Activitats

Aquí trobareu una mostra de les activitats que desenvolupem amb el nostres alumnes

Globe at night

Participem al programa Globe at Night que mesura la contaminació lluminosa al planeta. Aprofitem aquesta activitat per fer una petita introducció a l'observació del cel noctun amb l'ajuda del l'Observatori Astronòmic de Sabadell que participa aportant un telescopi.

Desxifrant codis secrets. La màquina Enigma.

Des de fa alguns cursos fent diferents activitats al voltant del descifratge de codis secrets i la criptografia. Compten amb l'ajuda de l'Oscar Font que ens porta una màquina Enigma original mitjançant la qual ens desvela algun dels secrets que van envoltar aquesta màquina durant la segona guerra mundial

Treballem amb fractals

A partir del triangle de Sierpinsky, treballem la geometria fractal tridimensionalment.

El triangle de Sierpinsky bidimensional, ens permet generar una geometria fractal com a treball col·lectiu.

Equacions

Amb aquesta activitat de caire experimental, els alumnes dedueixen la transposició de termes per a la resolució d'equacions de primer grau. 

Taller de sòlids

A partir de material manipulatiu, els alumnes treballen els cossos geomètrics, treballant directament amb elements com els vèrtex i arestes.

Peixos i algebra

Treballem la manipulació d'expressions algebraiques a partir de material didàctic especialment enfocat a assolir els continguts.

Domino de fraccions

A partir de la gamificacció podem treballar en l'assoliment  de continguts, per assentar els coneixements .

Dia PI

Cada 14 de març ens unim a les celebracions del dia PI, a partir de diferents activitats que giren entorn al nombre PI segons els nivell

A partir de la mesura de diferents diàmetres, els alumnes de dueixen el nombre PI.

Poliedres regulars

A partir de desenvolupaments sobre el pla dels diferents poliedres regulars, els alumnes treballen la relació entre supefície i volum.

L'icosaedre gegant

Com activitat col·laborativa, els alumnes construeixen un icosaedre gegant.

Construïm piràmides

A partir del desenvolupament en pla de piràmides, els alumnes  treballen la seva relació entre superfícies i volums.

Arcs parabòlics 

Aplicació de les funcions de segon grau en la construcció, reproduïm la tècnica de dissenyar arcs parabòlics de l'arquitecte Antoni Gaudi, perquè els alumnes construeixin arcs parabòlics amb sucrets.

Mesurem la nostra habitació

A partir d'una activitat directament connectada amb la realitat, els alumnes treballen les escales i la proporcionalitat utilitzant les eines de mesura adequades.

Quina és l'alçada dels arbres del pati?

Per posar en practica el Teorema de Thales, els alumnes surten a fer un registre de l'alçada dels arbres del pati mitjançant les hombres i la proporció de triangles semblants.

El drac de les operacions combinades.

Dones científiques (8 de març)

Juquem a cartes amb els monomis

Jugem al UNO però aquest cop amb monomis