Acolliment digital

Per avançar en l’assoliment de les competències digitals, tenim especial cura amb l'acompanyament de l’alumnat i del professorat que s’incorpora al centre. Posem a la seva disposició dos espais d'informació en línia:


S'actualitzen setmanalment, per tal que tothom pugui estar al dia de les novetats que s'hi produeixen. D'altra banda, l’escola els proporciona un pla d'acolliment específic:


Acolliment digital de l'alumnat

Quan el nou alumnat comença els seus estudis a l’Escola d’Art Illa, cal donar-lo d’alta en 2 àmbits digitals, per tal que pugui treballar amb l’Internet del centre, i alhora poder treballar dins

l’estructura de relació i intercanvi de continguts amb el professorat i amb els companys.


Usuari del wifi de l’Escola Illa

. Aquesta alta es vehicula a través del Coordinador TIC, que dona d’alta el nou alumnat a la web de puntxarxa.net/escolailla.

. Aquest canal és el que permet l’alumnat fer ús d’Internet durant les classes.

. El primer dia de classe, el professorat de Mitjans Informàtics demana a tots els alumnes el DNI i la data de naixement, i després introdueix les dades al web de puntxarxa.net de l’Ajuntament de Sabadell.

. A l'alumnat se li assigna un usuari i una clau d’accés.

. Aquesta connexió es pot fer des de tots els ordinadors de les aules del centre, i també des de portàtils, tablets i mòbils personals.

. La connexió wifi de l’Escola Illa pot ser utilitzada per l'alumnat com a màxim 60 sessions de dues hores al mes.

. Es demana l’alumnat que si no és per un motiu plenament justificat, no utilitzin el wifi del centre com a proveïdor genèric de dades mòbils per als seus telèfons, ja que això minva l’ús d’Internet per a tota la resta de companys del centre.


Usuari de la GSuite de l’Escola Illa

. Aquesta alta es vehicula també a través de Coordinació TIC, que dona d’alta el nou alumnat a la GSuite for Education, des de la consola d’administració de la pròpia GSuite.

. El procés té lloc el primer dia de l'alumnat al centre. Després de l’acolliment de grup, se'l reuneix a l’Aula d’Informàtica i allà, es van donant d’alta en grups de 3 o 4, amb la col·laboració del professorat.

. L’usuari que tindrà l'alumnat és el seu nom i cognom, seguit dels números del curs en el qual entra a l’escola, i l’extensió, illa.sabadell.org.

. Un exemple podria ser: laiagarcia2223@illa.sabadell.org

. Estar a la GSuite permet l'accés a totes les informacions del Drive, del Classroom, pujar els treballs, rebre comentaris i notes de cada tasca, comunicar-se via e-mail amb companys i professorat, accedir a la connexió en sessions telemàtiques, etc.

. Coordinació TIC també s’ocuparà de proveir l’alumnat d’una nova contrasenya en cas que l'oblidi o li deixi de funcionar l’anterior.


Software

. Coordinació TIC farà el possible per dotar el nou alumnat del programari específic de cada cicle a l’escola, però no efectuarà tot el procés d’instal·lació en cadascun dels seus portàtils. Es facilitarà l'última versió amb llicències en vigor adquirides per l’escola.


Acolliment Digital Professorat

Quan el nou professorat entra a treballar a l’escola Illa, cal donar-lo d’alta en 4 àmbits digitals, per tal que pugui desenvolupar tant la seva tasca en l’aspecte pedagògic com en l’administratiu. Aquests 4 àmbits són:


Usuari digital com a treballador de l’Ajuntament de Sabadell

. Aquesta operació es coordina des de Direcció, en contacte amb Recursos Humans. El resultat és que el professorat tindrà accés als següents entorns:

. Portal de l’empleat de l’Ajuntament de Sabadell.

Disposarà d'un usuari i una clau de pas per tal d’accedir a totes les informacions (nòmines, cursos, etc.) relacionades amb la seva tasca a l’Ajuntament.

. Adreça de correu com a treballador municipal:

Disposarà d’una adreça d'e-mail i una clau de pas per tractar tots els assumptes relatius a la seva feina l’Ajuntament. Els anuncis, consultes, avisos, documents, pressupostos, etc. que no tinguin a veure amb la dinàmica pròpia de les classes, es vehicularan per aquest canal.


Usuari del wifi de l’Escola Illa

. Aquesta alta es vehicula a través de Coordinació TIC, que dona d’alta el nou professorat a la web de puntxarxa.net/escolailla.

. Aquest canal és el que permet al professorat -i també a l’alumnat- fer ús d’internet durant les classes.

. Aquesta connexió es pot fer des de tots els ordinadors de les aules del centre, i també des de portàtils, tablets i mòbils personals. La connexió wifi de l’Escola Illa pot ser utilitzada com a màxim 60 sessions de dues hores al mes.


Usuari de la GSuite de l’Escola Illa

. Aquesta alta es vehicula també a través de Coordinació TIC, que dona d’alta el nou professorat a la GSuite for Education, des de la consola d’administració de la pròpia GSuite.

. Estar a la GSuite permet al professorat comunicar-se via e-mail, enviar instruccions i material de treball, estructurar els grups classe, compartir elements o carpetes al Drive, generar sessions de treball telemàtiques, i també rebre, comentar i puntuar els treballs de l'alumnat.

. Disposarà d’una adreça d'e-mail per tractar tots els assumptes relatius a la seva tasca docent com a professorat de l’escola.

. Coordinació TIC també s’ocuparà de proveir el professorat d’una nova clau de pas en cas que l'oblidi o deixi de funcionar l’anterior.


Usuari XTEC

A l’entrada del nou professorat, també se’l donarà d’alta com a usuari del XTEC (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya). Aquesta alta la gestionarà l’equip directiu en col·laboració amb la secretaria del centre. Si més endavant cal fer inscripcions relacionades amb dominis de la Generalitat (GICAR, ATRI, ODISSEA), aquests també es gestionaran des de la direcció i la secretaria del centre.


Cultura Digital

S’indicarà al nou professorat com accedir, a través del web del centre, als documents relacionats amb la cultura digital, com ara: PEC, NOFC, Estratègia Digital del Centre, portals digitals i xarxes socials.