Terveydenhuolto


 

Vapaan sivistystyön pitkillä opintolinjoilla opiskelevat (media, taide, yhteiskunnallinen koulutus) ja koulutussopimuksella opiskelevat ammatillisen koulutuksen opiskelijat voivat käyttää Helsingin kaupungin opiskelijaterveydenhuollon palveluja. Oppisopimuskoulutuksessa opiskeleville kuuluu oppisopimustyöpaikan työterveyshuolto. 


Opiskeluterveydenhuollossa ei hoideta sairauksia. Jos sairastut, hakeudu oman asuinalueen terveysasemalle. 


Mitä ovat opiskeluterveydenhuollon palvelut? 

 

Voit varata ajan

 

·       terveystarkastukseen

·        rokotukseen (terveydenhoitajalta ei saa koronarokotetta)

·        ehkäisyn aloitukseen tai seksuaaliterveyteen liittyen 

·        mielialaan, jaksamiseen tai vaikeaan elämäntilanteeseen liittyen 

·        seksuaaliterapeutin vastaanotolle seksuaalisuuteen, ihmissuhteisiin, seksuaali-identiteettiin tai sukupuoli- identiteettiin liittyvissä huolissa

 

Lisäksi alle 30-vuotiaat voivat varata ajan psykiatriselle sairaanhoitajalle.

Kaikki alle 25−vuotiaat helsinkiläiset ja Helsingissä opiskelevat voivat hakea vuodeksi ilmaisen ehkäisyvalmisteen terveydenhoitajalta. Vuoden ehkäisyvalmisteet voi Helsingin kaupungilta saada yhden kerran. 


Kaikki opiskeluterveyden palvelut ovat maksuttomia. 

 

Missä?

 

Helsingin kaupungin opiskeluhuoltopalvelujen terveydenhoitajat, psykiatrinen sairaanhoitaja ja seksuaaliterapeutti ottavat ajanvarauksella vastaan osoitteessa:

 

Mechelininkatu 46 A, 4. kerros. 00250 Helsinki   

 

Yhteystiedot

 

Terveydenhoitajat

Pipsa Närvä (1.1.2024 alkaen)

Ajanvaraukset numerosta 040 190 4408 (09 310 21852)

Soittoaika arkisin klo 12–13. Jos emme pääse vastaamaan puhelimeen voit jättää vastaajaviestin tai tekstiviestin. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

 

Mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitaja

Kaikenikäiset voivat varata aikaa mm. mielialaan tai vaikeaan elämäntilanteeseen liittyvissä huolissa. Henkilö on vaihtumassa, päivitämme tähän uuden psyk. sairaanhoitajan nimen ja yhteystiedot, kun ne saamme. Voit varata aikaa myös terveydenhoitaja Anni Lampisen kautta.


Seksuaaliterapeutti

Mari Koistinen puh. 040 662 8574 soittamalla tai tekstiviestillä.

Kaikenikäiset voivat varata aikaa mm. seksuaalisuuteen, ihmissuhteisiin, seksuaali-identiteettiin tai sukupuoli-identiteettiin liittyvissä huolissa.


Lääkäri

Kun tarvitset lääkäripalveluja, varaa aika oman asuinalueesi terveysasemalle.


2. Ensiapu         

Opistolla ensiaputarvikkeita on tuloaulan infossa, keittiössä ja K-rapussa.

Yleinen hätänumero on 112.

3. Tapaturma?

Opistolla on lakisääteiset vakuutukset ammatillisille koulutuksille seurakunta- ja hautauspalvelualan at (suntio) kasvatus- ja ohjausalan at. 

Näyttelijäntaiteen opiskelijat ovat vakuutettuja tapaturman varalta tietyillä opintojaksoilla. Mediakoulutuksen opiskelijat vakuutetaan työssäoppimisen ajaksi. Vakuutus ei korvaa mahdollisia opiskeluajan tapaturmia.

Suosittelemme henkilökohtaisen tapaturmavakuutuksen ottamista.  

4. Opintotuki ja sairastelu

Jos sairaus kestää yli 2 kuukautta, on syytä siirtyä etuudesta toiseen eli opintotuesta sairauspäivärahaan. Sen sijaan alle kahden kuukauden pituisissa sairauksissa opiskelijan on edelleen tarkoituksenmukaisinta pysyä opintotuen saajana. Lyhytaikainen sairaus ei estä opintotuen saamista.

Jos joudut keskeyttämään opintosi

Jos joudut jättämään opintosi kesken, ilmoita siitä heti kirjallisesti (sähköposti) linjan vastaavalle opettajalle ja taloustoimistoon. Laskutus jatkuu, ellemme saa tietoa mahdollisesta keskeyttämisestä.