tria de matèries del batxillerat

El batxillerat són uns estudis postobligatoris en els quals se't permet una certa flexibilitat a l'hora de triar les assignatures que cursaràs. Estigues alerta perquè a l'hora de matricular-te hauràs de tenir clars alguns aspectes com ara:

Itineraris-tria matèries.pptx

Fes un cop d'ull a la següent presentació amb exemples de tria de matèries segons les teves prioritats.

Si necessites informació més detallada sobre alguna de les matèries ofertades a 1r de batxillerat, pots consultar aquest arxiu.


Si necessites informació més detallada sobre alguna de les matèries ofertades a 2n de batxillerat, pots consultar aquest enllaç.


El procés de tria de matèries serà guiat des de l'Institut, que concretarà unes dates per fer els tràmits necessaris. Normalment, aquests tràmits seran dos: la presentació de la documentació necessària i la tria de la modalitat de batxillerat i les matèries que t'interessin, ja sigui mitjançant un document en format paper o un formulari telemàtic.

Currículum 1r BAT Curs 2023-2024.pdf

Full de tria de matèries de 1R de batxillerat


Currículum 2n BAT Curs 2023-2024 PROVISIONAL.pdf

full de tria de matèries de 2n de batxillerat


Les taules de ponderacions: i això què és?

Les taules de ponderacions són una mena d'indicacions que les diferents universitats donen als seus futurs alumnes per tal que sàpiguin quines són les assignatures que millor han de portar preparades per realitzar uns determinats estudis.

Fixa't que entre les diferents assignatures que apareixen a aquestes taules hi tens pràcticament totes les que cursaràs durant el batxillerat, ja sigui al primer curs, al segon o a tots dos.

Algunes assignatures ponderen amb un 0.2, unes altres amb 0.1 i, finalment, altres directament no ponderen. Com funcionen aquestes ponderacions? 

quin paper juguen les diferents assignatures de Les taules de ponderacions en l'admissió a la universitat?

El principal requisit per accedir a la universitat serà, en el teu cas, haver obtingut el títol de batxillerat i, sobretot, superar la Prova d'Accés a la Universitat (PAU). 

Per conèixer tots els detalls sobre la PAU, visita l'apartat corresponent d'aquest web. Te'n faig cinc cèntims...

Quan acabis el batxillerat, obtindràs una Qualificació que serà el resultat de la mitjana aritmètica de totes les assignatures que has cursat a primer i segon curs i que es multiplicarà per 0.9. D'altra banda, a aquesta mitjana aritmètica se sumarà la qualificació obtinguda al Treball de Recerca multiplicada per 0.10. La Qualificació Mitjana de Batxillerat es calcula, com veus, en una escala sobre 10 punts.

La PAU distingeix dues fases diferenciades. La primera és l'anomenada Fase General, que consta de 5 proves: català, castellà, anglès, història i un cinqué examen a triar entre les diferents matèries comunes d'opció del batxillerat (en el teu cas, podran ser les Matemàtiques, les Matemàtiques aplicades a les ciències socials, o el Llatí). El resultat d'aquesta primera fase de la PAU es calcula novament fent una mitjana aritmètica dels cinc exàmens. Cadascun d'ells es qualifica de 0 a 10 punts. 

La suma ponderada de la teva Qualificació Mitjana de Batxillerat i de la Fase General de la PAU dona com a resultat la NOTA D'ACCÉS. Aquesta és en concret la fórmula aplicada per al seu càlcul:

taula de ponderacions 2024

Aquesta és una versió més pràctica de les taules de ponderacions en la qual pots consultar directament per matèries en comptes de per graus universitaris. Si per exemple vols saber quins són els graus univesitaris on les Matemàtiques ponderen amb un 0.2, només cal que cliquis a la pestanya Matemàtiques. D'altra banda, aquesta versió de les taules et permet fer una consulta ràpida de tots els graus universitaris que ofereixen les universitats públiques catalanes agrupats per àmbits de coneixement (arts i humanitats, ciències, ciències socials i jurídiques, etcètera)


Taula de ponderacions PAU 2024 (revisada_octubre 2023)