är nyfikna och vill utveckla och använda sina resurser i takt med sin egen mognad.

Skolan öppnade i augusti år 2000 med en förskolegrupp, en skolklass och ett fritidshem. Verksamheten har idag plats för ca 70 elever i åldrarna 6 till 12 år i skolan samt ca 30 barn i åldrarna 1 till 5 år på förskolan. Totalt är vi ca 10 anställda på skola och fritids och på förskolan är det ca 7 anställda. Flera med utbildning i Montessoripedagogik.

Vill ni ha mer information om skolan eller montessoripedagogiken utöver vår hemsida är ni välkomna att maila rektor Pia Öhberg rektor@montessorivaxholm.se. Alla som är intresserade av att göra ett studiebesök på skolan eller förskolan är varmt välkomna, men boka alltid en dag och tid i förväg, av respekt för elevernas och lärarnas arbete.

Är du intresserad av att ställa ditt barn i kö till Montessoriförskolan Vaxholm (1- 5 åringar) eller till Montessoriskolan Vaxholm (Förskoleklass- åk 6) anmäl intresset här på webben.Kontakta oss