Welkom bij de Lispeltuut.

School waar je leert samenleven.

Annie M.G. Schmidt, schrijfster van prachtige kinderboeken, verhaalde in haar boek Pluk van de Petteflet over de Lispeltuut. Een schelpdiertje dat Pluk helpt de juiste weg te vinden. Wij willen kinderen helpen zich te ontwikkelen naar zelfstandigheid, zelfredzaamheid en zelfverantwoordelijkheid, door voor de kinderen steeds een Lispeltuut zijn.

Voor ondernemende, betrokken en nieuwsgierige kinderen.

ONZE VISIE OP LEREN

⇓Scrollt u naar beneden voor, haast dagelijks, nieuwe info! ⇓

TIP: op de site vindt u een ingebouwde zoekfunctie.. klik op het vergrootglas rechtsboven!

Pluk je Hulp is onze vacaturebank.

Pluk je Hulp is onze vacaturebank. Leraren plaatsen de vacatures met een korte beschrijving van de hulpvraag. Kunt en wilt u ons helpen bij één van de openstaande vacatures, geef u dan op door te klikken op de gewenste vacature, of klik hier: plukjehulp@lispeltuut.nl) en ons een mail te sturen.

Bij voorbaat dank.

vacatures mei 2018

géén vacatures

Geef u op voor 'notificatie bij wijzigingen'.

Sponsor ons door uw online aankopen hier te starten

èn De Lispeltuut ontvangt een commissie, terwijl u hetzelfde betaalt.

Namens alle kinderen alvast bedankt.

LispelBLOG juni 2018

zondag 17 juni 2018

Linkjes toegevoegd aan links 6-12: Nemo (maakkunde) en en-toen.nu (geschiedenis canon). De canon is ook goed om thuis eens door te nemen... dan weet u meteen weer veel over onze geschiedenis.

Kleine aanpassingen persoonsgegevens (o.a. preventiemedewerker).

vrijdag 15 juni 2018

Goed nieuws wat betreft het formatieplaatje van leraren van volgend schooljaar. We hebben alle vacatures ingevuld en een goed beeld van de verdeling van de leraren en de leerlingen over de groepen. Jammer dat we nog niet alles zeker hebben, dus we gaan nog niet alles delen. Dat doen we ook niet tijdens de vakantie, want we willen natuurlijk eerst de kinderen vertellen naar welke groep ze gaan. Dus.. iedereen een fijne vakantie en.. een beetje geduld.

Juffrouw Paula gaat na de junivakantie op de ochtenden werken in de ZaZa's. Jeroen blijft op woensdag, donderdag en vrijdag (ochtend dus extra.)


Lispeltuut in actie voor Schateiland.. ⇒

Er komt nog steeds wat geld binnen, dat mag natuurlijk ook. We houden u op de hoogte van het uiteindelijke totaalbedrag.

woensdag 13 juni 2018

Vandaag een interessant gesprek in de ZaZa's n.a.v. de nieuwskring van Yvette. Een 15-jarig meisje is (in Australië) overleden aan een overdosis alcohol.. in haar eentje.. n.a.v. een 'challenge' op 'internet'. Alle kinderen zijn onder de indruk van zo'n heftig bericht. En ze weten dat het uitdagen van elkaar in allerlei vormen voorkomt. Tot levensbedreigende situaties toe. Hoe sterk ben je onder (groeps)druk? Hoe 'zelf' durf je te zijn? En dat speelt ook veel buiten internet om...

Wat mag op internet? Wie plaatst zo'n bericht? Waarom doe je dat? .... Wat mogen kinderen eigenlijk? Dan komen we ook op de vraag: hoe komt een jonger kind aan een account voor WhatsApp, Gmail , Facebook .. je moet minimaal 16 jaar zijn? Gejokt?

Misschien helpt het om uw kind te beschermen tegen 'het gevaar van internet' door de veel meer beveiligde schoolaccount ook thuis (PC, laptop, telefoon..) te gebruiken. Vanaf groep 6 krijgt elk kind een persoonlijke account, die beheerd wordt door school (Hans). De onder- en middenbouw kan hun groepsaccount gebruiken. Safe Search van Google staat standaard ingeschakeld, veel YouTube filmpjes worden automatisch geblokt, veel sites zijn geblacklist. En komt u een site tegen die toch toegankelijk is, terwijl dat niet gewenst is.. deze kan op verzoek worden geblokt.

Beveiliging is nooit sluitend, dus toezicht 'Wat doet mijn kind digitaal?' is nodig als u meer controle wenst. Hoe ver gaat u met begrenzen? In gesprek met uw kind is natuurlijk het belangrijkste.

Ook in de klas werken kinderen veel op internet. We proberen daar goed zicht op te houden en we spreken met kinderen af om zich te gedragen.

dinsdag 12 juni 2018

We zijn hard aan het werk om de groepen voor volgend jaar in te delen. Door de extra middelen, die we ontvangen vanwege werkdrukverlaging, kunnen we vanaf 3 september een 4e kleutergroep starten; 4 groepen van zo'n 16-17 kinderen aan het begin van het schooljaar. Dat betekent ook een herverdeling van de huidige kleuters. En een vacature in de onderbouw. update do 15 juni: we hebben een nieuwe collega aangenomen. Zodra we de verdeling van leraren en leerlingen voor komend jaar hebben afgerond krijgt u daarover bericht.

Vooral voor de ZaZa's zal het geruststellend zijn dat we ook een nieuwe collega voor deze bobogroep hebben gevonden. Deze nieuwe collega, met o.a. 17 jaar ervaring in een jenaplanschool, waarvan merendeels in een bovenbouwgroep, start na de zomervakantie. (Juf Mascha blijft op ma en di werken)

Zodra we meer kunnen vertellen.. leest u dat hier op de website.

Geweldig, zoals iedereen zijn best heeft gedaan in actie voor Schateiland. Nog niet alle enveloppen met sponsorgeld zijn ingeleverd. Wilt u dat uiterlijk woensdag 13 juni inleveren? Alvast bedankt.

En: alle ouders die op welke manier dan ook hielpen bij de organisatie van onze kampen, denk alleen al aan alle chauffeurs.

HEEL ERG BEDANKT

De kinderen, begeleidende ouders en de leraren hebben genoten van heerlijke kampen.

maandag 11 juni 2018

Ruim 200 foto's toegevoegd aan 2e Vlielandkamp & kamp Dollies toegevoegd.

zondag 10 juni 2018

Eerste foto's van 2e Vlielandkamp geplaatst.

vr 8 juni 2018

Ruim 400 foto's toegevoegd aan 2018-06-03 Kamp Vlieland Torteltuin en ZaZa's.

Het fotoalbum van het obo-kamp bevatte vrijdagmiddag de foto's van het Vlieland kamp.. die fout is nu opgelost.

do 7 juni 2018

37 foto's toegevoegd aan 2018-06-03 Kamp Vlieland Torteltuin en ZaZa's

Geplaatst op de pagina Lelystad Hoogbegaafd ⇒ nieuwsbrief 15

Geplaatst op de pagina extra ⇒ spellers gezocht voor de familiefilm De Club van Lelijke Kinderen, naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts.

wo 6 juni 2018

Er zijn al best veel teken verwijderd bij kinderen in Hattem. Wilt u zelf ook goed kijken of er geen teken zijn bij uw kind? Kijk voor meer info bij RIVM.

De oma van Sofie is overleden.

Zij was 88 jaar.

We wensen de familie veel sterkte

zo 3 juni 2018

De eerste groep is op weg, via Harlingen, naar Vlieland. Veel plezier. Iedereen kan foto's toevoegen aan onderstaand album.

vr 1 juni 2018

Jeroen rondt vandaag zijn opleiding af ..

Succes 🎉 !!

Geen vervanging voor de ZaZa's.. meester Hans valt in.

De opa van Maureen en Dave (oud-leerling) is overleden.

Hij was 72 jaar.

We wensen de familie veel sterkte.

Vergeet u niet de foto's te bestellen van uw kind??

Schoolfotograaf - Tikkie Trots - Alina Kothman-Nederveen (alina@tikkietrots.nl)

U heeft uw persoonlijk code voor bijbestellen eerder ontvangen.

De oudere BLOGS vindt u hier: Blog 2018, Blog 2017 in presentaties.