JUST CAN'T GET ENOUGH?

En debataften om vores forbrugsvaner og de store udfordringer, som modeverdenen står overfor. Bag arrangementet står Institut français du Danemark og Designmusem Danmark.


Køb 3 betal for 2, All you can eat, Black Friday… denne form for tilbud beklæder byens mure, fylder vores skærme og møder os overalt i vores hverdag. I en verden med begrænsede ressourcer indtager spørgsmålet om forbrug ikke desto mindre en central plads i den offentlige debat - og det mere end nogensinde før. Og mode går ikke fri for disse bekymringer. Der peges regelmæssigt fingre ad modeindustrien pga. dens uforholdsmæssigt store indvirkning på miljøet og branchen befinder sig derfor i dag ved en skillevej.

Diskussionen vil især fokusere på modeindustriens økologiske fodaftryk, på de mere eller mindre bevidste mekanismer, som den appellerer til hos forbrugerne, især hvad identitet angår, samt se på hvordan man kan forene disse to paradoksale fænomener.


Debataftenen Just can't get enough? er en del af La Nuit des idées (Idéernes nat), der organiseres hvert år af det verdensomspændende netværk af Franske Institutter. 


Arrangementet vil foregå på engelsk.

 

MØD DELTAGERE

Hvordan skal vi klæde os i fremtiden? Hvordan kan vi forene nødsituationen for klimaet med det legitime ønske, som hvermand kan have, om at klæde sig på og se godt ud?  Det er den slags spørgsmål, som aftenens gæster vil forsøge at besvare: filosoffen Emanuele Coccia, historikeren Manuel Charpy, som er specialist i materiel kultur og mode, modedesigneren Henrik Vibskov og Pernille Stockmarr, som er kurator for udstillingen "The future is present ".

PRAKTISK INFORMATION

Torsdag 27. april 2023 

 

kl. 17-20


 Designmuseum Danmark 

 Bredgade 68, 1260 København


                                       Normalpris 100 DKK

  Studiebillet  60 DKKKONTACT

      Attaché pour le livre - Institut français du Danemark  

 

33 38 77 06


 fb@institutfrancais.dk

FØLG OS

FacebookInstagramTwitterLinkedIn

Tilmeld dig Institut français nyhedsbrev og bliv ajour med instituttets nyheder, kurser, tilbud og arrangementer.