Temps era temps, i torno a tirar

Què és "Temps fou temps, i torno a tirar"?

Us agrada jugar? Sabeu que són els jocs de taula? Jugueu a casa amb tota la família? Sí la resposta és sí a totes aquestes preguntes, aquest és el vostre projecte.

Sí heu contestat no, no us preocupeu. Segur que al final del projecte heu canviat d'opinió.

"Temps fou temps, i torno a tirar" és un projecte interdisciplinar on ens ho passarem bé, aprendrem i ajudarem als demés.

Què volem aconseguir?

Llengües:

5. Produir textos escrits i multimodals amb adequació, coherència, cohesió, aplicant estratègies elementals de planificació, redacció, revisió, correcció i edició, amb regulació dels iguals i autoregulació progressivament autònoma, i atenent les convencions pròpies del gènere discursiu triat, per construir coneixement i donar resposta de manera informada, eficaç i creativa a demandes comunicatives concretes. 

6. Cercar, seleccionar i contrastar informació procedent de diferents fonts de manera progressivament autònoma, avaluant la seva fiabilitat i pertinència en funció dels objectius de lectura i evitant els riscos de manipulació i desinformació, i integrar-la i transformar-la en coneixement, per comunicar-la, adoptant un punt de vista crític, personal i respectuós amb la propietat intel·lectual. 

Llengua estrangera:

3. Produir textos orals i multimodals amb coherència, claredat i registre adequats, atenent les convencions pròpies dels diferents gèneres discursius i participar en interaccions orals variades, amb autonomia, per expressar idees, sentiments i conceptes, construir coneixement i establir vincles personals.

Història:

 1. Cercar i tractar informació que permeti interpretar el present i el passat, aplicant els procediments de la recerca històrica i geogràfica a partir de l’anàlisi crítica de dades procedents de fonts analògiques i digitals, per transformar-ho en coneixement i comunicar-ho en diferents formats.  

9. Valorar críticament les dinàmiques d’interdependència entre diferents factors dins un món globalitzat i les desigualtats i conflictes que es generen, i relacionar les problemàtiques locals i globals per proposar alternatives basades en la cultura de la pau i adquirir compromisos que permetin la consecució d’un món més solidari i sostenible. 

La Irene

Aquí teniu a la Irene Lòpez. Té un missatge pels alumnes de Torre del Palau. Necessita la vostra ajuda. Pot comptar amb vosaltres?

Un cop hem acomplert l'encàrec, la Irene ha rebut els nostres joc. Aquí teniu la seva resposta.

Aquest encàrrec ens porta a la pregunta guia del projecte: Quins jocs podem crear per poder ajudar a la Irene?

Què ens ha aportat estar al grup CETE+ d'Erasmus +?

En Temps era Temps i torno a tirar treballem 3 punts claus del projecte ERASMUS+ que estem duent a terme a Torre del Palau.

1.- Inclusivitat de l'alumnat dins de l'aula Ordinària. Els alumnes amb dificultas estanintegrats dins de l'aula ordinaria mitjançant el treball cooperatiu dut a terme durant tot el projecte. Attenem a les necessitats educatives especials gràcies als companys d'equip i la tutorització regular del professorat de manera específica i integradora (cada professor turoritza 2 grups de 4 alumnes solament)

        2.- El treball amb les eines 2.0. Els alumnes es comuniquen amb la professorat de Lesbos mitjançant les reds socials del professorat, i creen els seus jocs i instruccions gràcies a les eines mòbils que tenen als seu abast (mòbil, tablet i portàtil)

3.- Els ODS. El producte final del projecte és crear un joc per grups que s'envia a l'escola del camp de refugiats de Lesbos. La idea és que els nostres alumnes puguin aportar un granet de sorra al desenvolupament i ensenyament dels nens i nenes que hi viuen, escapant de la guerra, la fam i la pobresa.  En aquest projecte treballem 4 dels 17 ODSs presentats per les Nacions Unides: