1)
2)
Mallinnus vaatii harjoittelua ja taitoa. Hyvä mallintaja saa pelkästään mallinnusosaamisesta työpaikan, joten älkää heti tähdätkö täydellisyyteen! Kokeilemalla ominaisuus kerrallaan tulee paremmaksi.
Suosittelemme mallinnukseen ohjelmaa, jota olet ennen käyttänyt. Ensikertalaisille suosittelemme kolmea eri ohjelmaa, joita saa kaikkia kokeilla.
Suosituksemme ovat:
TinkerCAD (Todella helppo, todella yksinkertainen, nettipohjainen)
Blender (paljon tutoriaaleja, todella paljon käytetty ohjelmisto)
Fusion 360 (Konetekniikassa ja simulaatiossa suosittu, teollisuus- ja yritysmaailmassa yleinen)
Ensikertalaisille suosittelemme ja matalalla kynnyksellä pääsee kokeilemaan TinkerCADillä.
Tämä on AutoDeskin ilmainen, selainpohjainen työkalu, jolla pystyy tekemään monenlaisia rakennelmia. Se on nopea oppia, mutta rajoitteena on työkalujen vähäisyys ja yksinkertaisuus.
Tinkercadilta löytyy omat tutoriaalit sen käyttämiseen. Paras tapa on aloittaa rakentaminen ja oppia kokeilemalla!
Tee noppa. Tee puu. Mitä enemmän harjoitusta, sitä taitavammaksi tulee työkalun kanssa.
Blenderiin suositellaan käytännössä mitä tahansa YT-tutoriaalia, mutta todella suosittu on Blender Gurun materiaalit. Työkalu on ilmainen, laajalti käytetty ja omat tekeleet ovat täysin sinun hallinnan alla, ilman lisenssejä! Blenderin oppiminen vaatii omaa mielenkiintoa, joka vaatii työtä ja vie vapaa-aikaa!
Blenderiä käytetään laajalti digitaalisisten mallien luonnissa peleihin ja videoihin.
Fusion 360 (kuten kilpailevat teollisuusohjelmat, mm. Solidworks) tulevat todella laajalla valikoimalla työkaluja. Niille on viralliset opetusmateriaalit, sillä ne monesti sisältävät maksullisia vaihtoehtoja (Fusion 360 on ilmainen, jos ei myy projektejaan, Solidworks maksaa). Näiden oppiminen vaatii omaa mielenkiintoa ja vie vapaa-aikaa! Näitä käytetään laajalti tuotesuunnittelussa, arkkitehtuurissa ja mekaniikassa.
Projekti-ideat hukassa?
Avaa Thingiverse ja käy läpi tuhansittain muiden tekemiä ideoita. Ota joku projekti ja tee siitä oma spin-off versio. Samalla opit tekemään kappaleita jokin lopputulos edellä ja käyt läpi työkaluja, jotta saisit halutun kappaleen tehtyä.
Täydellinen oppimiseen!
1) TinkerCad-logo https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Logo-tinkercad-wordmark.svg
2) Fusion 360-logo https://www.autodesk.com/products/fusion-360/blog/fusion-360-extensions/fusion-logo/
3) Blender-logo https://www.blender.org/about/logo/