DELTAGERE

 

EMANUELE COCCIA

FILOSOF - 🇮🇹 

Filosoffen Emanuele Coccia er af italiensk oprindelse, men bosat i Paris. Han underviser på École des hautes études en sciences sociales (EHESS). Med baggrund i middelalderfilosofi har han skabt sig et navn med værker, der foreslår en original og innovativ refleksion over livet, såsom La vie des plantes (Payot & Rivages, 2016 - udgivet på dansk af Hans Reitzels Forlag i 2021 under titlen Planternes liv - blandingens metafysik) eller “Métamorphoses” (Payot & Rivages, 2020). I foråret 2022 blev han inviteret til at undervise i et kursus på Harvard med titlen “The Ego in Things: Fashion As a Moral Laboratory”. For Emanuele Coccia er mode et uendeligt forskningsområde, rigt på symboler og betydninger, hvor vores identiteter krydser hinanden for bedre at kunne genopfinde sig selv. Mode er ifølge ham “et af de mest aktive filosofiske laboratorier i øjeblikket”.


Foto ©Frank Perrin

MANUEL CHARPY

HISTORIKER - 🇫🇷

Manuel Charpy er leder af InVisu, et laboratorium, som beskæftiger sig med kunsthistorie, og som er tilknyttet CNRS (The French National Centre for Scientific Research) og INHA (The National Institute for Art History), og han er specialist i materielle kulturer og visuel kulturhistorie. Han har en ph.d. i samtidshistorie og har i de seneste år arbejdet med husholdningsgenstande og især med tøj- og modehistorie. I 2015 stiftede han tidsskriftet Modes pratiques, revue d’histoire du vêtement et de la mode, som udkommer en gang om året. Han er i øjeblikket ved at forberede en bog for forlaget La Découverte med titlen Histoire du vêtement, XIXe-XXe siècles ("Beklædningens historie, 19. – 20. århundreder"). Hans seneste bog L'étrange et folle aventure du grille-pain, de la machine à coudre, et des gens qui s'en servent (”Det mærkværdige og skøre eventyr om brødristeren, symaskinen og folk, der hidser sig op”), som han skrev sammen med historikeren Gil Bartholeyns i 2021, fik en rigtig fin kritikermodtagelse.

HENRIK VIBSKOV

MODEDESIGNER - 🇩🇰

Henrik Vibskovs arbejde, der almindeligvis forbindes med mode, er kendt for at bevæge sig i krydsfeltet mellem scenografi, kunstinstallation, performance, kostumer og video. Designeren færdiggjorde sine studier ved Central St Martins i London i 2001 og har siden produceret over 40 modekollektioner og udstillet på museer over hele verden, herunder MoMA i New York, Palais de Tokyo i Paris og ICA i London. Henrik Vibskov har været medlem af Chambre Syndicale de la Mode Masculine siden januar 2003, og han er den eneste skandinaviske designer, der er med i det officielle program for modeshowene ved den parisiske Men's Fashion Week. Henrik Vibskovs design- og modebrand af samme navn, som fejrede sit 20-års jubilæum i 2021, er i dag kendt for sit stærke engagement i bæredygtighed. Halvfems procent af mærkets produktion fremstilles i Europa og Danmark, hvor der så vidt muligt anvendes økologiske, bæredygtige eller genbrugte stoffer og materialer. 

PERNILLE STOCKMARR

KURATOR PÅ DESIGNMUSEUM DANMARK - 🇩🇰

Pernille Stockmarr, Ph.D., er kurator, taler og forfatter. Med en baggrund i designhistorie og -teori har hun arbejdet på Det Kongelige Danske Akademi - Skolen for Arkitektur og Design og er i dag kurator og forskningschef på Designmuseum Danmark - hendes seneste udstilling er "The Future is Present". Hendes fokus er på den moderne og fremtidige designscene, og hun har et mål om at gøre folk opmærksomme på designets betydning og hvordan design kan være en vigtig aktør i den nuværende globale omstilling.

FAITH ROBINSON

HEAD OF CONTENT FOR GLOBAL FASHION AGENDA - 🇬🇧 

Faith er Head of content for Global Fashion Agenda og vil være moderator for aftenen. Hun har læst en bachelor i kunsthistorie på University of Leeds, og studerer p.t. en master i Degrowth: Ecology, Economics and Policy ved Universitat Autònoma de Barcelona. Hun har arbejdet i krydsfeltet mellem mode og bæredygtighedsstrategier, været rådgiver for virksomheder, ngo’er og regeringer, samt beskæftiget sig med kultur- og uddannelsesprogrammer. Gennem sine internationale erfaringer med de kreative industrier har hun opnået anerkendelse, som formidler med en særlig indsigt i forskellige tilgange til forandringer forbundet med klimakrisen. 



Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til: 

François Barjot - fb@institutfrancais.dk