Nuttige links

Gent heeft nu ook een eigen bierbox


In Gent wordt meer en meer bier gebrouwen en dus kon een bierbox met bijhorende bierwandeling niet lang op zich laten wachten. Gents taxi-chauffeur Joeri Cools ontwikkelde de box die vanaf zaterdag in de grote bierhandels ligt. “Ik maakte eerder zo’n box voor Meetjeslandse bieren en die verkocht in geen tijd uit. Ik verwacht dat de Gentse versie even populair zal zijn, want Gent is een bierstad”, zegt hij.Johannes - Pristine brewed blonde


"Sunny fermented blonde with shreds of fruit and a surprisingly bitter touch. Simplicity according to the time-honored Medieval tradition. The beer was named after the brewer. 6.5%"

Grandioos bier


De Gentse cafébaas Johan Uytterhaegen van Het Trappistenhuis is een van de weinige die er per sé bij wil zijn, telkens wanneer zijn bier Johannes in brouwerij De Graal door de leidingen spoelt. bezeten door bier “Ik wou een zuiver Gents stadsbier maken, zoals het in de middeleeuwen rond 1400 gebrouwen werd. Jarenlang heb ik gezocht naar het ideale recept: het was echt ploeteren, graven en experimenteren om Johannes op punt te stellen.”

Vind ons ook in het assortiment van de nachtkoerier

"Geen zin om uit je zetel te komen? Geen probleem! Via @nachtkoerier.gent kan je johannes bier bestellen. #nachtkoerier #lazydays #beer #gentsbier #beerdelivery"

Johannes

BLOND 'GENTSCH STADSBIER'

Ook seniorennet blogt mee!

Vind hieronder het artikel


"In het trappistenhuis sloten we onze bierwandeling af met een blonde Johannes. Mooi !"