Once upon 

a time, 

in Torre 

del Palau

Què és "Once upon a time in Torre del Palau"?

"Once Upon a Time in Torre del Palau" és un projecte educatiu que es centra en l'àmbit de les humanitats, concretament en l'estudi de la història medieval europea. Aquest projecte involucra les assignatures de castellà, anglès i socials, i té com a objectiu principal explorar i comprendre què era important per a les persones que van viure a l'època medieval.

Durant aquest projecte, els estudiants realitzaran un viatge a través de la història medieval europea, explorant l'art i la literatura d'aquella època. Descobrireu que els habitans dels segles IX a XV vivien guerres, llegien històries creien en Déu, admiraven l'art i gaudien de les bones xafarderies. Així doncs, "Què era important per a la gent que vivia a l'època medieval?" Per respondre a aquesta pregunta guia, s'utilitzarà material proporcionat a classe relacionat amb l'art gòtic i romànic, els estaments socials i la literatura d'autors com Chaucer i el Comte Lucanor.

En resum, "Once Upon a Time in Torre del Palau" és una experiència educativa interdisciplinària que permet als estudiants submergir-se en la història medieval europea, explorant aspectes culturals, socials i artístics. El projecte fomenta la comprensió de les prioritats i valors de les persones d'aquella època a través de l'estudi de fonts literàries i artístiques rellevants.

Què volem aconseguir?

Aquestes són les competències que volem desenvolupar en el projecte:

Castellà: 

3.- Produir textos orals i multimodals amb coherència, claredat i registre adequats , atenent les convencions pròpies dels diferents gèneres discursius, i participar en interaccions socicals variades, amb autonomia, per expressar idees sentiments emocions i conceptes, contruir coneixemetn i establir vincles personals. 

4.- Comprendre, interprestar i analitzar amb sentit crític i diferents proposits de lectura, textos escrits i multimdodals reconeixent-ne el sentit global i les idees principals i secundàries, identiicant-ne la intenció de l'emisor, reflexionant-ne sobre el contingut i la forma i avaluar-ne la qualitat i fiabilitat, per tal de contruir conteixement i donar resposta a necessitats i interessos comunicatius diversos. 

Anglès: 

7. Seleccionar i llegir de manera autònom obres diverses com a font de plaer i coneixement, configurant un itinerari lector que s'eriqueixi progressivament pel que fa a diversitat, complexitat i qualitat de les obres i compartir experiències de lectura per construir la pròpia identitat lectora i gaudir de la dimensió social de la lectura. 

Història:

7. Identificar els fonament que sostenen les identitats personals i col.lectives des d'una prespectiva intecurltural, respectant els sentiments de pertinença, i valorar les diverses manifestacons culturalsi artístiques i el patrimoni material i immaterial per contribuir a la cohesió social i als valors que emanen d'una ciutadania europea responsable i solidària. 

Tipus de producte final

L'encàrrec ve donat per la regiduria de cultura i turisme de Terrassa. La idea es que els alumnes, desprès de visitar el conjunt monumental de les esglésies de Sant Pere de la nostra ciutat, i veient la importància de la religió i els estaments socials gracies al material impartit pel professorat i pels experts, puguin discernir com es vivia a la època i quins eren els temes que importaven més a la gent. El producte final és crear un programa de notícies on els alumnes es moguin pel temps i l'espai i explorin diversos temes que podrien interessar a la gent dels segles IX al XV

Què ens ha aportat estar al grup CETE+ d'Erasmus +? 

En Once upon a time in Torre del Palau treballem 3 punts claus del projecte ERASMUS+ que estem duent a terme a Torre del Palau.

1.- Inclusivitat de l'alumnat dins de l'aula Ordinària. Els alumnes amb dificultas estanintegrats dins de l'aula ordinaria mitjançant el treball cooperatiu dut a terme durant tot el projecte. Attenem a les necessitats educatives especials gràcies als companys d'equip i la tutorització regular del professorat de manera específica i integradora (cada professor turoritza 2 grups de 4 alumnes solament)

        2.- El treball amb les eines 2.0. Els alumnes es comuniquen  i creen productes finals amb tecnologia mòbil integrada en el projecte de centre.(mòbil, tauleta i portàtil)

3.- Els ODS. El producte final del projecte és crear un magazine on diversos ODS es puguin veure reflectits.  En aquest projecte treballem 4 dels 17 ODSs presentats per les Nacions Unides: