ESTRATÈGIA DIGITAL DE CENTRE 

L'Estratègia Digital de l'Institut Palau Ausit és un instrument de planificació integrat al Projecte Educatiu que persegueix el desenvolupament del tractament de la informació, la competència digital i la integració de les TIC com a eina didàctica en els processos d'ensenyament-aprenentatge.


Ha de ser l'instrument que adeqüi i faciliti l'ús dels mitjans digitals en el procés d'ensenyament-aprenentatge, entès des de l'objectiu del desenvolupament ple i integral de l’alumnat. Per això,  és fonamental donar un enfocament de centre a l'ús dels recursos pedagògics digitals, aprofitant les possibilitats i recursos disponibles, de manera que es converteixi en un projecte compartit per als membres de la comunitat educativa, que doni coherència i guiï l’ús de les tecnologies.


Serà un instrument que formi part del Projecte Educatiu, el Projecte de Direcció i la Programació General Anual (PGA).


Aquest pla està concebut com un document viu que conté els acords assolits al centre pel que fa als objectius generals del pla, les estratègies de dinamització i gestió dels recursos tecnològics i la inclusió de les TIC a les diferents concrecions curriculars. Suposa un compromís per part de tota la comunitat educativa. Cadascú en la mesura de les seves possibilitats i el seu nivell actual de formació.


Justificació del pla

Els centres educatius formen part d'un món que canvia permanentment i d'una societat i mercat laboral cada cop més digitalitzat i per això els centres educatius han de donar respostes a aquestes necessitats, demandes de la societat i mercat laboral per poder formar ciutadans del futur amb les competències necessàries per desenvolupar-se en un entorn digitalitzat. L'ús de la tecnologia en les activitats que es realitzen en el centre, des de les relacionades amb les qüestions organitzatives, fins a les pròpies dels processos d'ensenyament i aprenentatge, en aquest moment és imprescindible.


L'Educació és un recurs clau per assegurar la igualtat social, la promoció de les persones i la millora de les condicions de vida de comunitats i persones.


L'Estratègia Europa reconeix la necessitat d'una transformació dels sistemes d'educació i formació que garanteixi l'adquisició de competències digitals, que alhora permetin aprofitar les oportunitats.


D'altra banda, les organitzacions educatives tenen la necessitat de revisar les seves estratègies amb l'objectiu de millorar-ne la capacitat per promoure la innovació i treure el màxim partit de les tecnologies de la informació i comunicació, i dels recursos educatius digitals.


Mitjançant aquest pla, es pretén:



Diagnosi


La diagnosi inicial s'ha dut a terme tenint en compte els aspectes següents: