I aquí, qui mana?

Què és "I aquí, qui mana"?

"I aquí, qui mana" és un projecte educatiu que es centra en l'àmbit de les humanitats, concretament en l'estudi de la història Europea actual i la geografia humana. Aquest projecte involucra les assignatures de castellà, anglès i socials, i té com a objectiu principal explorar i comprendre la manera que estan organitzats els governs, sobre tot els locals.

Durant aquest projecte, els estudiants realitzaran un  viatge on aprendran com s'organitzen el diferents sistemes polítics al món i ens centrarem en el nostre ajuntament i els nostres líders locals. Així doncs, "Com ens governem?" serà la nostra pregunta guia,  i per respondre-la, s'utilitzarà material proporcionat a classe relacionat amb política local, estatal i mundial.

En resum, "I aquí, qui mana?" és una experiència educativa interdisciplinària que permet als estudiants submergir-se en la història mundial i els seus líders, explorant aspectes socials i polítics. El projecte fomenta la comprensió de les prioritats i valors de les persones a través de la història, la geografia humana i la qualitat del lideratge de cada època.

Què volem aconseguir?

Aquestes són les competències que volem desenvolupar en el projecte:

Competència específica 5 (socials)

Analitzar de forma crítica els mecanismes que han regulat la vida de les

societats al llarg de la història fins a l’actualitat i la construcció dels sistemes

democràtics per participar de manera respectuosa i compromesa en activitats

comunitàries que promouen la convivència, la cohesió social i l’equitat.

Competència específica 3 (Llengua estrangera)

Produir textos orals i multimodals amb coherència, claredat i registre

adequats, atenent les convencions pròpies dels diferents gèneres discursius, i

participar en interaccions orals variades, amb autonomia, per expressar idees,

sentiments i conceptes, construir coneixement i establir vincles personals.

Competència específica 5 (llengua castellana i literatura)

Produir textos escrits i multimodals amb adequació, coherència, cohesió,

aplicant estratègies elementals de planificació, redacció, revisió, correcció i

edició, amb regulació dels iguals i autoregulació progressivament autònoma i

atenent les convencions pròpies del gènere discursiu triat, per construir

coneixement i donar resposta de manera informada, eficaç i creativa a

demandes comunicatives concretes.

Tipus de producte final

L'encàrrec ve donat directament pel mateix alcalde de la nostra ciutat, Jordi Ballart. Desprès de treballar i descobrir com ens governem i quins sistemes polítics existeixen, és hora de començar a pensar que volem pel nostre present i futur, com a líders del S XXI, que serem en pocs anys. La feina encomanda pel nostre batlle és la de dissenyar un programa polític per unes eleccions municipals. És hora de preguntar-nos, què proposem per la nostra ciutat?

Què ens ha aportat estar al grup CETE+ d'Erasmus +? 

En "I aquí, qui mana?" treballem 3 punts claus del projecte ERASMUS+ que estem duent a terme a Torre del Palau.

1.- Inclusivitat de l'alumnat dins de l'aula Ordinària. Els alumnes amb dificultas estanintegrats dins de l'aula ordinaria mitjançant el treball cooperatiu dut a terme durant tot el projecte. Attenem a les necessitats educatives especials gràcies als companys d'equip i la tutorització regular del professorat de manera específica i integradora (cada professor turoritza 2 grups de 4 alumnes solament)

        2.- El treball amb les eines 2.0. Els alumnes es comuniquen  i creen productes finals amb tecnologia mòbil integrada en el projecte de centre.(mòbil, tauleta i portàtil)

3.- Els ODS. El producte final del projecte és crear un programa polític on diversos ODS es puguin veure reflectits, els que als alumnes els interessin i preocupin més.  Però  hem de recordar que tot l'ABP està centrat en un dels ODS tant importants en la nostra societat, el 16 (Pau, justícia i institucions sòlides):