De Lispeltuut

november 2017: Samen één Wereld

Welkom bij de Lispeltuut.

School waar je leert samenleven.

Annie M.G. Schmidt, schrijfster van prachtige kinderboeken, verhaalde in haar boek Pluk van de Petteflet over de Lispeltuut. Een schelpdiertje dat Pluk helpt de juiste weg te vinden. Wij willen kinderen helpen zich te ontwikkelen naar zelfstandigheid, zelfredzaamheid en zelfverantwoordelijkheid, door voor de kinderen steeds een Lispeltuut zijn.

Voor ondernemende, betrokken en nieuwsgierige kinderen.

ONZE VISIE OP LEREN

⇓Scrollt u naar beneden voor, haast dagelijks, nieuwe info! ⇓

TIP: op de site nu een ingebouwde zoekfunctie.. klik op het vergrootglas rechtsboven!

Pluk je Hulp is onze vacaturebank.

Kunt en wilt u ons helpen bij één van de openstaande vacatures Pluk-je Hulp!

nieuwe vacatures november 2017

Wie zingt mee in het kerstkoor?

Wie helpt prijsjes verzamelen voor het schoolfeest 'sprookjes'?

Wie maakt een schoolfilm?

Geef u op voor 'notificatie bij wijzigingen'.

Sponsor ons door uw online aankopen hier te starten en De Lispeltuut ontvangt een commissie, terwijl u hetzelfde betaalt. Namens alle kinderen alvast bedankt.

LispelBLOG november

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Vrijdag Blijdag (Flevomeerbibliotheek), gratis poppenvoorstelling Blub voor kinderen van 3 jaar.

Gezocht potjes voor knutselen.. graag inleveren bij juf Debbie

Laat ik mijzelf even voorstellen; Ik ben Joyce Heering, 39 jaar oud en 3 e jaars studente pedagogiek. Ik ben getrouwd met Richard en moeder van Senna (13) en Kimi (9). De komende maanden zal ik voor mijn stage gaan meelopen met Dorien en Annemieke. Ik ben er op dinsdag en de woensdag en vrijdagochtenden. Daarnaast werk ik op de verkoop binnendienst bij een groothandel in cosmetica, heel iets anders dus! Ik zal dan ook heel veel nieuwe indrukken en ervaringen gaan opdoen bij de Lispeltuut. Mocht u nog vragen hebben kunt u mij altijd even aanspreken in de school. Met vriendelijke groet, Joyce

onderwijsstaking op dinsdag 12 december 2017

In de herhaling (staat in de agenda en verder naar onderen in het BLOG) ⇒ In de week van 5 december horen we van onze kersverse minister van onderwijs, Arie Slob, of het kabinet tegemoet komt aan de eisen van het onderwijspersoneel. Als de onderhandelingen niet positief worden afgerond volgt er een landelijke staking voor het primair onderwijs op dinsdag 12 december 2017. De Lispeltuut is dan dicht. Ouders moeten zelf de opvang van hun kinderen regelen.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Oproep om het Ikhaya project in Zuid-Afrika te steunen.

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Bedankje van Samen Spelen- Samen Delen De Pijler

Geplaatst op de pagina extra ⇒ actie voor de dieren door Mikay (hij zamelt lege flessen in)

Geplaatst op de pagina extra ⇒ LichtjesParade Lelystad, donderdag 14 december 2017 19:00 uur

Geplaatst op de pagina identiteit en pagina extra ⇒ Blijf dit doen, Eerste Heilige Communie project, gaat binnenkort weer van start!

Geplaatst op de pagina extra ⇒ Sinterklaas voorleesmiddag van de bibliotheek.

Geplaatst op de pagina overblijf ⇒ de contactgegevens van de coördinator Brigitte Bras naar boven geplaatst. De contactgegevens ook geplaatst bij contact.

De onderbouwgroepen aangepast ⇒ kinderen die 4 jaar worden t/m december zijn toegevoegd.


Lispeltuut

TOPPERS

2e van Lelystad

Lispeltuut verovert beker school handbal

Top finale! Bij eindtijd gelijkspel. Verlenging, tweede geworden! Trots op de kinderen die speelden en die kwamen aanmoedigen en blij met de coaches Karin, Esther, Ilva en Annemarie èn de vele supporterende ouders!

U vindt hier de afspraken

voor de 15-minuten gesprekken

Onderwijsstaking dinsdag 12 december??

In de week van 5 december horen we van onze kersverse minister van onderwijs, Arie Slob, of het kabinet tegemoet komt aan de eisen van het onderwijspersoneel. Als de onderhandelingen niet positief worden afgerond volgt er een landelijke staking voor het primair onderwijs op dinsdag 12 december 2017. De Lispeltuut is dan dicht. Ouders moeten zelf de opvang van hun kinderen regelen.

dinsdag 8 november Trommelen op het basketbalpleintje. We gingen eerst naar de Flattekat om de spullen te pakken. Toen gingen we naar het pleintje. We gingen trommelen met knotsen en stokken. De knotsen waren wol en daar omheen ingetapet. De trommels waren wortelkuipen*. Eerst mochten we zelf trommelen. Daarna gingen we melodietjes oefenen. Jesse ging wat trommel melodietjes voor doen en die moesten wij nadoen. Toen was het bijna tijd en moesten we naar binnen. Het was heel leuk en we hebben lekker getrommeld.

*plantbakken. Karst en Jesse

Timon en Jara zijn samen met hun ouders voor een half jaar in Zuid Afrika. Volg hun avontuurlijke reis via hun Vlog.

geplaatst op di 7 november 2017 op de pagina extra ⇒ nog enkele plaatsen bij Lelystad Vol Muziek (Kubus).

geplaatst op maandag 6 november 2017: Op de pagina extra ⇒ brief GGD "Lekker snoepen met Sint Maarten! Maar wel in één keer!"

Beste ouders/verzorgers van de groep 8 leerlingen,

Het voortgezet onderwijs in Lelystad is volop in ontwikkeling. Zo openen in 2020 de deuren van een gloednieuw onderwijspark en wordt het onderwijs zo ingericht dat er meer te kiezen is, iedere leerling in een kleinschalige omgeving onderwijs volgt en het onderwijs een ontmoetingsplaats is voor onderwijs, bedrijfsleven en het vervolgonderwijs. Dit alles in een groene, moderne en inspirerende omgeving.

Het is belangrijk om te weten wat de toekomst brengt, maar het is ook belangrijk om voor komend schooljaar een goede keuze te maken met en voor uw kind. Op dit moment biedt de Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) immers nog de keuze tussen ISG Arcus, SG De Rietlanden en SGL.

Docenten van de SVOL nemen u graag mee in de ontwikkeling en vertellen u wat de mogelijkheden zijn voor nu en in de toekomst. Ook geven zij u graag de ruimte uw vragen te stellen in een kleinere setting dan de traditionele informatieavonden op de SVOL-scholen. Deze avonden komen dan ook te vervallen. Dit jaar komt er namelijk een team van docenten naar de basisscholen toe.

Voor De Lispeltuut betekent dit dat ze langskomen op dinsdag 21 november om 19.00 uur. U bent van harte welkom.

Voor meer informatie en de volledige lijst kunt u kijken op www.svol.nl/on-tour.

Mad Science ⇒ het aantal aanmeldingen van kinderen voor de De naschoolse techniek cursus is voldoende om 1 cursus te organiseren in De Borg. Deze vindt plaats op 3Sprong. Alle ouders zijn geïnformeerd.

Op 27 juni 2017 hebben (ook) 58 kinderen van De Lispeltuut een vlag ontworpen voor Lelystad 50 jaar. Onder begeleiding van vrijwilligster Riek de Ruyter (bedankt Riek). Woensdag 15 november 2017, als koning Willem-Alexander Lelystad bezoekt, worden op het stadhuisplein deze kinderen uitgenodigd. De eerste 22 aanmelders zijn ingeschreven en mogen bij de vlag staan. Deze kinderen worden, samen met hun ouder en of begeleider, verwacht om 15.45 uur. Vergeet je ID niet!! Een speciale fietsenstalling wordt ingericht bij het stadhuis. Uiteraard mag iedereen komen kijken bij de ontvangst van onze koning. Maar sta je niet op de lijst hieronder, dan ... achter de hekken.

toegevoegd wo 1 november 2017: samen één wereld, samen lezen..

Op de pagina extra ⇒ De Zevensprong educatieve game.

Op de pagina extra ⇒ speelgoedactie Pijler

Kamp- en ouderbijdrage? U kunt de gegevens voor de betaling zien op de contactpagina.

opening van het schoolproject

Samen één wereld.

Accent in de verschillende bouwen:

  • obo: onze wereld /heelal
  • mibo: Zuid-Afrika / Nederland
  • bobo: samen en toch jezelf
Samen een wereld projectopening 1 november 2017
Mad Science komt bij jou op school - Nieuwsbrief

Wij zijn in de Torteltuin aan het werken aan kleine boomhutten. Meester heeft in het bos takken gezaagd en daar kleine boompjes van gemaakt. We mochten ook spullen van thuis meenemen: bierdopjes, tape, kartonnen doosjes en touw. Je mag alles maken in je boompje. Je werkt in 2 of 3-tallen. We kregen een doos vol ijsstokjes om daar iets mee te gaan maken. Je mocht allerlei dingen bedenken om er in te komen: lift, trap. Levi, Wouter en Jesse zijn bezig met een lift te maken. Als je klaar was met je boomhut mocht je verder je boomhut versieren.

verslag: Jesse

De Lispeltuut doet met 4 teams uit gr 7 en 8 mee met het schoolhandbaltoernooi. Alle teams spelen hun eerste 3 wedstrijden op maandag 6 november tussen 16:15 en 19:00 uur.

Op donderdag 9 november speelt elk team 5 poulewedstrijden.

Op vrijdag 10 november spelen alleen de 2 beste teams 1 finalewedstrijd.

2-17-11 handbaltoernooi.pdf

Teamindeling 4 handbalteams en informatie over trainingen..

Handbalteams 2017

De oudere BLOGS vindt u hier: oktober 2017, september 2017, juli 2017, juni 2017, mei 2017 en alle oudere Blogs en 'Kranten van het Land' in presentaties.