Editorial

Microones vs foc lent 

 Aquesta 35ena edició ha anat més enllà. Aquest curs la nostra Revista forma part d'un projecte de centre que té com a objectiu impulsar l'expressió escrita i oral en tota l'ESO. La nova llei d'educació, amb l'entrada aquest curs de 2n i 4t d'ESO al nou currículum (recordem que el passat es va començar amb els cursos senars), ha permès que a l'horari de l'alumnat constin unes hores perquè treballin per trimestres les diferents tipologies textuals tant en llengua catalana com castellana i anglesa. 

La tecnologia ens facilita, i La Revista n'és un bon exemple, no només la comunicació sinó atorgar una forma amena i fàcil per tractar el contingut. És precisament aquest que, des del nostre centre, volem incentivar. Els nostres alumnes han de saber escriure i parlar correctament, no és fàcil, perquè els docents ens trobem davant inputs (xarxes socials, whatsapps...) que molts cops "ataquen" la nostra finalitat educativa: que els alumnes aprenguin a foc lent. Qui no ha obert un plat precuinat i l'ha escalfat al microones en un moment d'urgència? Si ho fem, hem de saber que els "plats elaborats de supermercat" no són bona dieta. Tampoc ho són l'ús de les tecnologies sense una base que només s'aconsegueix a foc lent. L'educació dels nostres alumnes, en l'etapa adolescent, és un plat que necessita d'aquest escalf: ha de ser lent, segur, amb vigilància, removent si cal perquè ni quedi cru ni recremat, sinó en el punt perfecte per presentar-se en una taula o, el que és el mateix, en la societat. I l'expressió escrita i oral són els ingredients bàsics per aconseguir-ho. Un text, discurs o una frase ben construïts reflecteixen una estructura mental ben construïda. No és feina fàcil preparar aquest plat, però sí que cal treball diari, voluntat, pràctica, en definitiva.

La Revista, que serà trimestral, vol contribuir a la cuina a foc lent, desitgem que us agradi el plat que han cuinat els alumnes. Que us vingui de gust!